Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Bemutatkozás, Szűcs Gyöngyi

 A természetgyógyászat és egészségi sportok különféle területeire családtagjaim, és saját egészségem   érdekében - 1990-től kezdődően kerültem... Egy súlyos betegségből való gyógyulás érdekében önkéntelenül is a természetes egészségvédő és egészségfejlesztő módszerek felé fordultam egészségem helyreállítása, regenerálása érdekében.

 

Ennek apropója az volt, hogy akkor, és jelenleg is az ilyen problémák orvosilag gyógyíthatlannak minősülnek és a kiváltó okát sem tudják még meghatározni a nyugati orvoslás részéről. Alaposan körül jártam a problémát hogy mindent megtudjak arról, amit csak lehetséges... Mivel a szaklapok semmi kilátással nem kecsegtettek... először részemről teljes volt a bizonytalanság... aztán pillanatok alatt rájöttem, hogy talán azért van ez így mert nekem kell megoldani a dolgokat, ez az én feladatom -  így fokozatosan átjárt az önmagamért érzett felelősségtudat fontossága és a közismert mondás jelentősége egyre nagyobb erővel hatott rám: "Segíts magadon ember, Isten is úgy segít". 

 Éreztem, hogy a természettől és "önmagamtól" való távolkerülés, a természetes harmóniából való kizökkenés okozhatott bajt - ezt a harmóniát, az előttem álló példákból okulva, főként természetes módszerek alkalmazásával kívánom megvalósítani.

 A hobby-szintű kutatásokat, vizsgálódásokat, ismeretszerzést, ezért az 1990-es évek végétől hivatalos képzések követték.
Szakvizsgákkal egybekötött tanulmányokat folytattam pl. a
 
 - reflexológia,
 - akupresszúra,
 - fitoterápia,
 - fülakupunktúra, 
 - alternatív mozgásterápiák (Jóga, Chi Kung, Tai Chi - Chi Kung (Taiji Qi Gong), stb.)
 - különféle masszázsterápiák (pl.  tradicionális kínai masszázs, nyirokmasszázs, illóolajos relaxáló masszázs, akupresszúrás masszázs, tibeti (hangtálas) hangmasszázs, Lomi-lomi, La Stone terápia, tibeti méregtelenítő masszázs, cellulit és alakformáló masszázs, amit számtalan különleges wellness arc és testkezelkési módszer megismerése követett itthoz és külföldön.) valamint az 
 - egészségi és fittség sportedzés, rekreációs sportok, szabadidősportok több területén 
és ezen szakágakban jelenleg is folyamatosan továbbképezem magam.
 
Hajtott a vágy, hogy megismerjem az emberi szervezet komplex energetikai működését és a betegségek kialakulásakor fellépő zavar megszüntetésének módjait és az azzal előidézett gyógyulási lehetőségeket - az egészség helyreállítása és megőrzése érdekében. Erre a Tao filozófiájának és a Hagyományos kínai gyógyászat és alappilléreinek - mint az Öt elem tana - valamint összefüggéseinek, megfigyeléséeinek tanulmányozása volt számomra a legámulatbaejtőbb tudomány.
 
Ezért a Hagyományos kínai gyógyászat különféle önkezelő - öngyógyító  módszereivel, előbb saját egészségem miatt ismerkedtem meg, amelynek beható tanulmányozásába és vizsgálataiba kezdtem az ezredfordulótól kezdődően - a téma legelismertebb szakemberei, mint prof. dr. Eöry Ajándok, prof. dr.  Stephan Palos, és dr. Wang Jun segítségével. 
Így kerültem közel, és mélyültem el, a kínai nyelv- és pulzusdiagnosztika, az akupresszúra - köpöly - moxa - gyógynövény- terápia, a kínai masszázsterápiák, a Qi Gong - a kínai légzés és mozgásterápiák, Qi Gong meditációk, az Öt elem tana szerinti kiegyensúlyozott étkezés, valamint a külső-belső betegséget okozó tényezők felismerése és kiküszöbölése, a lelki problémák feloldása az Öt elem tana fényében, és az egyént komplex, testi-lelki összefüggésében megfigyelő és holisztikusan  kezelő  területekben - amely teljesen átformálta a személéletmódomat, az egészségről ill. betegségről alkotott nézeteimet és egész életmódomat. Azóta teljesen más értékrend mellett, más szemléletmóddal élem az életet. Egész más fontossági sorrend kapott helyet az életemben  - az általános, vagy megszokott helyett.
 
