Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Élménynapok Torockón és környékén - rekreációs kirándulás az augusztusi hosszúhétvégén (2019. 08. 18-19-20.)

FIGYELEM! Indulás időpontja és szükséges lej lentebb kiírásra került, kérjük szépen a kiírást végigolvasni!

A nyaralások végeztével - színes programokban lehet részed REKREÁCIÓS  kirándulásunkon, ha az Egészségvédő Körrel tartasz Torockóra ezen az augusztusi hosszúhétvégén... amely alkalomból helyi idegenvezetőnk kalauzol majd minket a szebbnél szebb helyekre! Részletes programleírást lásd lentebb!

Köszönjük a jelentkezéseket, további érdeklődőink figyelmébe ajánljuk "Felvidéki kalandozások" c. szeptember végi rekreációs programunkat - lásd ITT>>> vagy novemberi barcelonai rekreációs programunkat, részletek ITT>>>

KOLOZSVÁR csodás látványosságait helyi vezetőnk ismerteti meg velünk, ahol ezt követően a mesés KOLOZSVÁRI ARBORÉTUMOT is meglátogatjuk.

Vacsora után kedvenc zenészünk, István muzsikájára rophatjuk... de aki nem szeret táncolni, az asztalnál dúdolgatva is garantáltan jó kedvre derül. Másnap helyi idegenvezetőnk bemutatja nekünk NAGYENYED és TÖVIS  fő látványosságait, ezután pedig

KÜLÖNLEGES TERMÉSZETI SZÉPSÉGEK KÖZEPETTE sétálhatunk egy kellemeset a KOLOSTOR-VÖLGYBEN helyi vezetőnkkel, majd a Remetei Ortodox Kolostor titkaival is megismertet minket - sőt vásárolhatunk is néhány itt készült terméket. Ha időnk engedi felkereshetjük a Torockkószentgyörgyi várat, ahova fel is mehetünk majd leereszkedve, a helyi sajtmanufaktúra termékeit kóstolgathatjuk.

Végezetül, a TORDAI-HASADÉK különleges szépségével vár minket, ahol kellemes sétát tehetünk, élvezve a természet e csodás látványosságát. - (esetleg ha az időjárás azt diktálná, akkor a méltán híres Tordai Sóbányát kereshetjük fel)

Időpont:  2019. augusztus 18-19-20. (3 nap/2 éjszaka)

Indulás: Debrecenből kezdő nap 6.00 órakor, a Nagyállomás melletti postahivatal bejárata előtti parkolókból. Gyülekezés, bepakolás 5.45-től! Beszállás ülésrend szerint - a befizetések sorrendjében töltötjük a buszt.

Utazás: komfortos autóbusszal

Visszaérkezés: utolsó nap, forgalomtól függően a késő esti órákban

Elhelyezés: Torockón, a Székely-kőlábánál elhelyezkedő (falusi turizmus keretében működő) vendágház  fürdőszobás szobáiban (korlátozott számban 2, valamint 3 esetleg 4 ágyas szobák) (3 nap, 2 éj)

Ellátás: 2 reggeli és 2 vacsora a szállásunk éttermében (amelyet már ismerünk!)

 

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

 

Általános programismertető, idegenvezetőnk tájékoztatása alapján: 

Kirándulásunk első fontosabb állomása Kolozsvár, Erdély legnagyobb, legjelentősebb városa
és fontos történelmi központja. Impozáns főterén megtekintjük Fadrusz János leghíresebb alkotását, a Mátyás-szobrot és a Szent Mihály templomot, Erdély legmagasabb tornyú, több száz éves gótikus templomát. Mátyás király szülőháza a város legrégebbi emeletes háza, a házat érintve megnézzük a közelben található középkori ferences szerzetes kolostort és barokk templomot.
Városnéző sétánkat a botanikus kertben zárjuk, ahol több tízezer növény található a világ
egész területéről.
A második napon szálláshelyünkről, a Székelykő lábánál található, festői környezetben lévő Torockóról indulva nézzük meg a rövid gyaloglással megközelíthető torockószentgyörgyi, középkori várromot (a kényelmesebbeket akik kis gyaloglásra sem vágynak buszunk átviszi a szomszéd településresmiley Torockószentgyörgy központjába ahonnan a vár rövid úton megközelíthető, vagy mindenki busszal megy át (majd a csoport igénye szerint aktuálisan eldöntjük), hiszen a várhoz még így is ki kell sétálni, ami igényel egy kis erőfeszítést, de a látvány kárpótol a kis emelkedőért. Megkóstoljuk a zamatos ízvilággal rendelkező kézműves sajtokat is. 
Innen busszal indulunk tovább, Nagyenyeden megtekintjük a híres vártemplomot és a kollégiumot, Tövisen pedig a Hunyadi János által építtetett csodálatos gótikus templomot. Majd buszunkkal tovább megyünk és a Remetei-szoros hatalmas mészkősziklái között, bepillanthatunk az ott élő ortodox szerzetesek mindennapjaiba. Ezt követően, vagy a kolostor látogatása előtt, a kolostor melletti parkolótól sétálhatunk egy kellemeset a nem mindennapi látványt nyújtó Kolostor-völgyben, majd buszunkkal visszatérünk szállásunkra.
 
