Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Karintia festői tájain - rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel (2020. 09. 03-06.)

Ezt a programunkat a jövő évre helyezzük, mivel a jelentkezési határidőt sajnos lerövidítették számunkra.

Rekreációs kirándulásunk ezúttal az osztrák Alpok és Karintia csodás tájaira visz, hogy feledhetetlen élményekben legyen részünk a számtalan szebbnél-szebb látnivaló által: kihagyhatatlan az álomszép Wörthi tó és környéke - amelyet méltán neveznek az osztrák Riviérának is - Velden, Maria Wörth. Útba ejtjük Villah és környékét, a Gerlitzen Alpét, az Ossiachi tavat, a Villacher Alpét. Vár még minket a mesés Grossglockner, a neves zarándokhely Heiligenblut és ha időnkbe belefér a Katschberg. 

Az Alpenstrasse is uticélunk lehet, ahol mind a "csak" kirándulni vágyók, mind pedig a túrázás szerelmesei megtalálhatják számításukat - bizonyára bőven lesz dolga a fényképezőgépeinknek is! Ha időnk engedi, akkor hajókázhatunk is egyet az elbűvölő Millsatter See-n, majd a Rosental-völgy panoráma útján engedjük magunkat elkápráztatni és jó idő esetén kirándulhatunk a Karavankák, Petzen csúcsácsához, hogy itt is páratlan panorámában gyönyörködhessünk - esetleges kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Hochosterwitz kastély felé vesszük az irányt.

Biztosítsd a helyed, nehogy kimaradj, gyere velünk erre a testet-lelket melengető kirándulásra! Hívj barátokat, ismerősöket is! (Itt is nagyon rövid jelentkezési határidőt kaptunk a szállásfoglalásra....) Részleteket lásd lentebb!

Ausztria déli része sok látnivalót és számtalan élményt kínál vendégeinek: az alpesi Riviéra - Karintia igéző vidéke, történelmi városok, várak, a tóvidék, egy szédítő, szenzációs kilátó, hajókirándulás a festői hegyek között, séták a felvonókkal elérhető sípályáknál sőt még magasabban, kirándulások nyáron az örök hó birodalmában, energiagyűjtés az ismert szakrális helyen…

Idegenvezetőnk ezúttal is egy  igen tartalmas, válogatott különlegességekben bővelkedő programra visz minket, hogy szakmai programunkat is teljesíthessük. A program hivatalos együttműködő partnerünk közreműködésével valósul meg.

Az útvonalunk mentél, előzetes egyeztetéssel lehet csatlakozni a csoportunkhoz! ( Miskolc, Budapest, stb.) 

Időpont:  2020. 09. 03-06. (4 nap/ 3 éjszaka)

Indulás: Debrecenből kezdő nap a kora reggeli órában...  (később pontosítjuk!), a Nagyállomás melletti postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés, bepakolás indulás előtt negyed órával.

Beszállás ülésrend szerint - a befizetések sorrendjében töltjük a buszt.

Utazás: 50 fős komfortos autóbusszal (kizárólag kellő jelentkező esetén)

Visszaérkezés: utolsó nap, forgalomtól függően a késő éjszakai órákban.

Elhelyezés: egy teljesen felújított panzióban 2-3-4 ágyas összkomfortos szobákban, a Faaker See környékén. Jelentkezéskor közleményben kérjük megjelölni, hogy ki kivel szeretne egy szobába kerülni, és azt is, ha társítást kér valaki - amit lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldani!

Ellátás: büféreggeli

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.) 

 

Tervezett részletes programunk (idegenvezetőnk tájékoztatása alapján), amely időjárás és egyéb tényezők függvényében felcserélődhet, változhat!

 

1. nap   Odaút és a Wörthi tó

Debrecenből kora reggel indulunk Budapest-Győr-Szombathely-Graz-Klagenfurt útvonalon.

 

Délután Karintia legnagyobb tava, a Wörthi tó déli partján érkezünk első helyszínünkre. A tartomány legszebb kilátópontjáról, a 100 m magas Pyramidenkogel tetejéről az egész tóvidéket és a környező hegycsúcsokat is láthatjuk (K-kártyával ingyenes). Ez a világ legmagasabb fából készült építménye. A merészebbeknek a kilátás mellett még egy különleges élményben lehet részük. 52 m magasból szédítő sebességgel, egy matracon csúszhatnak le Európa legnagyobb zárt alumínium csúszdáján! (Külön, a helyszínen fizetendő, 4 €/fő !)

