Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

A csodás Bodeni-tó körül - Ausztria - Németország - Svájc gyöngyszemei, 2020. 07. 22-28.

Figyelem! Már fogadjuk az előjelentkezéseket, és ahogy megkapjuk az árakat, azokat véglegesíteni lehet!

Egy feledhetetlenül szép, élménydús rekreációs kirándulás vár Rád az Alpok legszebb tájain való kalandozásaink során - ha velünk tartasz ezen a lélegzetelállítóan gyönyörű tájakban bővelkedő színes, látványos programsorozaton.

Nagy gyakorlattal rendelkező idegenvezetőnk a térség igazi specialistája, így vezetésével járjuk be a különleges szépségű természeti és nagy jelentőséggel bíró történelmi valamint szakrális helyeket.

Részletes programleírást lásd lentebb! Gyere velünk erre a csodás kirándulásra, hívj barátokat, ismerősöket is! Jelentkezz időben - a szállások véglegesítése végett, vár az Egészségvédő Kör!

Az útvonal mentén lehet csatlakozni a csoportunkhoz, előzets egyeztetéssel!

Időpont:  2020.  07. 22-28. (7 nap/6 éjszaka)

Indulás: Debrecenből kezdő nap 4.15 vagy 5.15-kor (később pontosítjuk!), a Nagyállomás melletti postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés, bepakolás indulás előtt negyed órával.

Az útvonalunk mentél előzetes egyeztetéssel, lehet csatlakozni a csoportunkhoz! (Miskolc, Budapest, Sopron stb)

Beszállás ülésrend szerint - a befizetések sorrendjében töltjük a buszt.

Utazás: kiemelten környezetkímélő besorolású, modern, komfortos autóbusszal

Visszaérkezés: utolsó nap, forgalomtól függően a késő éjszakai órákban.

Elhelyezés: 2, 3 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban - hotelben, vagy panzióban (2 ágyas elhelyezés korlátozott számú, a helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük!)

1-2. éj: Salzburg és környéke

3. és 6. éj: Innsbruck és környéke

4. és 5. éj: Bodeni-tó és környéke(még pontosítjuk!) 

Jelentkezéskor közleményben kérjük szépen megjelölni, hogy ki kivel szeretne egyszobába kerülni, és azt is, ha társítást kér valaki - amit lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldani! 

Ellátás:  reggeli a szállodák ill. panziók éttermében, (esetleg lehetőség szerint félpanzió, amit később pontosítunk! Amennyiben nem lenne lehetőségünk félpanzió igénybevételére, úgy napközbeni programunk során kedvező étkezési lehetőségeket közbeiktatunk!)

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

A program megvalósulását hivatalos együttműködő partnerünk segíti!

Tervezett részletes programunk (idegenvezetőnk tájékoztatása alapján), amely időjárás és egyéb tényezők függvényében felcserélődhet, változhat!

 

1. nap:

Indulás a kora reggeli órákban Debrecenből. Rövid pihenők közbeiktatásával érkezés Wachauba, a festői szépségű osztrák Duna-kanyarhoz.

Továbbutazás Linzbe, FelsőAusztria tartományának székhelyére, Ausztria 3. legnépesebb városába. Séta a Fő téren, melyet számos reneszánsz és barokk épület övez (Szentháromság-szobor, Városháza, Weissenwolff-palota, Városi plébániatemplom, Régi dóm). (Vacsora? - még pontosítjuk!)  és szállás Salzburg környékén

 

2. nap:

Reggeli után Salzburgba utazunk, felkeressük a történelmi óvárosát, melyet az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánított. Látogatásunk alkalmával a Vár, a Dóm, Fellegvár, Mozart szülőháza és a Mirabell-kert lesznek a legfontosabb látnivalók.

Majd utunkat a Hellbrunni kastély felfedezésével folytatjuk. A gyönyörű park közepén álló, barokk stílusú épület a Vízi Játékok miatt lett igazán híres. A kert egyik remeke a Római színház, ahonnan csodás látkép nyílik a főépületre és a tavakra.

