Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Erdélyi Szilveszter - rekreációs napok az Egészségvédő Körrel 2019. 12. 29 - 2020. 01. 02.

A foglalási határidő (véglegesítés) ismét végefelé közeledik, ezért kérjük a még gondolkodó érdeklődőket hogy tartsanak velünk és küldjék el mielőbb jelentkezéseiket. Érdemes barátokat, ismerősöket is hívni! Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Ha van kérdésed, hívd a 70/3203-284 telefonszámot!

5 csodás nap Erdély szívében - az Egészségvédő Körrel!

Kiszakadni a hétköznapok forgatagából, az egyhangú mindennapokból, véget vetni a mindennapos feszültségnek -  kicsit megállni, gondtalanul megpihenni, feltöltődni, csodás helyeken járni, remekül szórakozni, felhőtlen jó kedvvel mulatni, élvezni minden percet remek társasággal - erre ad lehetőséget szilveszteri rekreációs programunk az év utolsó napjaiban... 3 élőzenés, táncos vacsora-esttel!

Gyönyörű hegyek között, mesés erdélyi tájakon, apró hegyi falvak, hangulatos városok, nevezetességek, barlangok, várak, vízesések és szurdokvölgyek várnak.  Kedves emberek, finom ételek és nagyszerű programok teszik felejthetetlenné az idei szilvesztert, ha velünk tartasz Hargita megyébe, Erdély egyik legszebb részére - Gyergyószentmiklósra és környékére... (részletes programtervezetünket lásd lentebb!)

Ráadásként igazi évbúcsúztató - évnyitó hangulat vár ezennel is Téged szeretteiddel, barátaiddal együtt, parádés társasággalsmiley

Remek kikapcsolódást, sok-sok kedves élményt, így tökéletes felüdülést, teljes rekreációt tartogat ez a néhány nap azok számára, akik velünk tartanak.

Ne halogasd, jelentkezz most - hogy le ne maradj! Hívj ismerősöket, barátokat is, vár az Egészségvédő Kör csapata!

A program sikeres lebonyolítását hivatalos együttműködő partnerünk segíti!

Időpont: 2019. 12.29- 2019.01.02. (5 nap/4 éjszaka)

Indulás: Debrecenből, kezdő nap reggel 6.00 óra-kor, a Nagyállomás melletti postahivatal előtti parkolókból. Gyülekezés, bepakolás 3/4 6-tól.

Utazás: komfortos autóbusszal (a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt és a szállást)

Visszaérkezés: utolsó nap, forgalomtól függően az esti órákban.

A részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú SZIG., vagy útlevél), EU-s TB kártya (esetleges sürgősségi betegellátás erre vehető igénybe) és külföldi utasbiztosítás a fenti időtartamra.

Elhelyezés: Gyergyószentmiklós ünnepi díszbe öltöztetett központjában, közvetlen a főtér mellett, a már jól ismert *** szállodában ( - két, illetve három esetleg négy ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban). A hotel szolgáltatásaiból:

szauna (szállóvendégek számára INGYENES és 7-22 óráig használható!), szolárium, kábeltelevízió, ingyenes WIFI - a bár és a recepció közelében használható, telefon, telefax, minibár, mosoda, vasalás, széf, pénzváltás és ajándék shop - nyitvatartási idejében, stb. A szállodai szobákban kis hűtő is található.

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, három fogásos vacsora, + 30-án és 31-én az ott felsorolt ünnepi program és ünnepi díszvacsora kiírás szerint, lásd lentebb!)

Tervezett programunk (amely időjárás vagy egyéb tényezők függvényében felcserélődhet, változhat):

1. nap: 12. 29. (vasárnap)

Debrecen - (Derecske - Berettyóújfalu érintésével és felszállási lehetőséggel) - Királyhágó - Szováta - Gyergyószentmiklós útvonalon érkezünk meg .

Gyergyószentmiklós Hargita megye legnépesebb települése, a Gyergyói-medence keleti részén, csodálatosan szép természeti környezetben -   északon a Piricske (1544m), keleten a Magasbükk (1416m), délkeleten a Csíszér-hegy (1364m) által határolt területen fekszik.

Útközben kisebb megállót tarthatunk Királyhágón, valamint ha időnk engedi, Szovátán kis szabad programunk lehet -  elsétálhatunk a Medve-tóig, ahol egy finom forralt borral és sült gesztenyével kényeztethetjük magunkat "kezdésként".

Gyergyószentmiklósra megérkezve pedig elfoglaljuk a hotelben szállásunkat, ahol végtelen vendégszeretettel és üdvözlő itallal majd finom vacsorával (három fogásos) várnak minket.

