Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Szlovákia gyöngyszemei, túranapok és rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel (2020. 09. 18-20.)

ÚJABB INFORMÁCIÓ: AZ EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA HOZOTT, AKTUÁLIS KORMÁNYRENDELET MIATT EZT A PROGRAMOT TÖRÖLTÜL AZ IDÉN!

 

FONTOS INFORMÁCIÓ: együttműködő utazási irodai partnerünk és a szállásadó hotel a jelentkezéseket azzal teszik biztonságosabbá számunkra, hogy amennyiben esetleges karantén-helyzetet, vagy az érintett országok közötti hivatalos ki-és beutazási tilalmat rendelnek el, úgy a csoport által befizetett díjat visszafizetik - amely jelentős könnyebbséget jelent számunkra. A minimum létszámunkon túl még van néhány hely lefoglalva - záros határideig - amelyre fentiek alapján, sürgős jelentkezéseket fogadunk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

(FIGYELEM! Előbb csak jelentkezéseket gyűjtünk, amint a minimális csapatlétszám összeáll, e-mailben értesítjük a felősségteljesen jelentkezőket hogy küldjék el foglalóikat.)

Az indián-nyár most egy sokszínű programmal vár minket szlovákiában, amellyel mind a túraszerető társainknak, mind pedig a "csak" kirándulásra vágyóknak egyaránt szeretnénk kedveskedni: egyik célpontunk egy csodás Alpesi kilátású terület a Szlovák Paradicsom déli részén, majd következő napon a Wahlenberg-tavak bűvöletében járunk "ütőképes" túrázóinkkal a Magas-Tátrában, míg a "lájtosabb" programra vágyók a különleges szépségű Poprádi tó és Csorba tó közötti mesés rövid szakaszt járhatják (sétálhatják) be, a Poprádi tónál jutalmul finom ételeket és italokat fogyaszthatnak. De ha a csoport ezen része inkább azt választja, a különleges panorámájú Szoliszko menedékházig emelkedhetnek felvonó segítségével, ahonnan ha szeretnék, kevés gyaloglással - a hét, túristák által járható magas-tátrai csúcsok közül a legkisebb Elülső Szoliszkóra juthatnak, amely szép kilátásáról híres. Innen remek rálátás nyílik az egyik legszebb tátrai vízesésre, a Malompataki-völgyre, a Krivánra. Végül felkereshetjük a Bachleda-völgyet, ahonnan a kis kihívásra vágyók gyalog, a többiek felvonóval közelítik meg a híres Lombkorona tanösvényt, ahonnan  - mivel "minden út más" - mindig különleges élményt ad a fák tetejének magasságában sétálni, a körülölelő mesés tájat csodálva...

Ez a három nap egy kellemes rekreációs kirándulás az arra ványóknak és csodás túrákat tartogat, a komoly túrákat kedvelőknek, kellő jelentkező esetén két külön csoporttal. Jelentkezéskor kérjük megjelölni hogy ki melyik csoportra jelentkezik!

 Gyere Te is velünk, szeretettel várunk! Hívj barátokat, ismerősöket is, jelentkezz most! A jelentkezési határidő sajnos most is meglehetősen rövid. Részleteket lásd lentebb!

A program megvalósulását hivatalos együttműködő partnerünk segíti!

Időpont:  2020. 09. 18-20. (3 nap/2 éjszaka)

Indulás: Debrecenből kezdő nap a kora reggeli órában ..............  (később pontosítjuk!), a Nagyállomás melletti postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés, bepakolás, indulás előtt negyed órával.

Az útvonalunk mentén előzetes egyeztetéssel lehet csatlakozni a csoportunkhoz! 

Beszállás ülésrend szerint - a befizetések sorrendjében töltjük a buszt.

Utazás: 50 fős komfortos autóbusszal (kizárólag kellő jelentkező esetén!) A buszt programunk előtt, fertőtlenítő szakember frissen fertőtleníti!

Visszaérkezés: utolsó nap, forgalomtól függően a késő esti órákban.

Elhelyezés: 2, 3, esetleg 4 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban, **hotelben a Magas-Tátrában.

Jelentkezéskor közleményben kérjük megjelölni, hogy ki kivel szeretne egy szobába kerülni, és azt is, ha társítást kér valaki - amit lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldani! 

Ellátás: félpanzió, a szálloda éttermében. 