Ezek mellett, többek között fitoterápia tanulmányokat, egy egy éves aromaterapeuta iskolát, valamint a Peter Hess-féle tibeti hangterapeuta képzéseket végeztem, de a Brandon-féle Belső Utazás szemináriumok, valamint számtalan személyiségfejlesztő tréning elvégzésének is, számos testi-lelki előnyét élvezem. A kristályok - féldrága kövek is megigéztek, csakúgy, mint a növényi esszenciák. illóolajok, nemes növényi olajok, stb.  A tanultakat előbb mindig magamon használom, majd ha hatásosnak találom, a megfelelő képesítések megszerzését követően mások javára is alkalmazom
 
Az utóbbi években, Nordic Walking tréneri, majd MediBall oktatói képesítéseket szereztem. Kedves szakterületté vált számomra a rekreációs mozgásprogramok vezetése, egészségi és fittségi sportedzőként segítem a betegségmegelőzést és az egészségfejlesztést..
 
Természetgyógyászatot és Természetgyógyászati alapokra helyezett Wellness szolgáltató szalont 2000-ben indítottam, utóbbit az országban az elsők között Hajdúszoboszlón.
 
Megálmodtam, majd összeállítottam, és bevezettem a természetgyógyászati alapokony nyugvó - wellness szolgáltatások és kezelések kínálatát - és 2000-től Természetgyógyászat és Wellness Szolgáltató Szalont üzemeltettem
Hajdúszoboszlón, a - Hotel Mátyás királyban, majd a
                                         - Hotel Békében és a  
                                         - debreceni Aquaticum Termál és Wellness Hotelben, ezt követően a
                                        - Hajdúszoboszlón a Hotel Silverben, majd a
                                        - Panorama Wellness Apartman Hotelben.
 
A természetgyógyászat és wellness területén  eltöltött 13 év alatt töretlen sikerrel szolgáltuk munkatársaimmal a vendégek igényeit, amelynek során a hotel-vezetőség nagy megelégedésére, több szállodának kidolgoztam a természetgyógyászati alapokra helyezett wellness szolgáltatás-programját. Az eddigi szállodai referenciáim alapján, több helyen szaktanácsadóként, oktatóként ill. szakmai vezetőként kérik közreműködésemet.
 
Eddigi tapasztalataimat és tanulmányaim során szerzett tudásomat, a megszokott szállodai színvonalon a hotelvendégek részére nyújtott szolgáltatásokon, tanfolyamokon, táborokon, kúrákon és  kezeléseken túl (természetgyógyászat-wellness), főként a Debreceni és Hajdúszoboszlói valamint -környékin lakosok, ill. civil szervezetek részére
 
egészségfejlesztő mozgásprogramok - tréningek, 
egészség-gondozás keretében pedig  wellness masszázsok, kezelések, konzultációk, ill. szaktanácsadás, valamint rehabilitációs tanácsadás és terápia, stb. során tessük munkatársaimmal együtt elérhetővé.
 
 
Új keretek közé kerültek, az egészségfejlesztő életmódformáló kúrák, életmódváltó napok és böjt kúrák ajánlatai is, amelyek főként a távolabb élők részére készültek, de a közelben lakó, mindennapi hajtásból kizökkenni és feltöltődni kívánó vendégeinket is felejthetetlen élményekkel és tudásanyaggal gazdagíthatja, bentlakásos formában.
 
A 2007 szeptemberében, az  Őszi Fény Fesztiválon szervezve, Egészségvédő Kört indítottam , amely sokak javára szolgáló működésének megkoronázásaként, az egészségmegőrzést, egészségfejlesztés és prevenciót hozzám hasonlóan szívügyüknek tekintő szakembereket felkérve, társulásukkal megalapítottam a az Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesületet, hogy egyre szélesebb körben, sokrétűbben működhessünk tovább saját magunk és mindazok javára, akiknek szükségük van programjainkra. Ezen fontos célok támogatására pedig alapítónk létrehozta az Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő, Kutató, Oktató és Rekreáciiós Életmód Alapítványt.  (rólam bővebben ITT)
 
Nyitott vagyok új, hatékony egészségvédő és prevenciós módszerek és technikák  megismerésére, több, mint 20 éves kutató munkámat tovább folytatva a természetes egészségvédő és egészségfejlesztő módszerek terén. Jelenleg, többek között újabb relaxációs és meditációs módszereket, valamint egészségfejlesztő és rekreációs sportokat, alternatív mozgásterápiákat tanulok. Több egészségfejlesztő és közösségi klubot vezetek a klubtagok, és saját magam örömére.
 
 
                                                                  
                                                                                                                                                        - Szűcs Gyöngyi