Visszatérés a szálláshelyre, (vacsora? - pontosítjuk)

 

3. nap:

Reggeli után indulás Kufsteinbe. Ott a várat nézzük meg, ahová gyorsfelvonóval fogunk feljutni a busz parkolójától. Az erődítmény legnagyobb érdekessége a Császártorony ill. a várban lévő néprajzi múzeumot is megtekintjük.

Ezután Wattens városába megyünk, ahol betekintést nyerünk a Swarowski Kristályvilág 17 csodálatos termébe, végigsétálunk a Kristályligeten (különleges alkotásokkal díszített kert), majd a mintaboltban/kávézóban vásárlási lehetőség lesz. Folytatjuk utunkat Innsbruckba, mely Tirol tartományának székhelye, itt rövid városnézést (óváros) tartunk. Szállásfoglalás és vacsora.

 

4. nap:

Reggeli után Konstanzba megyünk. Nemcsak a legnagyobb város a Boden-tó környékén, hanem fontos kulturális központ is. Régi épületei közül a legkiemelkedőbb a 11. századi Konstanzi katedrális, ahol megtekintjük a Szent Sírt és a Toronyba is felsétálunk. Utunkat a konstanzi kikötő felé folytatjuk, melynek bejáratánál egy női szobor áll (Imperia), a konstanzi zsinatnak állít emléket.

Innen Mainauba megyünk. Itt található a 110 holdas virágsziget a Boden-tó legnépszerűbb turista attrakciója.

Megnézzük a Pálma és Pillangó Házat, ahol tarka pillangók százai repkednek ill. vízesés és állatsimogató is működik. A szigeten egy kastély is áll, mely híres bástyatornyáról, ahonnan lélegzetelállító látvány nyílik az egész területre. Utazás Lindauba, szállás elfoglalása, (vacsora? - pontosítjuk)

 

5. nap:

Reggeli után indulás Kriensbe, felvonóval megyünk fel a Pilátus- hegyre (kb. 2000 méter), ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére, majd a fogaskerekűvel  megyünk le a tóhoz, ahol hajózás a tavon Alpnachstadból Luzernbe.

Ezt követően városnézés Luzernben. A gyalogos városnézést a tóparton kezdjük, ahol egyből feltűnik a város jelképe, a híres fedett fahíd, a Kapellebrücke (Kápolna-híd), majd gyönyörködhetünk a festett falú céhes házakban és a városházában.

Ezt követően Kelet-Svájc kulturális központjába, Sankt Gallenbe utazunk, ahol az óvárost, a Bazilikát és a benedek rendi kolostor épületét tekintjük meg kívülről. Továbbutazás Innsbruckba, szállásfoglalás, (vacsora?- pontosítjuk)

 

6. nap:

Reggeli után városnézés Lindauban. Festői szépségét az adja, hogy egy szigeten helyezkedik el, melyet egy híd köt össze a szárazföldel. Ellátogatunk a Kikötőhöz (11 m magas Világítótorony, 6 m magas bajor oroszlán szobor). Sétálunk az Óvárosban, melyet már csak gyalogosan lehet megközelíteni, számos barokk, reneszánsz és gótikus házat rejt. A város további látványosságai még a Régi Városháza és a Szent Péter templom.

Következő úticélunk Bregenz hegye, 1064 m magas, pazar kilátás nyílik a csúcsáról a tóra, a városra és környező hegyekre. A hegy a Pfänderbahn panorámakabinos felvonójával közelíthető meg a legkényelmesebben, mindössze 6 perc alatt. Ezt követően utazás a szállásra, (vacsora? - pontosítjuk) Szállás Innsbruck környékén.

