Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Májusi virágözön - Azáleás-völgy, Gébárti-tó, Trópusi kert, Orchidea farm, "Gyógyító" erdő - rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel, 2022. 05. 05-06-07-08.

ÚJ információ: A szálláson kis törölközőt kapunk, nagyobbat viszont magunkkal kell hozni, ami amúgy is szükséges lesz a fürdőfelszereléshez a hévízi programkor. Hétfőn még ünnepnap volt Szlovéniában, de ma már sok információt megkaptunk, ezért a belépőket is aktualizáltuk, és néhány közérdekű tudnivalóval bővült a kiírás, ezeket lásd lentebb - pirossal! + LENDVAI KILÁTÓTORONY 5 € - CSOPORTOS!

Ez a május egy varázslatosan szép és igazán színes rekreációs programmal vár Téged, ha velünk tartasz ezen a tartalmas, élményekkel teli néhány napon! Meglátogatjuk a csodás zalai Azáleás-völgyet,  és ha időnk engedi, hazánk második látogatható TV-tornyát is. Zalaegerszeg büszkesége, a Gébárti tó biztosan elkápráztat majd minket és megismerkedhetünk idegenvezetőnk jóvoltából, Zalaegerszeg történelmi belvárosának nevezetességeivel. Ha "zalai" napunkon időnkbe belefér, felkereshetjük a méltán híres Csácsi Arborétumot is. Egyik napon kiruccanunk Szlovéniába, ahol felkeressük a Dobronaki Energiaparkot, ahol a néphagyomány szerint ki-ki megtalálhatja az épp neki szükséges energiát  a mesés kis kápolnát és a gyógyító forrást körülölelő erdőben érzékelhető pozitív földsugárzásoknak köszönhetően. Az egyik dobronaki borosgazda - tapasztalataink szerint évekig emlékezetes - többfogásos ebéddel vár minket, amit autentikus környezetben, saját pincéjében költhetünk el... De Közép-Európa egyetlen Trópusi Kertjét és Orchidea-farmját sem hagyjuk ki, ahol évente több, mint 500 ezer növényt nevelnek... Ha sikerül jól gazdálkodnunk az időnkkel, akkor még Lendvára is átmehetünk, ahol az új kilátótornyot vehetjük célba, vagy épp Lendva belvárosában csaphatunk egy kellemes sétát... Odafelé ha lehetőségünk lesz rá, a megújult Sümegi Várat vagy egyéni választás szerint a teljesen felújított Püspöki Palotát ejtjük útba, majd Európa egyik legnagyobb sztúpáját, a zalai dombok között magasodó, különleges miliőjű, monumentális buddhista szentélyt keressük fel (amennyiben az időnkbe még ez is beleférne). Hazafelé a csodálatos Hévízi tófürdőnek szentelünk pár órát (konkrétan hármat ebédidővel együtt, mivel a fürdő területén szendvicsek és egytál ételek is kaphatók a büfében), ami méltó befejezése lehet négynapos program-sorozatunknak (fürdőzők ne feledjék a fürdő felszerelésüket is becsomagolni!) - aki nem szeretne fürödni, ezalatt szabad programra kap lehetőséget, majd együtt indulunk haza.

FIGYELEM! Az útvonalunkon Hajdúszoboszlón (kb. 6 óra) és Budapesten (kb. 9.30) is felvesszük kedves jelentkezőinket (előzetes időpont és helyszín egyeztetéssel)

Időpont: 2022. 05. 05-06-07-08. (4 nap/3 éjszaka)

Indulás: 2022. 05. 05-én kb. 5.30-kor, a debreceni Nagyállomás melletti postahivatal előtti parkolóból. Felszállás érvényes útiokmányokkal ! (kártya típusú SZIG., vagy útlevél)! Szükséges még EU-s TB kártya (ingyenesen készíttethető és 3 évig érvényes), és a szlovéniai napra külföldi utasbiztosítás (05. 07. szombat).

Szállás: Zalaegerszegen, 2 ágyas, fürdőszobás, felújított egyetemi kollégiumi szálláhelyen . (Szükség esetén a szobatársak megtalálásában tőlünk telhetően segítséget nyújtunk.) A szobákat és a buszt, a szabad helyek függvényében a befizetések sorrendjében töltjük, ezért érdemes a helyet mielőbb lefoglalni.

