Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Szűcs Gyöngyi, Rólam

           1990-ben - gyermekkori álmom valóra válásaként –kedvenc  szépségápoló pályámat folytattam, amikor az élet egy furcsa fordulat elé állított…

Szeretett édesanyám hirtelen súlyos betegségbe esett. Rendszeres orvosi ellenőrzések és kezelések mellett és alatt, mint kiderült, daganatos beteg lett, amit az utolsó stádiumban vettek észre. Orvosai közölték velünk, hogy nincs mit tenni, a rák ma gyógyíthatatlan… szinte fel sem tudtam fogni, csak valami hajtott, hogy biztosan lehet valamit tenni…  Egyik kedves orvos ismerősöm utólag úgy nyilatkozott erről, hogy ez az orvostudomány tragédiája… 
 
Nem maradt más hátra, mint alternatív életminőség javító módszerek után nézni… akkoriban ezzel a betegséggel kapcsolatos információ és tudás még gyerekcipőben járt, de a lehetőségeket feltérképeztük, és ami elfogadható volt édesanyám számára, igénybe vettük. Eközben egy életre belém ivódott, mintegy szent célként lebegett a szemem előtt  lelkem igazi vágyaként, hogy az egészség természetes úton való megőrzéséhez és fejlesztéséhez minden lehetséges és szükséges tudással rendelkezzek, az ehhez szükséges szerteágazó ismereteket folyamatosan és fokról-fokra megszerezzem, és alkalmazzam saját egészségem és mások érdekében is. 
 
Így kerültem 25 éves koromban kapcsolatba a gyógynövényekkel, a zöldséglé kúrával, a talpmasszázzsal, a húsmentes táplálkozással, az illóolajokkal, a kristályokkal és még sorolhatnám…  sajnos akkor ezt a harcot elveszítettük…  egy kis „Élettörténet” c. füzet maradt rám… ami édesanyám  gyerekkorát és ifjúkorát írja le - tudom, hogy még ezzel is van dolgom...
 
        Ekkor rövid időn belül, a nagy lelki terhek után én is súlyos beteg lettem, egy vírusfertőzés majd autoimmun folyamat következtében – aminek azért volt egy kis előzménye, asztma, majd allergia képében –  egy éjszaka, miközben válságos volt az állapotom, lezajlott előttem az életem –  utólag már tudom a Brandon Bays-féle belső utazás szemináriumokról, hogy ez egy spontán belső utazás volt, tudat alatt vezéreltetve és feldolgozva minden lelkileg terhelő tényezőt. Azon a reggelen úgy ébredtem, hogy tudtam, hogy meggyógyulok. Ilyen esetben csak egy komplex egészség-terv, vagy program hozhat eredményt!  Azonnal hozzákezdtem csekélyke erőmmel - az édesanyám kezelésére megtanult talpreflexológia ismeretek alapján – a saját talpam masszírozásához, a kórházi kezelések kiegészítéseként. Hamarosan egyre javult az állapotom, hála kedves orvosaim hathatós segítségének, és természetes kiegészítő gyógymódokat is pártoló hozzáállásának - kb. egy év alatt, nagy erőfeszítések árán sikerült felépülnöm.
 
Az önmagamért végzett egészséghelyreállító munkámban nagy segítségemre volt még két hobbym, a túrázás és a kertészkedés is.
Ez az év nem telt tétlenül, fizikailag már szinte teljes életmódváltást hajtottam végre (táplálkozás, méregtelenítés, mozgás, légzés, pihenés-relaxáció, meditáció,  hobby, stb. tekintetében) viszont „hagyatékom” fényében, tudtam, hogy a lelki egészségem helyreállítása is fontos feladat. Első segítségem ezen az úton, Luis L. Hay: Éld az életed c. könyve, amit mind e mai napig számtalan hasonló témájú személyiségfejlesztő könyv és képzés követett, amelyek biztos kézzel vezettek spirituális fejlődésem útján. Fizikai síkon, a két lábbal a földön állva is működőképes öngyógyító módszerek vonzottak.  15 évig főként ezek a tanulmányok, képzések és kutatások kaptak helyet az életemben, amelyeket folyamatosan, rendszeresen alkalmaztam egészségem fenntartására, így ennek köszönhetően tünetmentesen élhettem.   Nagy segítségemre voltak az ez idő alatt megismert és elsajátított (energia áramlást helyreállító, harmonizáló Chi-kung és Tai-Chi Chi-Kung gyakorlatok és gyakorlások is, valamnt a relaxációval való megismerkedésem.
 