 

7. nap:

Reggeli után hazafelé indulunk... Útközben a Traunsee partján fekvő festői kisváros, Gmunden megtekintése. Rövid óvárosi séta, majd a különleges kis szigeten fekvő Ort kastélyt keressük fel.

Útközben a szakrális helyként ismert, Markt St Flórián, Ágoston –rendi apátság barokk templomát tekintjük meg. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Belépők, viteldíjak (hajó, felvonók stb.), valamint helyi idegenvezeté (ahol az kötelező) - összege külön fizetedő!

 

Részvételi díj: ................- Ft/fő (kalkuláció alatt!), 50 fős kiemelten környezetkímélő, modern, komfortos autóbusszal, kizárólag az arra kellő jelentkező esetén (amely tartalma - a buszos utazás és 6 éjszaka szállás díja reggelivel. Félpanzió lehetősége esetén az aktuális összeget tüntetjük fel, ahogy információnk lesz, pontosítjuk!)

Előleg: ....................- Ft (kalkuláció alatt!), a jelentkezésre küldött visszaigazolásban szereplő határidőig.

Hátralék: a fennmaradó rész.............-ig  számlánkra érkezve aktuális. (később pontosítjuk!)

 

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 

Jelentkezési határidő: első körben 2020. március 31, de legkésőbb április 15.  (eddig kell véglegesíteni a szállásfoglalásainkat) ezt követően esetleg szabad helyeink függvényében tudunk jelentkezéseket fogadni.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- idegenforgalmi adót

- napközbeni esetleges étkezésiek költségét:

- a külföldi programokon való részvétel összegét a belépő díjakkal, viteldíjakkal, idegenvezetéssel stb. együtt, ................ (később pontosítjuk)

- külföldi utasbiztosítást, amelyről mindenki egyénileg gondoskodik.

--------------

 

Tájékoztató rekreációs kirándulásokkal kapcsolatban: Bár ezt a programot kifejezetten a "rekreáció" jellemzi, nem tartalmaz "erős" túrákat, de azért a  könnyedebb természetjáró  vagy egyszerűen csak gyaloglással járó programoknál is jó szolgálatot tehet a megfelelő gyalogló vagy túra felszerelés, időjárásnak megfelelő réteges öltözet, esőkabát, túracipő vagy túrabakancs, túra bot vagy Nordic bot amely mindenkor megkönnyíti és biztonságosabbá teheti a haladást), hátizsák, stb. Az egész program idejére nagyon fontos igen kényelmes, csúszásmentes, gyaloglásra kiválóan alkalmas kényelmes, esetleg bokát is jól tartó lábbeli! Napközbeni élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik. További információ természetjáró, túra-programok esetén ITT található>>>

 

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztató e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk. (Szavatoljuk, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával, a legújabb, GDPR rendelkezések alapján frissített adatvédelmi szabályzatunk alapján történik.)

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 NAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE VISSZAIGAZOLÓ VÁLASZ JELENTKEZŐ E-MAILJÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: visszaigazoló e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott számlaszámra és határidőig kérjük átutalni - az adott programnál aktuális számlaszámunkat - a programra való jelentkezését visszaigazoló e-mail-ünkből kimásolva, hogy ne kerüljön tévesztésre sor!

(a helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az utalást - hogy megvan-e még a hely!). Amennyiben nincs lehetősége utalást indítani, az esetleges személyes banki  pénztári befizetéseket részvételi díj + 1.000 Ft összegben tudjuk fogadni ilyen esetben banki többletköltségeink miatt, az előleg fizetésekor. Megértésüket köszönjük!

A részvételi díj átutalásáról, vagy befizetéséről visszaigazoló e-mail-t NEM küldünk!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!

 

Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284.

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az:  

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg!

 

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs/banki költség  megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. Az egyedül jelentkezők számára, ha kérik, a szobatárs kérdését tőlünk telhetően segítünk megoldani.

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,

"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .

Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.

Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

 

Facebook: Egészségvédő Kör

Honlap: www.fitt-farm.hu