Ellátás:  reggeli és vacsora

Utazás: a jelentkezők számának megfelelően – lehetőleg 50 fős, komfortos autóbusszal

Visszaérkezés: utolsó napunkon az esti órákban, forgalomtól függően

Jelentkezési határidő:  legkésőbb 04. 15., (ezt követően lehetőség szerint szabad helyeink függvényében.)

Előleg fizetése a jelentkezést követően, visszaigazoló email-ünknek megfelelően, amelynek összege: 25.000 Ft .  A hátralékot legkésőbb 04. 30-ig (legkésőbb az indulás előtt 35 nappal) kérjük befizetni. Költségeket lásd lentebb!

 

Tervezett rekreációs programunk (az egyes napok programjai az időjárás vagy egyéb tényezők függvényében felcserélődhetnek, változhatnak):

1.       nap (csütörtök): Utazás Debrecenből kisebb megállókkal Zalaegerszegre. Útközben a Sümegi Vár megtekintése aki ezt szeretné, vagy a csapat másik része választhatja a most átadott, felújított Püspüki Palotát is (a közös buszparkolóból megközelíthetők). Ha időnk engedi, és a csoport többsége szeretné, a különleges buddhista "Béke" Sztúpát keressük fel. Szállás elfoglalása, majd vendéglátóink finom vacsorával várnak minket.

 

2.       nap (péntek), amikor is zalaegerszegi programsorozatunk következik: egy bőséges reggelit követően, elsőként a csodás Gébárti tó partján töltjük el az ideszánt időt. Megtekinthetjük a tóparton épült kézműves alkotóház kiállításait (csoportosan) majd a megkapóan szép tóparton sétálhatunk, fotózhatunk. Időjárás függvényében vagy a kézműves házban töltünk egy kicsit több időt, vagy a tóparton. A tóparton  kopjafás emlékhelyek is fellelhetők, mint érdekesség, ezek megtekintésére is szánhatunk egy kis időt.  Ezt követően, időre vár minket idegenvezetőnk, aki Zalaegerszeg történelmi belvárosának nevezetessgeit mutatja be nekünk 2 óra alatt: Mária-Magdolna Plébánia templom, földön járó toronyóra, .... stb. Kapunk az idegenvezetés után egy kis szabadidőt is, így egyénileg meg is ebédelhetünk vagy sétálgathatunk még kedvünkre, majd együtt indulunk buszunkkal a reményeink szerint (a természet kiszámíthatatlanságát is figyelembe véve) virágözönben bővelkedő Azáleás völgybe. Ilyenkor mennyei virágillat lengi be az egész völgyet... Reméljük, lesz majd a fényképező gépeinknek is bőven munkája, és a lelkünk is megtelik a sok szépséggel. Ha időnkbe belefér, a völgy fölött elhelyezkedő TV-torony-kilátót is felkereshetjük, ahonnan 4 országra lehet rálátni. De hogy egyik szépséget a másik érje, ha kigyönyörödtük magunkat az elénk táruló panorámban, buszunk máris továbbvisz minket időre -  a csábító Csácsi Arborétumba (ahol szakvezetőnk segítségünkre lesz), hogy tovább folytathassuk a gyönyörködést, és a lelki feltöltődést. Lélekemelő programsorozatunk végeztével, ismét ízletes vacsorában lehet részünk, majd bizonyára jól fog esni az esti pihenés.

 

3.      nap (szombat), a szlovéniai kiruccanás napja: Reggelinket talán egy picit korábban fogyasztjuk el, hogy 8 óranegyed 9-kor  - már útnak indulhassunk. MÁS SORRENDBEN KAPTUNK IDŐPONTOKAT az eltervezetthez képest! Először ellátogatunk a Dobronaki-tó melletti kis erdőben lévő Energia Parkba, amelynek sokrétű gyógyhatást tulajdonítanak.  A Szt. Vid kápolna körül, a Szt. Vid kút forrása közelében és a kis erdő padokkal megjelölt több pontján a természetgyógyászok és radiológusok olyan földi kisugárzó pontokat fedeztek fel, amelyek pozitívan hathatnak közérzetünkre, egészségünkre. Magyar nyelvű szakvezetés és színes magyar nyelvű prospektus az energiapontokról és azok gyógyhatásáról (kb. 6 € - pontosítjuk) A gyógyító forrás-vízéhez jól jöhet egy kis üres flakonsmiley ha van nálunk. A kutatások szerint, már 8-30 perces tartózkodásnál is érezhető jótékony hatása - nem beszélve arról, hogy maga ez a kis erdő is lélekemelő, ideális  természeti helyszín, és talán megtörténik a csoda hogy megnyíljunk a univerzum mérhetetlen energiája számára és elcsendesedve, magunkba figyelve fel is vehessük azt...