Egyszer csak, egy magánéleti krízis idején, hirtelen SM –betegség tüneteivel kellett szembenéznem, amire lelkileg a történtek szerint nem igazán voltam felkészülve,  újabb leckét kapva az élettől… Ez újabb kihívást jelentett számomra.
 
Sürgősen feltérképeztem a kilátásokat orvosi szemszögből - de a nyugati orvoslás semmi jóval nem kecsegtetett. Mivel akkor  ezen problémák - és mind e mai napig - orvosilag gyógyíthatatlannak minősültek, valamint a nyugati orvoslás szerint ezen problémák kiváltó okai sem ismertek, így láttam, hogy nekem felelősséget kell vállalni magamért és fel kell deríteni ( a Tradicionális kínai gyógyászat alapján a probléma okát ) hogy merre tovább, ha nem felel meg számomra a betegség állapota és egészségesen szeretnék élni...
 
Egyre jobban vonzott, hogy megismerjem szervezetem energetikai működését (egy betegség energetikai okai
t, a gyógyuláshoz vezetó harmóniába kerülés módját, módjait) a működésekkel kapcsolatos összefüggéseket - amely ismeretekhez a Tao megfigyelései, filozófiája, ill. a Tradicionális kínai medicina különféle ágainak megismerése és az Öt elem tana beható tanulmányozása segített - egyfajta magabiztosságot adva abban, hogy a betegségből való kiutat ne csak keressem, hanem egyre inkább meg is találhassam... hogy a kiutat ne másban keressem, hanem saját magamban...
 
- e súlyos betegségből való gyógyulásért fokozatosan újabb, minden eddiginél hatékonyabb, természetes egészségfejlesztő, öngyógyító és egészségvédő és prevenciós módszerek megismerése, beható tanulmányozása, kutatása és alkalmazása felé fordultam fizikai és lelki síkon egyaránt (agytréner, újabb relaxációs és meditációs módszerek, agyhullám-hangolás, légzésrelaxáció, Himalájai Jóga Tradíció gyakorlatai, Chung Juan Chi Kung gyakorlatok, Tai Chi - Chi Kung gyakorlatsorok, Zhineng Qi Gong gyakorlatok, számtalan kiegyensúlyozó és energetiázló Chi Kung módszer több Chi Kung iskola tanításai alapján, Aviva torna, Nevetés terápia, Öt elem tana szerinti táplálkozás, Do In öngyógyító, önkezelő technikák, akupresszúrás pontkombinációk, gyógynövényterápia, illóolajok kiterjedt használata, speciális táplálék kiegészítők és vitaminok együttese, stb. - a Tradicionáli Kínai Medicina elve szerint, mindig az adott állapotnak és helyzetnek megfelelően komplex terápiát alkotva) egészségem helyreállítása, regenerálása érdekében.
 
Egyik kedvenc tanulmányom szerint Brandon Bays hasonló esetben ezt mondta magáról: "az én betegségem nekem ajándék, engem akar az én lelkem általa tanítani" ... következésképpen tudtam, hogy az én betegségem tehát nekem... - eből tanulnom kell és változtatni ahol szükséges.
Nagy erőt adtak még kedves mesterem, dr. Eőry Ajándok professzor tanításai is: "ha a beteg fejéből kiveszed a betegségtudatot, a beteg meggyógyul." Dr. Domján Lászlótól pedig azt tudjuk, hogy amire folyton koncentrálunk, az nő, gyarapodik ("ahol a figyelem, ott az energia"), ezért tudtam, hogy a betegségtudatot a fenti módszerekkel és technikákkal ki kell törölni magamból, és állandóan az egészség érzetén kell tartanom a figyelmemet tudatosan és az ismert technikákkal, fokozott egészségtudatot kialakítva magamban, egy új értékrendet, új rendszert állítva fel életemben - naponta, a nap minden szakában egészségemet szolgáló életmódra törekedve.
 
Az SM tünetek nem olyanok, hogy ráérünk csak szabadnapokon kicsit oda figyelni magunkra, vagy csak néha kicsit másként élni, mint azelőtt... itt szükséges, hogy egy új rendszer szerint élve, megtalálva a harmóniát - éljen tüünetmentesen az ember.  Itt teljes mellbedobással, következetesen és alázatos, tiszta szívvel kell keresni az utat... Márpedig "az út maga a cél!" Az pedig feladat, hogy örömmel, boldogan , sikerrel járjuk az "utat", a saját utunkat!
 
