Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Bemutatkozás, Deák Erzsébet

Bemutatkozás, Deák Erzsébet

 

Gyermekkoromban  klasszikus szabolcsi tanyán éltem  szüleimmel együtt. A természet közelsége belém ívódott azzal együtt, hogyan hasznosítsuk amit megtermeltünk, hogyan legyen mindig friss étel az asztalon.  Erre azért is szükség volt, mert érettségiző diák voltam, mikor az áramot bevezették hozzánk.

 Mindig arra vágytam, hogy pedagógus legyek. Ez az álmom valóra is vált. Elkezdtem élni a városban élő modern dolgokat alkalmazó fiatalok életét.   Majd az élet  közbeszólt. Szemléletváltásra sarkallt  az, hogy a két idősebb gyerekem allergiás lett, és komoly gyógyszereket szedettek velük. Az 1980-as évek végén,,véletlenül” ( véletlenek nincsenek) a kezembe akadt valamiféle újságcikk, ami arról szólt, hogy Aggteleken egy orvos akupunktúrás módszerrel és sóterápiával  segít az allergiásokon. Leszerveztem  azt, hogy évi 2x ott töltöttünk 1-1 hetet és a fent említett terápia barlanggal kiegészítve, hatott! / Megjegyzem az orvos már akkor Kijevben reflexológiát tanult /. A nagy áttörést, a természethez való visszatalálást  az indította el nálam, hogy a harmadik gyerekemnél coeliakiat  diagnosztizáltak 2000-ben. A kétségbeesés után elkezdtem használni a józan paraszteszemet, és elkezdtem főzni a család számára természetes alapanyagokból,  abból,amit megtermeltünk és gluténmentesen a kislányomnak.  A kommunikációs lehetőségek még nem olyan egyszerűek voltak, mint a mai napokban… Sokmindent magam kísérleteztem ki.2004-ben diagnosztizáltak nálam egy súlyos májkárosodást okozó vírusfertőzést.  Ezt komoly kezeléssel próbálták a szervezetemből kiirtani. A  kezelések  nagyon megviseltek , saját öreganyja lettem magamnak. Amikor nem kaptam kellő segítséget a kórházi ellátás során, kezembe vettem a sorsomat. Segíts, magadon….. Így kerültem egy orvos-természetgyógyászhoz, aki holisztikusan szemlélte az én állapotomat, és a klinikai kezelés mellé alternatív terápiát is alkalmazott. És lám, működött! Ez indított el engem is a természetgyógyászat irányába. Tanfolyamokra jártam, és vizsgákat is tettem:

-          egészségügyből

-          természetgyógyászatból

 

Majd szakvizsgát:

-          fülakupunktúrás addiktológiából,

és megszereztem a

-          nordic walking tréneri képesítést.

Több tanfolyamot végeztem : nyirokmasszázs, frissítő masszázs, kínai masszázs, tibeti hangterápia, fül-és testgyertyázás, moxa és köpölyterápia, stb.

A megszerzett tudás akkor hasznosul igazán, ha továbbítani tudjuk. Utam során kapcsolatba kerültem Szűcs Gyöngyivel.  Belső motivációt éreztem, hogy az Egészségvédő Kört működtető Erőforrás Egyesület, és Erőforrás Alapítvány munkájában, illetve programjain részt vegyek. Jelenleg Nyíradonyban élek, itt működtetem  a Nyíradonyi Nordic Walking Klubot. Pedagógiai munkámban alkalmazom a más vonalon megszerzett ismereteimet. Tanítványaim várják a relaxációs órákat. Környezetemben is lett még autoimmun problémák  terhét cipelő családtag.   Van feladatom. Hiszem, hogy ha bezárul egy kapu előttem, kinyílik egy ablak. Mottóm az életre:

,, Az élet viharaival szemben olyan légy, mint a madár, amely ha a fát kivágják alóla, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll ’’ /Eötvös József/