Harmadik nap, hazafele indulva bejárjuk a Tordai-hasadékot, amely különleges látványt nyújt számunkra. Végigsétálva a helyenként 200 - 300 méter magas sziklafalak között, melyek a legenda szerint Szent László királyunk csodatételére nyíltak meg, és magunkba szívjük e szakrális hely energiáit. (A szintemelkedés nem számottevő!)

 

Tervezett részletes programunk, amely időjárás és egyéb tényezők függvényében felcserélődhet, változhat!

 

1. nap:

Debrecenből indulás után kis pihenőkkel elérjük első programunkat (felcseréljük az utolsó napra kiírt programmal, ezen a napon lesz Kolozsvár ahol idegenvezetőnk már vár minket!!!), ahol engedünk a különleges természeti képződmény hívásának és (abszolút kényelmes, gyaloglásra alkalmas, csúszásmentes talpú cipőben!!!) kellemes sétát teszünk a Tordai-hasadéknál (itt mindenki annyit túrázik, amennyit állóképessége és kedve megenged, hiszen ugyanazon az útvonalun haladunk majd vissza is. Ezt követően buszunkkal szállásunk felé vesszük az irányt, ahol finom vacsorával várnak minket. Közben kedvenc zenészünk, István is megérkezik, hogy kellemes slágerekkel szórakoztasson minket.

 

2. nap:

Bőséges reggelink után Nagyenyed felé megyünk, itt helyi idegenvezetőnk bemutatja nekünk a Főteret és néhány nevezetesség megtekintésére is szánunk időt (Vártemplom, Bethlen Gábor Kollégium...), majd Tövisen egy gyönyörű gótikus stílusú református templomot csodálhatunk meg. Itt egy helyi pincészetben (eredeti, jófajta borokat is kóstolhatunk (és ha ízlett vásárolhatunk hazára) - őzpörkölt, krumpli és saláta ebéd kíséretében, ahova a csoportot egyöntetűen, előre be kellett jelenteni - vagy felcserélve a sorrendet a kolostor-völgyi programmal, hogy az őzpörkölt ebéd kb. a nap középső részére essen.

Ezt követően a Kolostor-völgy felé vesszük az irányt és a kolostor parkolójában tesszük le buszunkat. A Kolostor-völgy CSODÁS TERMÉSZETI SZÉPSÉGEKET REJT, ahol kellemes sétát tehetünk a menedékházig (ahol remek csorbát szoktak főzni), majd visszatérünk a Remetei Ortodox Kolostorig, ahol betekintést nyerhetünk a kolostor életébe. A kolostorba csak illendő öltözetben lehet belépni (rövid nadrág, vállpántos póló, stb. helyett vagy mellett hozni kell testet betakaró ruházatot is és amikor bemegyünk felvenni!) Itt körbevezetést kérünk, így bemutatják nekünk a kolostor titkait és elmesélik az itteni élet szépségeit, különlegességét. Megtekintjük a kézműves remekműveket és ha kedvünk tartja, vásárolhatunk is belőlük. De élménydús napunknak még nincs vége. Ezért ha időnk engedi, ezt követően buszunkkal Torockószentgyörgyre megyünk, ahol kisétálhatunk a várhoz, majd innen visszaérkezve (aki ezt kihagyja, maradhat Torockószentgyörgy központjában ahol busszal meg lehet állni) a helyi kézműves sajtokat is megkóstolhatjuk (egyénileg) - amiből vásárolhatunk is hazára. Közben a vacsorára készíthetjük pocakunkat, amit már készítenek kedves vendéglátóink, amelyet hamarosan el is fogyaszthatunk.

(Aki a mai programok helyett inkább helyben maradna, egyénileg pl. megtekintheti Torockón a múzeumot, vagy sétálgathat az Europa Nostra díjas település gyönyörűen helyreállított, egyedi épület-együttesei között vagy akár engedhet a Székelykő csábításának...)

