Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Felvidéki kalandozások a rekreáció jegyében - sok-sok szlovák és lengyel élménnyel ( 2019. 09. 27-28-29.)

Élménydús, színes programokban lehet részed rekreációs kirándulásunkon szeptember végén, ha az Egészségvédő Körrel tartasz szlovák és lengyel kalandozásaink során. Ezen alkalomból, kedvelt idegenvezetőnk visz majd minket a rég nem látott, különleges szépségű természeti és nagy jelentőséggel bíró történelmi, valamint nagy energiájú szakrális helyekre!

Megismerkedünk Lőcse óvárosával, megállunk Késmárkon megtekintve és lefotózva nevezeteségeit, majd bejárjuk a késmárki várat. Majd Zakopáne vár minket ismert zarándokhelyével a pápai templommal, és a kihagyhatatlan Gubalowka, valamint a bőr és sajt-piac, a fő utca...

Közkívánatra került programunkba Nedec vára (ezeréves határ), a lenyűgöző dunajeci tutajozás meredek sziklafalak között, és a Vörös Kolostor mint szakrális hely - ahol karthauzi szerzetesek gyógynövénygyűjtéssel foglalkoztak. Ebédelhetünk is egyet idilli környezetben a Dunajec partján. Végezetül Ólubló hívogat nevezetességeivel, de "bevesszük" a lublói várat is és Zboró híres várát sem hagyjuk ki. Bártfa pedig a világörökség részeként varázsol el minket...  Részletes programleírást lásd lentebb! Gyere velünk, hívj barátokat, ismerősöket is! Jelentkezz MOST, hogy le ne maradj!

Időpont:  2019. szeptember 27-28-29. (3 nap/2 éjszaka) - egy igen dús, látványos programmal

Indulás: Debrecenből kezdő nap 5.15-kor, a Nagyállomás melletti postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés, bepakolás 5.00 órától! Beszállás ülésrend szerint - a befizetések sorrendjében töltötjük a buszt.

Utazás: komfortos autóbusszal

Visszaérkezés: utolsó nap, forgalomtól függően a késő esti órákban

Elhelyezés: Zakopánéban, a fő utcától kb. 400 m-re lévő 3* szálloda 2 ágyas fürdőszobás szobáiban (3 nap, 2 éj). Jelentkezéskor közleményben kérjük szépen megjelölni, hogy ki kivel szeretne egyszobába kerülni, és azt is, ha társítást kér valaki - amit lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldani!

Ellátás: 2 reggeli a szálloda éttermében, aki szeretné félpanziót is kérhet az alábbiak szerint, igen kedvező áron - jelentkezéskor szintén a közleményben jelezve.

 

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

 

Tervezett részletes programunk (idegenvezetőnk tájékoztatása alapján), amely időjárás és egyéb tényezők függvényében felcserélődhet, változhat!

 

1. nap:

Debrecenből indulunk és útközben kis pihenőket tartunk. Kassa mellett haladunk el, amely a 2013-ban Európa kultúrális fővárosa volt. Továbbhaladva érintjük Lőcse városát, amely a Fekete város és a Lőcsei Fehér Asszony című film által vált még ismertebbé. Első állomásunkként Lőcse nevezetességeit tekintjük meg idegenvezetőnkkel. Ezt követően Késmárk következik, ahol felkeressük az artikuláris evangélikus fatemplomot, majd a mellette lévő új evangélikus templomban tiszteletünket tehetjük Thököly Imre sírjánál. Ezután a közelmúltban felújított késmárki várba vezet sétánk, amely négy generáción keresztül tartozott a Thököly családhoz. A közelben fakultatív ebédlehetőség. Továbbutazás Zakopánéba. Ott a II. János Pál pápa tiszteletére emelt zarándoktemplom megtekintése következik, ezután szabad program: akinek kedve van fölmehet a Gubalowkára a fogaskerekűvel, felfedezheti a bőrpiac kínálatát, vagy sétálgathat, shoppingolhat, kávézhat - tetszés szerint Zakopáne fő utcáján. Este vacsora a szállodában, azoknak akik félpanziót kérnek.

2. nap:

Reggeli után kirándulás Nedecre, ahol megnézzük az ezeréves lengyel-magyar határ várát és megtudjuk, hogy milyen kapcsolat fűzte a várat az inkák kincséhez. Utána a Vörös Kolostortól nem messze tutajozni indulunk a Pieniny Nemzeti Park területén, a táv kb. 9 km. Kiszállás után kellemes könnyű túra keretében visszasétálunk a kiindulási ponthoz (ami gyalog csak pár km). Ezt megelőzően, lehetőségünk nyílik egy kellemes ebédre a Dunajec partjának mesés környezetében (fakultatív). A tutajozás után felkereshetjük a Vörös Kolostort és megismerkedhetünk történetével, feltöltekezhetünk energiáival. Este visszaérkezés Zakopánéba, szabadprogram ill. vacsora a félpanziót kérőknek.