2. nap: 12. 30. (hétfő) "ELŐSZILVESZTER" napja - Vacsorát követően, ma kedvenc zenészünk, István slágereire táncolhatunk!

Svédasztalos reggeli a szállodában, majd (aki pihenős napot szeretne, az helyben sétálgathat és ismerkedhet a környékkel illetve a szállodában pihenhet), a többiek részére viszont egy igazán tartalmas nap következik:

Buszunkkal és helyi idegenvezetőnkkel elsőként a téli pompájában tündöklő Gyilkos-tó és Békás-szoros páratlan csodavilágával ismerkedünk meg, ha már ismerjük, nem csoda ha ismét engedünk  "hívásának". Páratlan szépségével most is lenyűgöznek minket a bizarr sziklafalak, miközben nagyokat sétálgatunk ezen a mesés vidéken. Természetesen ekkor sem fognak innen a helyi árusok hiányozni, így külöféle csábító portékák közül válogathatunk...  ahol bizonyára találunk egy kedves "vásárfiát".

Felkereshetjük még Gyergyószárhegyen az erdélyi reneszánsz építészet legszebb alkotását, a Lázár grófok kastélyát, amely újra látogatható, így történetével is megismerkedhetünk.

Délután viszont mindannyian Borzontra utazunk, hogy a borzonti farmon kezdetét vegye a fergeteges "DISZNÓTOROS DÉLUTÁN".

Borzont a Nagy-Borzont patak völgyében fekszik mesebeli környezetben, a Bucsin-tető lábánál (amely kedvelt hétvégi üdülőhely). A Bucsin-tető 1287 m magasan emelkedik a Gyergyói-medence nyugati határában, kijárati "kapuja" a Bucsin-hágó.

Itt remek előzetes ÓÉVBÚCSÚZTATÓ  mulatságok várnak minket, de a disznóvágásnak már csak a kellemesebb oldalát élvezhetjük majd, amit rögves el is kezdünk egy finom ebéd keretében. Ezt a délutánt kis csoportokban az érdeklődők lovasszánozással - amennyiben lovasszánozásra nem a lovasszán-karavánt választjuk egy másik napon -  (forralt bor és kürtős kalács kíséretében) illetve finom helyi italok majd további disznótoros ételek kóstolójával tölthetik (korlátlan ital fogyasztás) sok mulatozással, nagy beszélgetésekkel, egészen koraestig:

Disznótoros délután székely hagyomány szerint:

- Áfonya-szilva-köményes pálinka (korlátlan fogyasztás)

- Sertés java (Borsos tokány)

- Puliszka körettel

- A délután közepe felé a frissen sült tepertőt is megkóstolhatjuk lila hagymával és házi fehér kenyérrel.

- Eközben a mesés borzonti táj könnyen lehet, hogy egy kör Nordic Walkingra is elcsábítja a nordicolás szerelmeseit... főként ha fehér hótakaróban pompázik majd egész Borzont!- ezért a nordic botjainkat is feltétlenül csomagoljuk el! De egyszerűen csak nagyokat sétálgatni is óriási élmény lehet a lakoma közben, a csodás táj és hamisítatlanul tiszta levegő közeppette.

- Élményekkel teli napunkról estefelé visszaérkezve a szállodába: disznótoros vacsora következik – és a várva várt élőzene, amikor is ISTVÁN slágereire rophatjuk!

3. nap: 12. 31. (kedd) SZILVESZTER NAPJA - ÓÉV BÚCSÚZTATÁS,  kellemes lazító délelőttel és este remek élő zenével, zenekarral, sok-sok tánccal, mulatsággal, tűzijátékkal, tombolával (értékes ajándékokkal)...

A 4. NAP PROGRAMJÁVAL A WELLNESS PROGRAMOT VALÓSZNŰLEG FELCSERÉLJÜK, ÍGY A 3. NAPON CSÍKSOMLYÓ ÉS A LOVASSZÁN-KARAVÁN VÁR MINKET - ez utóbbi közben forralt bort és csőrögét kínálnak.