A tó csodája a kis félszigetre épült Maria Wörth, gótikus plébániatemplom, rózsafüzér templom. Ezután ha időnk engedi, Ausztria egyik legismertebb nyári üdülőhelyén sétálhatunk, a nyugati parton fekvő Veldenben. A városkát mediterrán jellege és kaszinója révén az osztrák Monte-Carloként emlegetik. Este érkezünk szálláshelyünkre, a Faak-i tó környékére.

 

2. nap  Villach környéke – Alpesi hegytetők, botanikus kert és sétahajózás

Reggeli után egész napos, Villach környéki kirándulásra indulunk. A hegyi túrákhoz megfelelő meleg, réteges öltözködés ajánlott!

A Gerlitzen Alpe tetejéről Karintia szívének legszebb kilátásában gyönyörködhetünk. Kabinos felvonóval utazunk 1500 m magasságba, majd ülőlifttel az 1911 m magas Gerlitzen Gipfelre (K-kártyával ingyenes). Miután lejöttünk, a hegy lábánál lévő Ossiachi tó partján pihenhetünk, és részt vehetünk egy hajókiránduláson is (K-kátyával ingyenes). Busszal megyünk a közeli Landskron várhoz, rövid fotószünet (K-kártyával ingyenes). Délután ha időnkbe belefér, a Villacher Alpenstrasse panorámaút csodás kilátóihoz utazunk (K-kártyával ingyenes).

A lenyűgözö fekvésű, egy függőleges sziklafal peremén létesített Alpesi botanikus kertben az Alpok összes jellegzetes növényét megtaláljuk (Belépő kb. 4 €/fő)

Ha jól gazdálkodunk az idővel, akkor busszal még feljebb emelkedünk. Az 1732 m magasan lévő parkoló körpanorámával fogad. Innen a széles úton könnyű, 20 perces sétával érünk egy kilátóhoz, ahol megcsodálhatjuk a kissé távolabb lévő, 2166 m magas Dobratsch csúcsot. Leereszkedés után rövid séta Villach óvárosában, főtér, városháza, plébániatemplom, sikátor, szabad program. Este visszatérés a szállásra.

 

3. nap  Hosszú "túra" Ausztria tetejéhez az Alpok legszebb útján - Grossglockner

Kirándulás az örök hó birodalmába

Figyelem! Még nyári jó idő esetén is réteges, megfelelő, meleg öltözet szükséges az alpesi kiránduláshoz, sapka, kesztyű, kabát, hosszú nadrág, zárt cipő ajánlott!

Kora reggel indulunk Villach-Spittal-Lurnfeld-Obervellach-Winklern útvonalon.

Utazás a Grossglockner Hochalpenstrassén (Grossglockner High Alpin Road) Ez Ausztria és az egész Alpok leghíresebb, legkedveltebb és legszebb panorámaútja. mely a Magas-Tauern (Hohe Tauern) Nemzeti Park területén 36 hajtűkanyarral áthaladó, 48 km hosszú, jó minőségű aszfalt út. Karintiát köti össze a Salzburg tartományban lévő Fusch és Bruck városkákkal. (Mi nem megyünk végig a teljes hosszán!) Az 1200 m magasan lévő Heiligenblutból emelkedik fel a Hochtor-hágóhoz 2504 m magasra.

A panoráma út mellett sok kilátóhely, fogadó (hütte) és kiállítás várja a látogatókat. A Gleccserúton lévő Glocknerhaustól lenyűgöző panoráma nyílik a mélyben lévő víztározóra. 2369 méteren érkezünk az út leghíresebb pontjához, a Franz Josef Höhére, a Ferenc József Tetőre. A kilátót Ausztria legnagyobb gleccsere, a Pasterze fölött létesítették. Jó időben felejthetetlen látvány a gleccser és a szemközt tornyosuló, 3797 m magas fenséges Grossglockner, az ország legmagasabb és legszebb csúcsa. (A fiatal császár és Sisi is járt itt 1856-ban.). Utunkat folytatva egyre kopárabb magashegyi tájakon haladunk.