3. nap:

Reggeli után még eltölthetünk egy kis időt a sajtpiacon, majd elindulunk Zakopánéból Ólubló felé. Megismerkedünk az óváros nevezetességeivel és történetükkel, majd felkeressük a lublói várat. Továbbmegyünk a híres Zboró várához, amit szintén bejárunk. Utolsó itteni állomásunk Bártfa, ahol menetközben megállunk, hogy rácsodálkozzunk az UNESCO védelem alatt álló főtérre a Szent Egyed székesegyházzal, és megnézzük a régi városházát, valamint a középkori városfalakat. Útközben még rálátunk a lublói várra, majd az igazán tartalmas napok után sok kedves élménnyel töltekezve folytatjuk utunkat hazafelé.

 

Részvételi díj: 35.900- Ft/fő, 50 fős autóbusszal, kizárólag az arra kellő jelentkező esetén (amely tartalma - a buszos utazás és 2 éjszaka szállás díja reggelivel. Félpanzió a jelentkezéssel egyidejűleg külön választható a közleményben megjelölve, amelynek felára mindössze + 2.000,- Ft. Figyelem, változás! Technikai okok miatt a félpanzió nem választható hanem kötelező, így a teljes ár 37.900 Ft/fő!

Jelentkezési határidő:  legkésőbb 2019. augusztus 10.,  ezt követően szabad helyeink függvényében tudunk jelentkezéseket fogadni.

A részvételi díj nem tartalmazza:

- idegenforgalmi adót, a külföldi programokon való részvétel összegét a belépő díjakkal együtt, amelyre szükséges: ..........  (még pontosítjuk!)

- külföldi utasbiztosítást, amelyről mindenki egyénileg gondoskodik

 

Előleg: 15.000,- Ft, a jelentkezésre küldött visszaigazolásban szereplő határidőig.

Hátralék: a fennmaradó rész a félpanzió kiegészítő díjával együtt, amely augusztus 21-én szerdáig számlánkra érkezve aktuális. 

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 

Bár ezt a programot kifejezetten a "rekreáció" jellemzi, nem tartalmaz "erős" túrákat, de azért a  könnyedebb természetjáró  vagy egyszerűen csak gyaloglással járó programoknál is jó szolgálatot tehet: megfelelő gyalogló vagy túra felszerelés, időjárásnak megfelelő réteges öltözet, esőkabát, túracipő vagy túrabakancs, túra bot vagy Nordic bot amely mindenkor megkönnyíti és biztonságosabbá teheti a haladást), hátizsák, stb. Az egész program idejére nagyon fontos igen kényelmes, csúszásmentes, gyaloglásra kiválóan alkalmas kényelmes, esetleg bokát is jól tartó lábbeli! Napközbeni élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik. További információ természetjáró, túra-programok esetén ITT található>>>

 

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztató e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk. (Szavatoljuk, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával, a legújabb, GDPR rendelkezések alapján frissített adatvédelmi szabályzatunk alapján történik.)

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 NAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE VISSZAIGAZOLÓ VÁLASZ JELENTKEZŐ E-MAILJÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: visszaigazoló e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott számlaszámra és határidőig kérjük átutalni - az adott programnál aktuális számlaszámunkat - a programra való jelentkezését visszaigazoló e-mail-ünkből kimásolva, hogy ne kerüljön tévesztésre sor!

(a helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az utalást - hogy megvan-e még a hely!). Amennyiben nincs lehetősége utalást indítani, az esetleges személyes banki  pénztári befizetéseket részvételi díj + 1.000 Ft összegben tudjuk fogadni ilyen esetben banki többletköltségeink miatt, az előleg fizetésekor. Megértésüket köszönjük!

A részvételi díj átutalásáról, vagy befizetéséről visszaigazoló e-mail-t NEM küldünk!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!

 

Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284.

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az:  

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg!

 

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs/banki költség  megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. Az egyedül jelentkezők számára, ha kérik, a szobatárs kérdését tőlünk telhetően segítünk megoldani.

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,

"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .

Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.

Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

 

Facebook: Egészségvédő Kör

Honlap: www.fitt-farm.hu