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

Tervezett részletes programunk (túravezetőnk tájékoztatása alapján), amely időjárás és egyéb tényezők függvényében felcserélődhet, változhat!

Túravezető (a./ program): Kiss Erika, e hely egyik specialistája

1. nap

Buszunkkal a délelőtti órákban, a szép fekvésű Gölnici víztározó tóhoz érkezünk, ahol a csapat kétfelé oszlik.

 

a./ Túraprogram: A túrázók egy kellemes bemelegítő túrát tesznek a Szlovák Paradicsom déli részén fekvő Dedinky és Stracena közötti, csodás látványt nyúj területen, egészen a Holló-szikláig.

Majd a csoport másik részével találkozva, folytatjuk utunkat szállásunk felé.

 

b./ Kiránduló program: Azok, akik nem vállalják a túrát, a tó körül tölthetnek el néhány órát(étterem, söröző található a tó partján, fürdőzés is lehetséges kellemes időjárás esetén, vagy pihenés, olvasgatás, beszélgetés, vagy kellemes séták a tó körül,  a hamisítatlan tiszta levegőjű, gyönyörű környezetben - majd a túrázókhoz csatlakoznak az egyik legfestőibb szlovák faluként ismert Stracenánál.

Szállásunkra érkezve elfoglaljuk szobáinkat, majd a csapat együtt vacsorázik.

 

2. nap

Reggelinket követően buszunkkal a Csorba-tóhoz utazunk, amely mai napi programunk kiinduló pontja.

a/ Túraprogram: Egy gyönyörűséges túraútvonal mesés panorámával, Csorba-tó (1350 m) - Furkota-völgy - Alsó Wahlenberg-tó (2053 m) - Felső-Wahlenberg-tó (2145m) és vissza.

Gyalogos távolság: kb. 13 km

Szintkülönbség: 800m fel, 800 m le.

Nehézségi szint: gyakorlott, jó fizikai állóképességű túrázók számára nehéz-közepesen nehéz (teljesítmény túrázók részére esetleg könnyűsmiley

 

b/ Kirnduló Program: A rekreációs csoport a Csorba-tótól (1350 m) átsétálhat  nagyonv szép és nem nehéz túraútvonalon a különleges szépségű Poprádi-tóhoz (1494m), amely 5 km oda. Csorba-tó - Bástya hát eá. (1499 m) kb. 35 perc - Poprádi tó kb. 30 perc, de csapatunknak lehetősége van rá, akár dupla ennyi idő alatt is megtenni ezt az utat. (Szintemelkedés kb.150-200 m)

A Poprádi-tó partján álló menedékház és hegyi szálló mellett lévő pihenőhelyekről pedig felhőtlenül gyönyörködhetünk a tó fölé magasodő (1949 m) Oszterva csúcsában, amely a különlegesen zöld tó lábánál emelkedik, igéző látványt nyújtva a szemlélődőnek.

Itt egy kellemes pihenőt tarthat a csapat, fényképezkedés, de a menedékházban frissítő, vagy épp melegítő ételek és italok is kaphatók, majd ugyanezen az útvnalon gyalog vissza, 5 km - szintén kellemes tempóban.

Másik lehetőség, ha a rekreációs csoport nem ezt választja, a Csorba-tó körül is eltöltheti a napot, festői környezetben séta a tó körül, éttermek, sörözők, pihenés, bazár, stb. De lehetőság van a csoport számára, hogy a Csorba tótól lanovkával felmenjen a Szoliszkó menedékházig, amely csodás panorámát biztosít. Itt újabb lehetőség, ha a csoport szeretné hogy egy minimális 250 m-es szintemelkedés mellett pár km-t megtéve felmenjenek a keresztig az Elülső Szoliszkóra, és aztán térnek vissza kis pihenőt követően a felvonóval. Ez után visszatérve a Csorba-tó körül tölthetik el kellemesen a nap további részét, amíg a túracsapat visszatér.

A két csoport együtt megy vissza buszunkkal a szállásra, majd következik a jól megérdemelt vacsora.

 

3. nap

a./ Túraprogram: a Bachleda-völgyben, hagyjuk buszunkat, és innen a Lombkorona tanösvény felé vesszük az irányt. A túracsapat gyalog megy a lombkoronák fölé magaspdó fából készült tanösvény bejáratáig...

b./ Kiránuló program: ... a kiránduló csapat felvonóval is felmehet a tanösvény bejáratáig.