A 2504 méteres Hochtor- hágón és egy alagúton átjutva már Salzburg tartományban, a gerinc északi oldalán kietlen, vad vidékre érkezünk. Leereszkedünk a Fuscher Lacke tengerszemhez, melyet ha időnk engedi, akár 10-15 perc alatt körbesétálhatunk. Fogadója az itt élő szelíd mormotákról ismert. A 2428 méteres Fuscher Törl hágótól parádés kilátás nyílik az alpesi útra. Innen szerpentinen jutunk fel az Edelweissspitze 2571 m magas kilátóhegyre, a panoráma út legmagasabb pontjára. Szép időben a toronyból egyszerre 30 háromezres csúcs látványában gyönyörködhetünk. Ezután visszatérünk Karintiába. Az úthasználati díj felnőtteknek kb. 6 €/fő, gyermekeknek kb. 3 €/fő.

Kirándulás a Schareck csúcsra (Bergbahnen Heiligenblut Schareck) A hágóról leereszkedő út a Wallachhaus-nál érinti a lift középső, Rossbach (1752 m) állomását. Mi innen megyünk a kabinos felvonóval a 2604 m magas Schareck tetejére, ahonnan elképesztően gyönyörű kilátás nyílik a Grossglocknerre és környékére. Visszatéréskor már az alsó állomásig (Heiligenblut) utazunk. Buszunk időközben lemegy a végállomásig. (A felvonó Karintia kártyával ingyenes!) Ha jól gazdálkodtunk időnkkel, Heiligenblutban megnézzük a Szt. Vince templomot és a Hegyikristály-szökőkutat, majd visszaindulunk Winklern felé. A Möll völgyét elhagyva egy 1204 m-es hágón átkelve rövid időre érintjük Kelet-Tirol tartományt. Ha időnk engedi, rövid sétát teszünk székhelyén, Lienz városában. A Dráva völgyében haladva Oberdrauburg-Greifenburg-Lurnfeld-Spittal-Villach útvonalon késő este érkezünk vissza szálláshelyünkre. Ma senkit sem kell elringatni!

4. nap  Rosental völgy – Karavankák / Petzen csúcs és Hazautazás

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, majd Karintia legszebb déli tájain utazunk. Veldentől a Sattnitz hegység déli oldalán (a Pyramidenkogel kilátótól délre), a Dráva északi partján, a gyönyörű Rosental völgy panoráma útján haladunk Köttmannsdorf felé. Maria Rain-ben kívülről megnézzük a Hollenburg kastélyt. A folyó déli partján, a Karavankák hegységben folytatjuk utunkat Ferlach-Gallizien-Sittersdorf-Bleiburg felé. Amennyiben időnkbe belefér, Feistritzből 6 fős gondola felvonóval megyünk fel a Karavankák kétezres csúcsaihoz, a 2114 m magas Hochpetzen közelébe, 1705 m magasra, a Siebenhüttelhez, ahonnan szintén szép kilátásban gyönyörködhetünk (K-kártyával ingyenes). Bleiburg után a Karavankák gerincén át Grablachnál érkezünk Szlovéniába, ahonnan terveink szerint elvileg Ravne- Dravograd-Maribor-Nagykanizsa-Budapest-Debrecen útvonalon térünk haza (az útvonal változhat!). Érkezés a késő esti órákban.

 

A programok lebonyolításához mindenkinek javasoljuk a nyári "Karintia kártya" megváltását, mely a legtöbb helyre ingyenes vagy kedvezményes belépésre jogosít (a fentiek szerint). Ez rendkívül gazdaságosan, maximálisan kihasználható a felvonóknál, a hajókirándulásnál, stb. A leírt programban feltüntettük, hogy a kártya és fényképes igazolvány (útlevél) birtokában milyen szolgáltatásokat lehet vele további díjfizetés nélkül, vagy kedvezményesen igénybe venni. A programokat úgy állítottuk össze, hogy időnkhöz mérten a 7 napra érvényes kártya ára már 4 nap esetén is bőven megtérül, kedvezőbb mintha külön-külön vennénk meg a belépőket. 