A bakonaki erdő nagyon erős pozitív földsugárzásairól ismert. Ezzel kapcsolatban a következő információkat találtuk ezen a linken: http://csalad-orvos-let-tudattal.hupont.hu/7/dobronaki-energia-pontok

Itt, a BAKONAKI TÓNÁL, számtalan finom termelői áruból válogathatunk: lekvárok, szörpök, tökmagolaj, mágnesek, kásák és lisztek, csokik stb, amelyre lesz elegendő időnk.

Egy csodás élményt nyújtó, különleges szlovéniai ebéd következik élő zenével, borosgazda vendéglátónk jóvoltából (finom házi szörp és borkóstolás svédasztalos ebéddel - igazi "dínom-dánom": a finom levest követően bőséges zöldségtálak és különféle ízletes húsok, valamint saláta választék vár, amit egy helyi sütemény-különlegesség követ - és kedvünkre énekelhetünk, nótázhatunk 2 órahosszas látogtásunk alkalmával! (20 €/fő - kellő csoportlétszám esetén)

Itt Dobronakon is vásárolhatunk finom kajszi lekvárt, fürj tojást 18 db-os, fürj tojásos tésztákat, fürj tojásos különféleképpen fűszerezett konzerveket, stb.

 

Ezt követően vár minket a Közép-Európában egyedül álló, elbűvölő Trópusi kert és Orchidea-farm, magyar nyelvű szakvezetéssel.

A több ezer m2 –es üvegházban megcsodálhatjuk a szebbnél szebb virágokat, az orchideák mellett gyönyörködhetünk a termő trópusi gyümölcsökben és a mintaboltban vásárolhatunk is gyönyörű virágokat. (belépőt lásd lentebb!) Ha néhány különleges orchideára is szert tettünk, és még bírjuk lendülettel és időnkbe még belefér, akkor Lendvát sem hagyjuk ki - vagy az új 53 m magas kilátótornyot, vagy IDEGENVEZETŐVEL a történelmi belvárost vesszük célba, hogy egy kellemes sétát tegyünk ott, MEGTEKINTVE A LEHETSÉGES NEVEZETESSÉGEKET. Ha lehetőségünk lesz rá valamelyik szlovéniai szupermarketnél megállni, akkor helyi specialitásokból is válogathatunk egy kis ajándéknak valót... Lehet, hogy a vacsora-időre némi hosszabbítást kell kérnünk és az pedig biztos, hogy ezen a napon senkit nem kell elringatnismiley


4.       nap (vasárnap) a hazautazás napja: egy kiadós reggelit követően gyorsan összepakolunk, majd búcsútintünk kedves vendéglátónknak. Útközben megállhatunk Hévízen 3 órára, és a Hévízi Tófürdő gyógyhatását élvezhetjük (3 órás  csoportos belépéssel, kellő csoportlétszám esetén csoportos belépővel - min. 20 fő), vagy aki nem fürdik, ezidő alatt szabad programot kap.

A vízmélység a fedett részen 2-3 m, vízhőfok kb. 35 fok, kint viszont 2-38 m mély és 31 fokos. Fürdősapka nem szükséges, viszont úszógumi bérelhető, lásd lentebb! A 3 órás belépő ideje alatt egy ebédet is magunkhoz vehetünk (mivel étkezni is lehet a büfében a fürdő területén) mielőtt tovább indulnánk, majd számtalan kedves élménnyel telve folytatjuk utunkat hazafelé melynek során először budapesti, majd hajdúszoboszlói kiránduló társainktól búcsúzunk el - hogy egy következő alkalommal ismét találkozzunk egy remek "Egészségvédő Körös" szakmai programon.

 

Résztvételi díj:  59.800 ft, amely tartalmazza - a buszos utazás költségeit a programok szerinti helyszínekre, valamint 3 alkalommal a szállás díját idegenforgalmi adóval és reggelit, vacsorát a program során.

Nem tartalmazza a részvételi díj az esetlegesen kellő létszám alatt megvalósuló utazás többlettköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a  program! 

 

A részvételi díj nem tartalmazza a felsoroltakon túli költségeket, mint pl.  a belépőket, idegenvezetői, szakvezetési díjakat és egyéb költségeket (mint pl. parkolási díjak és program során felmerülő egyéb járulékos költségeket) -az alábbiak szerint: 

 

Külön fizetendő költségek az alábbiak szerint: (A programokra tervezett időt is feltüntetjük tájékoztatás végett, de ezek számtalan egyéb tényezőtől változhatnak!)