Itt megvásároljuk a jegyeket és eltöltünk egy pár órát, csodás panorámában és feledhetetlen élményekben részesülve.

A 3 nap programján mindenki a saját felelősségére vesz részt.

 

Esetleges kiadós eső esetén Késmáron, vagy Lőcsén városnézés, illetve szóba jöhet szükség esetén cseppkőbarlang, vagy gyógyfürdő felkeresése, a csoport döntése szerint.

Hazaérkezés forgalomtól függően Debrecenbe, a késő esti órákban.

 

Jelentkezési határidő: 2020. 08. 10., ezt követően esetleg szabad helyeink függvényében.

Részvételi díj: 39.900- Ft/fő (kizárólag kellő jelentkező esetén, 50 fős autóbusszal!) Amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy min. 4.000 Ft költségkiegészítésre lenne szükség, amelyről szükség esetén e-mailben értesítjük a jelentkezőket. De amennyiben minden kedves jelentkezőnk legalább még egy ismerőst hoz, úgy valószínűleg erre a programmentő intézkedésre nem lesz szükség.smiley

Előleg: 19.900,- Ft, a jelentkezésre küldött visszaigazolásban szereplő határidőig, vagy a teljes részvételi díj egyösszegben, a teljes részvételi  díj legkésőbb 08. 17. hétfőig számlánkra érkezve aktuális.

Hátralék: 20.000,-Ft/fő

A díj 360 Ft/€-ig garantált, ezen túl kompenzáció szükséges!

 A részvételi díj tartalmazza: 

- buszos utazást 50 fős autóbusszal a fentiek szerint

- szállást fálpanzióval 3 nap/2 éj, 2 alkalommal reggeli és 2 vacsora

- sofőr és túravezető napidíját és költségeit.

 

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- idegenforgalmi adót

- napközbeni esetleges étkezések költségét

- parkolási díjakat, és ezzel a programmal kapcsolatos egyéb külföldi költségeket

-  belépő/felvonó díjakat (később pontosítjuk)

- külföldi utasbiztosítást, amelyről mindenki egyénileg gondoskodik a program időtartamára

- költőpénzt.

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal, egészségfejlesztő Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, erős napsugárzás esetén fényvédő krém, fejfedő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Tájékoztató rekreációs kirándulásokkal kapcsolatban: Bár ezt a programot kifejezetten a "rekreáció" jellemzi, nem tartalmaz "erős" túrákat, de azért a  könnyedebb természetjáró  vagy egyszerűen csak gyaloglással járó programoknál is jó szolgálatot tehet a megfelelő gyalogló vagy túra felszerelés, időjárásnak megfelelő réteges öltözet, esőkabát, túracipő vagy túrabakancs, túra bot vagy Nordic bot amely mindenkor megkönnyíti és biztonságosabbá teheti a haladást), hátizsák, stb. Az egész program idejére nagyon fontos igen kényelmes, csúszásmentes, gyaloglásra kiválóan alkalmas kényelmes, esetleg bokát is jól tartó lábbeli! Napközbeni élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik. További információ természetjáró, túra-programok esetén ITT található>>>

----------------------

 

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztató e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk. (Szavatoljuk, hogy az adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával, a legújabb, GDPR rendelkezések alapján frissített adatvédelmi szabályzatunk alapján történik.)

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 NAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE VISSZAIGAZOLÓ VÁLASZ JELENTKEZŐ E-MAILJÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: visszaigazoló e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott számlaszámra és határidőig kérjük átutalni - az adott programnál aktuális számlaszámunkat - a programra való jelentkezését visszaigazoló e-mail-ünkből kimásolva, hogy ne kerüljön tévesztésre sor!

(a helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az utalást - hogy megvan-e még a hely!). Amennyiben nincs lehetősége utalást indítani, az esetleges személyes banki  pénztári befizetéseket részvételi díj + 1.000 Ft összegben tudjuk fogadni ilyen esetben banki többletköltségeink miatt, az előleg fizetésekor. Megértésüket köszönjük!

A részvételi díj átutalásáról, vagy befizetéséről visszaigazoló e-mail-t NEM küldünk!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!

 

Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284.

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az:  

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg!

 

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs/banki költség  megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. Az egyedül jelentkezők számára, ha kérik, a szobatárs kérdését tőlünk telhetően segítünk megoldani.

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,

"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .

Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.

Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

 

Facebook: Egészségvédő Kör

Honlap: www.fitt-farm.hu