Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Selfness

 

A SELFNESS napjainkra különös JELENTŐSÉGGEL bír az egészségmegőrzés és a prevenció terén:

- A vendég saját maga is közreműködik a programok alkalmával,

- nemcsak passzív résztvevője „eltűrője – élvezője”, hanem

- aktív részese a programoknak, „foglalkozásoknak”

- részt vesz személyesen is a programokban, sőt néhány módszert, technikát, elsajátít, és azok rendszeres gyakorlását a mindennapok során is alkalmazza – amely úgy tűnik, jelen világunkban az egészség megőrzésének, és ha szükséges, természetes helyreállításának egyedüli módja.

Hogy érdemes, arra példa a köztünk így élő, most még csak kevesek élete, de az nagy öröm, hogy az EGÉSZSÉGTUDATOS életet élők száma egyre nő, a TUDATOS SZEMLÉLETVÁLTÁS ELKEZDŐDÖTT! Tegyük meg a szükséges változtatásokat egészségünk érdekében mi is, mihamarabb!

Ami minket illet, a legmesszebb menőkig biztosítani kívánjuk az egészség megőrzéséhez szükséges pozitív változásokat programjaink, kezeléseink által is, és biztosítjuk az ehhez szükséges feltételeket, pl. Selfness-farm programjaink, -kúráink alkalmával.

Ezen szükségszerű változtatások ugyanis, sokszor nem csak azon múlnak, hogy befeküdjünk egy masszázsra, bár tagadhatatlan, hogy sok jót eredményez. Vagy hogy időnként az oly divatos „teljes test-tisztításokat végezzünk”, igaz, a szervezetbarát tisztító kúráknak és módszereknek, pl. a Hagyományos Kínai Gyógyászat rendszere szerint is, igen nagy jelentősége van egészségünk megőrzése terén. Bár az egészségünk megőrzése és helyreállítása terén végzett munkánk sokkal eredményesebb lehet, rövidebb idő alatt célt érhetünk, ha

MEGTÁMOGATJUK jóravaló mindennapos törekvéseinket, néhány jól eltalált gyógyhatású készítménnyel, tehát MELLÉ, KIEGÉSZÍTÉSKÉNT alkalazzuk, de ha a lelki méregtelenítő, ill. testileg-lelkileg erősítő-kiegyensúlyozó, személyiségfejlesztő gyakorlatok HELYETT kívánjuk alkalmazni őket, akkor előbb vagy utóbb, de szembesülünk azzal, hogy nem igazán úgy működik a dolog, ahogy azt elvárnánk…

A lelkünket terhelő dolgoktól – akár tudatos, akár tudattalan – is meg kell szabadítani magunkat – gondoljunk itt arra, hogy a kínai Öt elem tana szerint az öt káros érzelem, tíz szervet tud megbetegíteni…

A fizikai testünket, a benne folyó energiaáramlással együtt meg kell erősítenünk, harmóniába kell hoznunk testünket és lelkünket – és ehhez a megfelelő módszereket el kell sajátítanunk, be kell gyakorolnunk, és naponta alkalmaznunk kell. Magunkon. Odahaza. Nap, mint nap. Egészségbarát életmód, naponkénti foglalkozás egészségünkkel.. ugye nem nagy kérés ez a testünknek …TŐLÜNK?

Ezekhez pedig kulcs a pozitív gondolkozás, a lelki terhek feldolgozása, a személyiség megismerése és fejlesztése, az önbecsülés kialakítása, az önfejlesztő és öngyógyító módszerek megismerése és rendszeres gyakorlása, a „belső intelligenciához, vagy bölcsességhez” való hozzáférés megtanulása (ahhoz az erőhöz, vagy értelemhez, ami az egész Világegyetemet műköteti) a szükséges változtatások kivitelezése… alázatos szívvel, és tiszta lélekkel!

A vendég személyes közreműködésének, ás az általunk végzett testet-lelket melengető hatékony kezelések összességének eredményeképpen természetgyógyászati alapokon nyugvó wellness kúráinkból, selfness programjainkból a vendég felvértezve lép ki ismét saját környezetébe, hogy képes legyen megfelelni a mindennapok kihívásainak, ha szükséges, képes legyen megváltoztatni életvitelét, szokásait, kezébe venni élete és sorsa irányítását - az egészsége terén is!

- Szűcs Gyöngyi -