Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Rekreációs napok, túranapok, táborok - az Egészségvédő Körrel 2019.

Egészségvédő Kör - alapítva: 2007.

Az idei évben havonta egy-egy,  különleges élményeket és páratlan látványt tartogató, sokrétű többnapos túra- és rekreációs kirándulást állítottunk össze, az Egészségvédő Kör programjait működtető, ill. támogató szervezeteink Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Többnapos programjainkat a hatályos utazási törvény és más törvényi előírások maradéktalan betartásával, hivatalos együttműködő partnereink bevonásával bonyolítjuk le! 

 Korábbi programjainkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és    - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, ezek elérhetők a program neve után, a "KIÍRÁS ITT"-re kattintva!

A túraprogramokat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik! (nevük a kiírásban szerepel)

Tervezett, aktuális rekreációs kirándulások, túranapok, táborok 2019.

10. 19-20-21-22-23. HALLOWEN A GARDALANDBAN, SIRMIONE - a Garda tó gyöngyszeme, a különleges látnivalókat tartogató PESCARA, a varázslatos VELENCE, a két kis sziget, MURÁNO és BURÁNO kincsei... és még sok érdekesség és természeti szépség, észak-olaszországi rekreációs kirándulásunkon (5 nap/4 éj) - ez a program az idén technikai okok miatt nem kerül megszervezésre, viszont a JÖVŐ ÉVBEN BEIKTATJUK!

 

11. 04-08. (5 nap, 4 éj) Barcelonai rekreációs kirándulás repülővel Debrecenből (utazási irodai partnerünk együttműködésével). Sok csodás látnivaló, szakrális helyek felkeresése, városnézés, nevezetességek megtekintése és BARCELONA KÖRNYÉKI KIRÁNDULÁSOK MESÉS TERMÉSZETI HELYEKRE, valamint hajókirándulás vár - az Egészségvédő Kör szakmai programján. A létszám korlátozott, jelentkezz hogy le ne maradj! Kiírás ITT>>>

 

12. 29 - 01.02. Erdélyi Szilveszter az Egészségvédő Körrel. Helyszínünk Gyergyószetmiklós és környéke csodás látnivalókkal és remek élményekkel:

A kedvünket először is ISTVÁN tánc- zenéje alapozza meg előszilveszter formájában, felkereshetjük a Békás-szorost, de a Gyilkos-tó téli mesevilágában is gyönyörködhetünk ha az időjárás megengedi. Akár Hargitafürdőn is tölthetük egy kedves téli napot - hópánkózással, forralt borozással vagy motoros-szánozással. Lesz egy székely hagyomány szerinti disznóvágásos napunk Borzonton ebéddel (miközben aki szeretne lovasszánozhat is a környéken, de a nordic walking elhivatottai szinte kötelező jelleggel tesznek egy kört "paripájukkal" a mesés, reméljük havas tájban) majd este székely mulatós zenére fogyaszthatjuk el disznótoros vacsoránkat (nagybőgő, tangó harmonika, hegedű, nóta éneklés...) majd ünnepi díszvacsora szilveszterkor tűzijátékkal, remek táncolható élőzenével - de ha időnk engedi, egy közeli sósgyógyfürdő wellness centrumában is rekreálódhatunk, de kedvenc helyi idegenvezetőnk is tartogat még számunkra néhány kellemes meglepetést... Kiírás hamarosan!

A programokhoz szükséges, hogy ideje korán buszt és/vagy szállást tudjunk foglaltatni, aktuális programkiírásunk szerint, ezért mielőbbi jelentkezéseket várunk – amennyiben még nem eldöntött, akár "előjelentkezés"-ként.

(A tervezetet folyamatosan frissítjük, aktualizáljuk, abban változások együttműködő partnereinktől függően előfordulhatnak, ezért kérjük, folyamatosan kísérje figyelemmel honlapunkat és kiírásainkat!)

...De mi is az a rekreáció?

Sokan a szabadidő eltöltés kultúrájaként ismerik, de mélyebb értelemben, leginkább a munkavégző képesség újratermelését, az életenergiaszint és vitalitás növelését értjük rekreáció alatt.

Ezek alapján minden olyan programot rekreációs programnak tekintünk, amely testi-lelki feltöltődést, felüdülést, kikapcsolódást, regenerálódást, magunkra figyelést, feszültségoldást eredményez számunkra, amely által kiegyensúlyozottabbá válhatunk, harmóniába kerülhetünk. Az ilyen programok minden síkon hozzájárulhatnak jól-létünkhöz, egészségünkhöz, boldogságérzetünkhöz, teherbíró  és stressztűrő képességünk növeléséhez - minden téren építőleg hatnak ránk. A rekreálódás következtében megőrizhetjük, ill. fejleszthetjük az egészségünket, megelőzhetjük a betegségeket.

 

 

Információ telefonon: 70/3203-284.