Tartalmas reggelinket követően buszunkkal ezennel a parajdi Bánfy Wellness Centert keressük fel - ezen esetben Korond is útba eshet, ahol kis szabadidőt kaphatunk hogy a helyi korondi kerámiák világából kedvünkre válogathassunk -  Parajdon a híres sós- gyógyfürdő vendégei lehetünk, (esetleg ha a csoport jobban szeretné, a maroshévízi fürdőt is felkereshetjük amely egy kellemes nagy jakuzzival és hatalmas sós-gyógyvizű medencéjével várja vendégeit ), hogy a sós gyógyvízben pár óra gondűző lubickolással esetleg szaunázással "előméregtelenítsük" testünket a Szilveszter-estére.smiley 

( aki viszont kihagyná a fürdőzést, helyben maradhat és sétálgathat a csodás téli tájban (Gyergyószentmiklós központja gyönyörű, és a Főtér csodásan fel van díszítve ilyenkor), vagy a szobában "előpihenhet" a késő esti, éjszakai, hajnali mulatozásra) 

A 27 fokos gyulladáscsökkentő hatású sós-gyógyvízben ugyanis azok is tartózkodhatnak, akiknek kerülniük kell a melegebb vizű medencéket. Néhány kellemes óra után koradélután visszatérünk a szállodába, hogy kis pihenéssel, majd készülődéssel tölthessük a délutánt... készen állva a szilveszteri mulatságra, óév-búcsúztatásra és az Újév köszöntésére.

Az év utolsó napján mindent megteszünk azért, hogy méltón köszönthessük az Új esztendőt...

Szilveszter esti mulatság és díszvacsora 18-19 órától "kifulladásig"  és amiben részünk lehet:

0.5 dl konyak/fő

1 üveg bor/fő

Gyümölcstál

Hideg előétel

Tűzijáték

Pezsgőfogadás szabadban, magyar éjfélkor és román éjfélkor magyar és székely himnusz éneklésével 

Leves

Főétel

Torta

Hajnali étel

... és remek talp alá való élőzene

4. nap/ 01. 01. (szerda) ÚJÉV NAPJA - "Újév-köszöntő" székely mulatós zenével (klarinét, tangóharmonika, nagybőgő...) sok nótázással  és tánccal a vacsorát követően.

AZ EREDETILEG MÁRA KIÍRT PROGRAMOT VALÓSZÍNŰLEG TECHNIKAI OKOK MIATT A 3. NAPRA KIÍRT WELLNESS PROGRAMMAL FELCSERÉLJÜK.

Svédasztalos reggelinket ma későbbre kérjük (a csoport igénye szerint), hogy SZILVESZTER éjjelén gondtalanul mulathassunk amíg csak kedvünk tartja aztán pedig jól kipihenhessük magunkat.

Ez évi első "állomásunk"- felé  valamikor késő-délelőtt indulunk (amikor a csoport megszavazza), hogy buszunkkal a híres zarándokhely felé vegyük az irányt, amely a magyarság legkeletibb és egyben legnagyobb búcsújáró helye - vár minket Csíksomlyón a Kegytemplom és kolostor, mint szakrális hely, a csodatévő Mária-szoborral... a hagyomány szerint hogy valóban hatékony legyen az "Újévi fogadalmunk", itt érdemes igazán köszönetet mondani mindazért ami jó volt (hogy még több jót vonzzon) és kérni, amit szeretnénk ha kedvezően változna, illetve megerősíteni fogadalmainkat!

Ha kedvünk tartja illetve az időnkbe belefér - és a csoport szeretné, továbbutazhatunk a mindig gyönyörű Hargitafürdőre buszunkkal, így az igen kedvelt üdülőhelyen tölthetünk pár kellemes órát, remek szabad-programmal: ha szeréncsénk lesz a hóval, akkor lehet nagyokat sétálni a mesés havas tájban - gyönyörű fotókat is készítve, de a vállalkozó szelleműeket várja a  hópánkó, esetleg csoportosan a motoros szán, és lehet nordic walkingozni is, de nem feledjük az elmaradhatatlan  forralt borozást sem... Tartalmas napunkat követően, szállásunkra visszatérve elfogyasztjuk finom vacsoránkat, majd sok kedves élménnyel telve bepakolunk, hogy holnap útraindulhassunk hazafelé... de tudjuk, hogy a következő Szilveszterkor Erdély ismét szeretettel vár minket!

5. nap: 2019. 01.02. (csütörtök) - hazautazás napjasmiley

Svédasztalos reggeli, majd búcsút intünk vendéglátóinknak és bepakolunk buszunkba.

- Amennyiben még nem ismerjük Gyergyószentmiklós híres nevezetességeit, úgy helyi idegenvezetőnk segítségével egy rövid sétát tehetünk (aki már ismeri, annak szabad program). Ha helyben elsétálunk a Márton Áron utcán,  láthatjuk a legnevezetesebb barokk épületeket (többek között Czárán-ház, Kövér-ház, Kopacz-ház, Bocsánczi-ház stb.) mindenek előtt pedig Gyergyószentmiklós "szívét" az egykori Piac teret - Erdély egyik legszebb főterét. (Szállodánk ablakaiból is ráláthatunk az ünnepi díszbe öltöztett, kivilágított főtérre amely csodás látvánnyal kápráztat el minket estéről-estére, főként, ha mesés hólepel fedi majd a tájat...

