Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Wellness

 

WELLNESS, SELFNESS, SPA, REKREÁCIÓ

Az egészségtudatosság terjedése nemzetközi szinten tapasztalható, ezzel együtt

hazánkban is egyre erősödik. Egyre többen érdeklődnek az élet valódi értékei

iránt, miközben a mindennapok stresszétől szívesen megszabadulnának.

Egyre nagyobb az igény a betegségek megelőzését célzó (preventív) természetes módszerekre, és hatékonyságuk végett, főleg a keleti gyógymódokra.

A „Sanus per aquam” spa-wellness életforma lényege épp a prevenció, az egészség tudatos megőrzése, karbantartása, a test-lélek-szellem egyensúlyának,

harmóniájának biztosítása által.

Itt érdemes megjegyeznünk egy régi kínai mondást, amely szerint: „nem akkor

kell kutat ásni, amikor már megszomjaztunk”.

Többnyire ösztönösen követjük is ezen intéseket az élet különböző területén, hiszen általában az autónkat sem akkor visszük szervizbe, amikor már lerobbant, de sajnos egy sokkal értelmesebb „motorral”, - a saját szervezetünkkel gyakran nem vagyunk ilyen kegyesek! Tegyük fel bátran magunknak azt a kérdést: vajon saját magunkat évente hányszor „visszük el” egy-egy testet-lelket melengető szervizre, feltöltődésre? A válaszhoz egy kicsit nézzünk önmagunkba, és ne áltassuk magunkat azzal, hogy pl.: nemrég jöttünk meg egy Föld-körüli útról…

Itt most azokról a programokról, kúrákról, kezelésekről beszélünk, amikor testileg-lelkileg olyan állapotba kerülhetünk, hogy valóban meghallhatjuk azt a sokat emlegetett „belső hangot”, „testünk és lelkünk üzenetét”, kívánságát, amitől valóban feltöltődünk és szinte érezzük, hogy egész szervezetünkben minden rendben zajlik… amitől valóban harmóniába kerülünk - nem pedig arról, amitől hazatérvén „ki kell, hogy pihenjük magunkat”

… A Gyógyító Tao rendszere is a megfigyelésekre lett alapozva, nagyon sokan, nagyon sok évszázadon át megfigyelték, hogy milyen külső és belső feltételek mellett lesznek betegek az emberek, és mikor nem betegszenek meg… - megfigyelték magukon, és másokon…

Másrészt a gyógyszerfogyasztás hazánkban is, eddig soha nem látott méreteket öltött, ennek ellenére egyre több a beteg ember, köztük a „gyógyíthatatlan”. Ezek a tények egyértelműen irányt mutatnak: nem elegendő külső szemlélőként végignéznünk egészségünk, életünk alakulását, és közben a kegyetlen sorsot, vagy a mostoha körülményeket hibáztatni…

- Eljött az ideje, hogy változtassunk ezen, és cselekvő részesei legyünk testi-, lelki-, szellemi-, és szociális egészségünk alakításának, tudatos, felelősségteljes életvitel kialakításával, harmonikus, rendszeres, kiegyensúlyozott életmód választásával, gyakorlásával.

Ehhez természetesen külső segítségre is gyakran szükségünk van! Ehhez kívánunk segítséget nyújtani úttörő kezdeményezésként. A wellness-t egy más megközelítésből, a természetgyógyászat valós talajáról származtatjuk, az egészségtudatos életet élő vendégek aktív közreműködésével (pl. egy hetes kúráink alkalmával), amely természetgyógyászati alapokon nyugvó wellness kúráinktól elvezet minket egy új korszakba, a SELFNESS világába – amelynek a wellness csak előhírnöke lehetett. Itt még fontosabb a személyes változtatás, az együttműködés a személyiségfejlesztő, önkezelő, öngyógyító tréningjeinken. Így nemcsak külső szemlélőként eltűrjük, hogy gyógyítsanak, kényeztessenek minket, hanem személyesen is bekapcsolódunk a komplex kúra során – teljes testi-lelki felüdülésünket biztosító programok egy-egy részének elsajátításába, begyakorlásába. Ezeket otthonunkba térve céltudatosan fordíthatjuk javunkra naponta, és állíthatjuk fizikai-testi, lelki, szellemi egészségünk szolgálatába.

Napjainkban egyre többen érzik, és értik meg a személyes változtatás szükségességét életvezetési szokásaik, életmódjuk, gondolkodásuk, hozzáállásuk terén – ez lehet „túlélésünk” záloga, a rövid, szenvedéssel teli, kiszolgáltatott élettel szemben.

Természetesen ezen a téren nem lehet eléggé odafigyelni, alázatos szívvel minden tőlünk telhetőt megtenni – hiszen a Bibliában is olvashatjuk: „aki áll is, vigyázzon, hogy el ne essen..”

Ezt az odafigyelést segítik elő és támogatják kínálatunkban található természetgyógyászati-wellness programok: különféle testet-lelket dédelgető kezelések, mint pl. különféle ősi gyógyító hagyományokon alapuló masszázs-kezeléseink, harmonizáló, energetizáló, stresszoldó, személyiségfejlesztő légzés-mozgásgyakorlatok, - egyéb, az emberi életerő és munkaerő újratermelését, az egészség és munkabíró képesség, a vitalitás tartós megőrzését célzó - rekreációs, és wellness-, spa-kezeléseink, programjaink a SELFNESS jegyében, valós értékeket felhasználva

- természetes anyagok személyre szabott felhasználásával,

- a természet erejét maximálisan javunkra fordítva,

- ősi gyógyító módszereket, technikákat alkalmazva,

- személyes odafigyelést biztosítva – jól képzett szakembereink által.

Wellness: jól-lét, amely a test, lélek és szellem harmóniáját hivatott megteremteni. A lazítás és jó közérzet fogalmát jelenti. A wellness egy mélyreható megfogalmazás szerint: „olyan aktív életmódváltást, tudati fejlődést és lelki érési folyamatot jelent, amely elősegíti az életforma magasabb szintre emelését, az egyén egészségesebbé válását testi, lelki, szellemi, szociális szinten egyaránt, és életérzését, közérzetét jelentősen javítja.”

- Szűcs Gyöngyi -