A programok kizárólag csak kellő jelentkező esetén valósulnak meg!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK

- kedvezőtlen időjárás esetén, ill. természetet is érintő kirándulásainkkal, valamint túraprogramjainkkal kapcsolatban: 

Bár imádjuk a ragyogó napfényes, meleg, száraz őszi időt, de a gyönyörű napfényben úszó téli táj is joggal a gyengéink közé tartozhat, nem is beszélve a kellemesen meleg tavaszi vagy egy enyet adó szellővel megáldott szikrázó nyári napról ... Az időjárást viszont nem mi alakítjuk, ezért előfordulhat, hogy nem mindig olyan, amilyennek szeretnénk - így az időjárás változékonyságára, vagy időjárási viszontagságokra előre, megfelelő ruházattal és felszereléssel ajánlott felkészülni - évszaktól függetlenül.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a magashegyi helyek nyáron is különleges klímával rendelkeznek! Nagyon fontos, hogy hűvösebb időben, melegítő italunk is legyen (pl. termoszban tea). Külön kiemelendő a hűvösebb, esősebb évszakok beköszöntével, hogy valóban vízálló és csúszászmentes, bokát jól tartó speciális túralábbelit, valamint réteges, széltől, esőtől és hidegtől is védő ruházatot viseljünk, a buszban pedig legyen váltó ruhaneműnk és cipőnk, amit ha szükséges átveszünk.  Vannak olyan túrák is, ahova ajánljuk, hogy a hátizsákban is legyen váltó póló, így amíg pl. egy menedékházban megpihenünk, nem fázunk meg a visszaindulás előtt, ha átvesszük a szárazat. Jól jöhet a hátizsákból egy mellény, ha a pihenő alatt feltámad a szél... A váltózoknit pedig már nem is kell javasolnunk, olyan egyértelmű...

(Minden jószándékunk és tapasztalatokon alapuló javaslataink ellenére is, re sajnos gyakran előfordult már, hogy még a legelemibb dolog, egy ESŐKABÁT sem volt egyik-másik kiránduló- vagy túratársunknál!) Lényeges még az is, hogy a kifejezett túraprogramokra hátizsák nélkül (ami két vállon nyugszik és a KÉT KEZET SZABADON HAGYJA) menni olyan, mint misére menni ima könyv nélkül... A félvállra vehető vagy keresztbe akasztható táskák erre a célra nem valók, mivel a nordic botok vagy túrabotok használatát kifejezetten akadályozzák (amikor az szükséges lenne) - ezért ez is veszély forrása lehet!

Ha csúszós a talaj, nagy segítségünkre lehet (ez nem kor függvénye, a fiatalabbakra is vonatkozik!), ha a talajba leszúrjuk a túrabotot vagy nordic botot ami megtart a csúszás ellen, ezért ezeket minden túrára ajánljuk elhozni - a buszban is elfér. Egyénileg szükséges még gondoskodni egy túra napra való egynapi hideg élelemről, elegendő ivóvízről (nem úgy, hogy kb. 1,5 liter kitart egész nap....  és még a buszon sincs tartalék!) és energia pótlókról (olajos magvak, aszalt gyümölcsök, gyümölcsös vagy csokis zabszelet (ami lassan szívódik fel, így folyamatosan adja az energiát), stb.

Lényeges, hogy ha az időjárás és a helyzet azt kívánja, a program és útvonalmódosítás jogát fenntartjuk, ezért előfordulhat, hogy a kihirdetetthez képest, más útvonalat kell választanunk, vagy ha más megoldás nincs és a csoport úgy szeretné, egy útvonalba eső csodás barlangot, kastélyt, várat vagy más nevezetességet, esetleg gyógyfürdőt is felkereshetünk hogy a lehetőségekhez mérten ideálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt - ez utóbbi esetén pedig jól jön ha van nálunk fürdőruha és törölköző - hogy ne kelljen a buszban ülni és méltatlankodni, amíg a többi túratárs megpróbálja az adott lehetőségekhez mérten a legjobban érezni magát és legkellemesebben eltölteni az időt.

Bármilyen időjárás esetén érvényes viszont, amit nem győzünk eléggé hangsúlyozni - így elismételjük, hogy ne utcai cipőben (és ne sima talpú utcai "sportcipőben"), hanem a terepnek megfelelő csúszásmentes talpú, bokát jól tartó, ha lehet vízhatlan, speciális túra illetve terep lábbeliben vegyünk részt a túraprogramokon! Még egy esetleges bokatöréstől is megvédhet...

 

 

Az Egészségvédő Kör programjainak működtetését az Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület, míg működésének támogatását az Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő, Kutató, Oktató és Rekreációs Életmód Alapítvány végzi. A két szervezet hivatalos együttműködés keretében, egymással szorosan együttműködikve tevékenykedik.

Az Egészségvédő Kör egy 2007. 09. 07-én létrehívott és folyamatosan fejlődő közösség, mint civil szerveződés, amely közösség szükségleteinek kielégítésére hozzuk létre programjainkat, kizárólag hivatalosan bejegyzett, "célok szerinti tevékenységeink" keretében. 

 

Az Egészségvédő Kör tagja lehet: aki önként regisztrál honlapunk (www.fitt-farm.hu) hírlevélküldő rendszerében és lehetőség szerint a Facebook-on ismerősnek jelöli csoportunkat,  elősegíti munkánkat, ill. aktívan részt vesz programjainkon.

Az Egészségvédő Kör működéséről további információ ITT>>> .

Az Egészségvédő Kör programjain előfordulhat, hogy képek készülnek, és lehet, hogy a képeken a tájon kívül, olykor a résztvevők is szerepelnek - amellyel kapcsolatban fontos, hogy a programjainkra való jelentkezéssel kifejezetten hozzájárul, hogy a programokon készült képeken ha úgy adódik szerepelhessen, amelyeket honlaunkra és facebook oldalunkra feltehetünk - amennyiben ezt nem szeretné, kérjük ne jelentkezzen programjainkra! 

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-92461/2015

 

Jelentkezésével automatikusan elfogadja

„Részvételi feltételeinket” (lásd ITT>>>),

"Adatvádelmi nyilatkozatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>)

és azt, hogy a programokon mindenki, kizárólag a saját felelősségére vesz részt.

Hívja magával szeretteit, barátait, ismerőseit is!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!