 

3. nap:

Reggeli után búcsút intünk Torockónak és szállásadóinknak, majd Kolozsvár felé megyünk, ahol megtekintjük a Főteret és a legszebb történelmi emlékeket. Itt a méltán híres, gyönyörű Kolozsvári Arborétumot is felkeressük - vagy technikai okok miatt felcseréljük a Tordai-hasadék programmal amit az első napnál írtunk ki. (Ha esetleg az időjárás azt indokolná, a Tordai-hasadék program vagy az arborétum helyett a Tordai Sóbányát is beiktathatjuk) Ezt követően sok élménnyel telve, folytatjuk utunkat hazafelé.

 

Részvételi díj: 32.900- Ft/fő, 50 fős autóbusszal, kizárólag az arra kellő jelentkező esetén (amely tartalma - a buszos utazás és 2 éjszaka szállás díja félpanzióval)

Jelentkezési határidő:  2019. június 30. ( mivel kiemelt időszakról van szó, a szállás-foglalást e határidőig véglegesíteni kell, ezért sürgős jelentkezéseket kérünk), ezt követően, szabad helyeink függvényében fogadunk jelentkezéseket.

A részvételi díj nem tartalmazza és minden résztvevő számára kötelező:

- idegenforgalmi adót, a külföldi programokon való részvétel összegét (idegenvezető, zenész, stb) a belépő díjakkal együtt, amelyre szükséges mindösszesen: 110 lej/fő, amely egyöntetűen az egész csoport számára tartalmaz még egy borkóstolással egybekötött ebédet is a középső napunkra (őzpörkölt krumplival, salátával, és több jó bor kóstoltatása egy neves pincészetben Nagyenyeden - mivel előre meg kellett rendelni a csoport számára ezt választottuk, mert kedvezőbbnek találtuk mint az egy tál csorbát a menedékháznál, ami majdnem annyiba került volna mint az őzpörkölt miközben azt is előre kellett volna megrendelni...smiley)

- külföldi utasbiztosítást, amelyről mindenki egyénileg gondoskodik

 

Előleg: 15.000,- Ft, a jelentkezésre küldött visszaigazolásban szereplő határidőig.

Hátralék: a fennmaradó rész, amely július 12-én péntekig számlánkra érkezve aktuális. 

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 

Bár ezt a programot kifejezetten a "rekreáció" jellemzi, nem tartalmaz "erős" túrákat, de azért a  könnyedebb természetjáró  vagy egyszerűen csak gyaloglással járó programoknál is jó szolgálatot tehet: megfelelő gyalogló vagy túra felszerelés, időjárásnak megfelelő réteges öltözet, esőkabát, túracipő vagy túrabakancs, túra bot vagy Nordic bot amely mindenkor megkönnyíti és biztonságosabbá teheti a haladást), hátizsák, stb. Az egész program idejére nagyon fontos igen kényelmes, csúszásmentes, gyaloglásra kiválóan alkalmas kényelmes, esetleg bokát is jól tartó cipő! Napközbeni élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik. További információ természetjáró, túra-programok esetén ITT található>>>

 

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztató e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk. (Szavatoljuk, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával, a legújabb, GDPR rendelkezések alapján frissített adatvédelmi szabályzatunk alapján történik.)

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 NAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE VISSZAIGAZOLÓ VÁLASZ JELENTKEZŐ E-MAILJÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: visszaigazoló e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott számlaszámra és határidőig kérjük átutalni - az adott programnál aktuális számlaszámunkat - a programra való jelentkezését visszaigazoló e-mail-ünkből kimásolva, hogy ne kerüljön tévesztésre sor!

(a helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az utalást - hogy megvan-e még a hely!). Amennyiben nincs lehetősége utalást indítani, az esetleges személyes banki  pénztári befizetéseket részvételi díj + 1.000 Ft összegben tudjuk fogadni banki többletköltségeink miatt, az előleg fizetésekor. Megértésüket köszönjük!

A részvételi díj átutalásáról, vagy befizetéséről visszaigazoló e-mail-t NEM küldünk!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!

 

Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284.

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az:  

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg!

 

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs költség - banki -  megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. Az egyedül jelentkezők számára a szobatárs kérdését, tőlünk telhetően segítünk megoldani.

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,

"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .

Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.

Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

 

Facebook: Egészségvédő Kör

Honlap: www.fitt-farm.hu