Helyi idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük Gyergyószentmiklós további nevezetességeit is: mint a város legrégebbi műemlékét - a római katólikus templomot, az örmény templomot, illetve  ha időnk engedi, az ortodox templomot, vagy akár a görög katólikus templomot is. Ezekre összesen pár órát szánhatunk majd élményekkel feltöltekezve buszra szállunk és hazafelé indulunk.

Útközben megállhatunk Körösfőn egy kis pihenőre, nézelődésre, rövid vásárlásra.

 

Részvételi díj: 69.900,- Ft/fő  ( 3 esetleg 4 ágyas elhelyezéssel), + 4.000 Ft/fő  2 ágyas elhelyezéssel -  50 fős autóbusszal (kizárólag az arra kellő jelentkező esetén)

(A részvételi díj tartalmazza: az utazást és a szállást *** jól ismert hotelben, remek félpanziós ellátással. Mivel a szobák és férőhelyek száma korlátozott, ezért jelentkezést követően azonnal egyeztetjük az elhelyezést is (szabad helyeinket illetően), megelőzendő az esetleges problémákat, félreértéseket.)

+ Az "előszilveszteri és szilveszteri nap különdíja" (kötelező és a részvételi díjjal együtt fizetendő!): 18.000 Ft/fő.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 30., ezen túlmenően csak szabad helyink függvényében tudunk jelentkezéseket fogadni! Jelentkezéskor, a közleményében feltétlenül kérjük szépen megjelölni hogy ki- kivel , esetleg kikkel szeretne egy szobába kerülni, és azt is, ha valaki társítást szeretne (amelyet lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldani).

 

A teljes részvételi díj nem tartalmazza

- a belépőket és a külföldi programokkal kapcsolatos egyéb költségeket: wellness-fürdő belépő (4 órára), esetleges sóbánya belépő - ha a csoport szeretné és időnk megengedi +  idegenvezetés díját + esetleges templom, kastély és egyéb belépők, esetleges motoros szán, külön szekerezés vagy szánozás, stb. Csoportos lovasszán-karaván szervezése folyamatban!  Az ünnepi időszakra való tekintettel  a díjak az átlagostól kissé eltérhetnek, ezért a fakultatív programok végett szükséges összeget postosítani fogjuk! - ezekre összesen kb. ............. lej szükséges.

(Ezen túl jól jöhet némi költőpénz: kávé, mosdóhasználat, esetleg áfonya lekvár, korondi kerámia, stb.smiley végett.)

- idegenforgalmi adót

- valamint a külföld biztosítás díját (amelyről mindenki egyénileg gondoskodik)

 

Előleg: 35.000,- Ft, amely a jelentkezésére küldött visszaigazolásunkban megadott határidőig utalandó.

Hátralék: a fennmaradó rész ami az alapárból (2 ágyas vagy 3-4 ágyas elhelyezés szerint, ki hogy kéri a jelentkezéskor közleményben megadottak szerint) fennmaradt és a fentiek szerinti 18.000 Ft (előszilveszteri és szilveszteri) kiegészítő díj együtt, egyösszegben fizetedő, amely legkésőbb 11.10-ig számlánkra érkezve  utalandó. 

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 

Információ a természeti programokkal kapcsolatban: Bár ezt a programot kifejezetten a rekreáció jellemzi, nem igazán tartalmaz "erős" túrákat, de azért a kellemes és könnyedebb természeti programoknál is jó szolgálatot tehet a megfelelő túra felszerelés, időjárásnak megfelelő, réteges öltözet, esőkabát, csúszásmentes és vízálló túracipő vagy túrabakancs, (barlangban fejlámpa), túra bot vagy Nordic bot, hátizsák, stb. Napközbeni élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik. További információ túra-programok esetén ITT található>>>


 

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk. (Szavatoljuk, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával, a legújabb, GDPR rendelkezések alapján frissített adatvédelmi szabályzatunk alapján történik.)

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 NAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE VISSZAIGAZOLÓ VÁLASZ JELENTKEZŐ E-MAILJÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMRADJON!!!

Befizetés: visszaigazoló e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott számlaszámra és határidőig kérjük átutalni.

(a helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az utalást - hogy megvan-e még a hely!). 

A részvételi díj átutalásáról, vagy befizetéséről visszaigazoló e-mail-t NEM küldünk!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!

 

Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284.

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg!

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

 

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza, ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük.

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,

"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .

Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.

Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

 

Facebook: Egészségvédő Kör

Honlap: www.fitt-farm.hu