- Sümegi vár (csoport 20 fő felett, 800 Ft/fő "nekünk") + várvezetés. Össz. idő: 2 óra, a csoport időpontra bejelentve a várvezetésre,  VAGY választható a Püspöki Palota is, de mindkettőhöz meg kell lenni a minimum csoportlétszámnak!

- Püspöki Palota, Sümeg (csoport 15 fő felett "nekünk" 1500 Ft, aki 70 éves elmúlt, ingyenes!) Össz. idő 2 óra

- Zalaszántói Buddhista Béke Stupa - elvileg szabadon látogatható, de adományt elfogadnak. Büfé, ajándék bolt, WC van, össz időnk itt: 1 óra.

- Orchidea-farm és Trópusi kert magyar nyelvű szakvezetéssel: SZOMBATON 14-15.30-ig, vásárlási lehetőséggel együtt. WC is van! Belépő 5 €

- + Csoki manufaktúra csoki kóstolóval - ha időnkbe belefér vagy ha valamely programot esetleg időjárás függvényében le kell rövidíteni, pl. az energiaerdőt: 5 €

- Bakonaki energia-erdő magyar nyelvű szakvezetés, prospektussal az energiapontok helyeiről és parkolás: kb.5 €, a csoportot időpontra bejelentettük.

- Szlovéniai ebéd borosgazda vendéglátónknál - 20 € (Az egész csoportot bejelentettük, várnak!)

- Lendva új kilátótoronya csoportosan 5 €

- Lendva belvárosának megtekintése idegenvezetővel 5 €, (a csoportot időpontra bejelentettük), + parkolással  .......... Zsinagóga, Makovecz-épület, esetleg Esernyő múzeum ha belefér -belül is ha időnk engedi, + belépő- díjakkal.......) - kb. 2 órahossza, szombat délelőtt.

- Alkotóház kiállítás a gébárti - tó partján (csoportos 10 fő felett, "nekünk" 200 Ft)

- Gábárti - tó - és kopjafás emlékhely: ingyenes

- TV-torony-kilátó -ha időnkbe belefér, csoportos 15 fő felett, kb. 400 Ft.

- Azáleás - völgy .... 1,5- 2 órahossza - völgy bemutatással péntek délután, a csoportot időpontra bejelentettük.

- Csácsi Arborétum ....1,5-2 órahossza  - szakvezetéssel péntek déután, a csoportot időpontra bejelentettük.

- Hévízi Tófürdő, 20 fő felett csoportos, 3 órás belépő 3400 Ft. ÚSZÓGUMI bérelhető 600 Ft, (1000 Ft kaucióval). A belépő ára tartalmazza az átöltözési lehetőséget öltöző fülkében és a ruhák elhelyezését kis öltöző szekrényben, mely a "karórával" nyitható. 3 órán belül a belépéstől számítva ki kell jönni!

- Egyéb költség: parkolási díjak a program során, magyar idegenvezetés Zalaegerszegen (péntek délelőtt 11-13 óráig, amelyhez hangosítóberendezést is kapunk, majd 13 órától még kb. 45 perc szabadidőnk is lesz, amikor ebédelni is lehet) és egyéb járulékos költségek: mindösszesen belépők nélkül 2.500 Ft. KÉRJÜK, HOGY LEHETŐLEG KÉSZÜLJÜNK APRÓ PÉNZZEL - az egyszerűség kedvéért.

TÖBBEN KÉRDEZTÉK, EUROBÓL A BELÉPŐKRE ÉS BEFIZETNI VALÓKRA  előre láthatólag összesen max. 45-50 € kell. (+ költőpénz: fagyi, apró vásárfia, kis ajándék stb.)

 

A kiírást a tudomásunkra jutott újabb információkkal esetleges belépődíj árváltozásokkal az indulás napjáig folyamatosan aktualizáljuk!

A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA  A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló pénzügyi bizonylatot, minden esetben a hatályos számviteli törvényeknek megfelelően készítjük el.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


 

Szakmai program, adminisztráció, ügyintézés: 

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület. illetve

 Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő. Kutató, Oktató és Rekreácós Életmód Alapítvány.

 

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!
 

Szakmai program, adminisztráció, ügyintézés: 

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület. illetve

 Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő. Kutató, Oktató és Rekreácós Életmód Alapítvány