Ára felnőtteknek:kb.  50 €/fő, 2005 és 2013 között született gyermekeknek: kb. 26 €/fő.

 

Jelentkezési határidő: 2020. 07. 20. 

Részvételi díj:  79.900  - Ft/fő (kizárólag kellő jelentkező esetén, amennyiben ez alatt kellene elindítani a programot, úgy jelentkezők számától függően 8-16.000 Ft költség kiegészítés lenne szükséges, amelyről aktuálisan e-mailben értesítjük a jelentkezőket. De hogy erre a program-mentő itézkedésre ne legyen szükség, már ma értesítsd ismerőseidet és hívd magaddal barátaidat is!)

Előleg:    35.000 ,- Ft, a jelentkezésre küldött visszaigazolásban szereplő határidőig, vagy egyösszegben, a teljes részvételi  díj legkésőbb .................. számlánkra érkezve aktuális (hamarosan pontosítjuk).

Hátralék:  44.900-Ft/fő 

A díj 360 Ft/€-ig garantált, ezen túl kompenzáció szükséges!

 A részvételi díj tartalmazza: 

- buszos utazást 50 fős autóbusszal a fentiek szerint

- szállást reggelivel (4 nap/3 éjszaka, 3 büféreggeli)

- sofőr/sofőrök és csoportkísérő idegenvezető napidíját és költségeit,

 

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- idegenforgalmi adót

- esetleges vacsora díját, 

- napközbeni esetleges étkezések költségét

- parkolási díjakat, és a külföldi programmal kapcsolatos egyéb költségeket (pl. idegenvezető belépőit, stb.)

- Karintia-kártya díját

- esetleges belépő díjakat, amit a Karintia kártya nem tartalmaz - hamarosan pontosítjuk!

- külföldi utasbiztosítást, amelyről mindenki egyénileg gondoskodik a program időtartamára

- költőpénzt.

 

Tájékoztató rekreációs kirándulásokkal kapcsolatban: Bár ezt a programot kifejezetten a "rekreáció" jellemzi, nem tartalmaz "erős" túrákat, de azért a  könnyedebb természetjáró  vagy egyszerűen csak gyaloglással járó programoknál is jó szolgálatot tehet a megfelelő gyalogló vagy túra felszerelés, időjárásnak megfelelő réteges öltözet, esőkabát, túracipő vagy túrabakancs, túra bot vagy Nordic bot amely mindenkor megkönnyíti és biztonságosabbá teheti a haladást), hátizsák, stb. Az egész program idejére nagyon fontos igen kényelmes, csúszásmentes, gyaloglásra kiválóan alkalmas kényelmes, esetleg bokát is jól tartó lábbeli! Napközbeni élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik. További információ természetjáró, túra-programok esetén ITT található>>>

 

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

 

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztató e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk. (Szavatoljuk, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával, a legújabb, GDPR rendelkezések alapján frissített adatvédelmi szabályzatunk alapján történik.)

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 NAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE VISSZAIGAZOLÓ VÁLASZ JELENTKEZŐ E-MAILJÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: visszaigazoló e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott számlaszámra és határidőig kérjük átutalni - az adott programnál aktuális számlaszámunkat - a programra való jelentkezését visszaigazoló e-mail-ünkből kimásolva, hogy ne kerüljön tévesztésre sor!

(a helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az utalást - hogy megvan-e még a hely!). Amennyiben nincs lehetősége utalást indítani, az esetleges személyes banki  pénztári befizetéseket részvételi díj + 1.000 Ft összegben tudjuk fogadni ilyen esetben banki többletköltségeink miatt, az előleg fizetésekor. Megértésüket köszönjük!

A részvételi díj átutalásáról, vagy befizetéséről visszaigazoló e-mail-t NEM küldünk!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!

 

Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284.

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az:  

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg!

 

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs/banki költség  megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. Az egyedül jelentkezők számára, ha kérik, a szobatárs kérdését tőlünk telhetően segítünk megoldani.

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,

"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .

Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.

Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

 

Facebook: Egészségvédő Kör

Honlap: www.fitt-farm.hu

Ellátás: büféreggeli

 

később pontosítjuk!

később pontosítjuk!