Tradicionális kínai gyógyászat terén végzett tanulányaim alapján pedig éreztem, hogy a természettől és "önmagamtól" való távolkerülés, a természetes harmóniából való kizökkenés okozhatott bajt - ezt az eredeti harmóniát, természetes módszerek által kívántam helyreállítani. Ahogy egyik kedves mesterem, Wang Jun tanította, a gyökerét kerestem a dolgoknak... hiszen ha nem tudjuk, hogy mi, vagy milyen dolgok összessége okozhatott bajt, akkor mi az, amin változtassunk? Változtatás nélkül pedig nem megy! "Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad!" - mondja Hippokratész. Viszont minden változáshoz többlet ENERGIA KELL, ... ezért maradnak "helyben" az állandó fogadkozók (pl. most pedig lefogyok, mostantól sportolok, holnaptól egészségesen élek, stb.), hacsak valami energiatermelő gyakorláshoz nem folyamodnak, amit rendszeresen alkalmaznak is életükben - mint amilyenek a fentebb sorolt, általam is alkalmazott praktikák.
 
A saját magam érdekében végzett és hobby-szintű kutatásokat, vizsgálódásokat, ismeretszerzést, az 1990-es évek végétől hivatalos képzések követték:
 
Szakvizsgákkal egybekötött tanulmányokat folytattam, többek között a
 - reflexológia,
 - akupresszúra,
 - fitoterápia,
 - fülakupunktúra, 
 - alternatív mozgásterápiák (Jóga, Chi Kung, Tai Chi - Chi Kung  (Taiji Qi Gong), stb. - ezeknek többféle változata, többféle iskola módszere által)
 - és különféle alternatív  masszázsterápiák ( pl.  tradicionális kínai masszázs, kínai fej-nyak-fül-kéz masszázs, nyirokmasszázs, illóolajos relaxáló masszázs, akupresszúrás masszázs, tibeti (hangtálas) hangmasszázs, Lomi-lomi, La Stone terápia, tibeti stresszoldó - nyirokserkentő masszázs, holisztikus pulzáló masszázs, ayurvédikus méregtelenítő masszázs, cellulit és alakformáló masszázs, bio(energetikus)masszázs, különféle  exkluzív wellness arc és testkezelési módszerek, stb.) valamint a
- Peter Hess-féle tibeti hangterápiás relaxáció és hangtálas masszázs , és az
 - egészségi és fittségi sportedzés, szabadidősportok, természetjárás, rehabilitációs mozgások és rekreációs sportok több területén (Nordic Walking, Mediball, túrázás, hastánc, stb.) 
 
Ezen szakágakban is folyamatosan továbbképzem magam. Idő közben nagyon megragadtak a Tao egészséggel kapcsolatos megfigyelésein alapuló Hagyományos Kínai Gyógyászat különféle területei is. - mint pl. az Öt elem tanába, amibe egyenesen beleszerettem, mivel megvilágosítja számunkra, hogy milyen alapon és rendszer szerint működik az emberi test energetikailag. Azóta az egész életemet ezen kiegyensúlyozó, harmonizáló elv szerint igyekszem élni, ami egy állandóan továbbfejlesztendő feladat.
A hagyományos kínai gyógyászat különféle önkezelő - öngyógyító  módszereivel is, előbb saját egészségem miatt kezdtem megismerkedni, amelynek beható tanulmányozásába és vizsgálataiba 2000-től kezdtem, többek között prof. dr. Eőry Ajándok, dr. Lipóczki Imre főrvos, prof. dr.  Stephan Palos, és  dr. Wang Jun segítségével - és ismereteim bővítésére nagy hangsúlyt helyezve, azóta is tovább folytatom.
Így kerültem közel, és mélyültem el, a kínai nyelv- és pulzusdiagnosztika, hasdiagnosztika, ill. összességében a kínai diagnosztizálási módszerek, majd VOLL-diagnosztika, az akupresszúra - köpöly - moxa - gyógynövény- terápia, a meridiánok energetikai kiegyensúlyozása, a kínai masszázsterápiák, a Qi Gong és Tai Chi - Chi Kung - a kínai légzés és mozgásterápiák, Qi Gong meditációk, az Öt elem tana szerinti kiegyensúlyozott étkezés, valamint a külső-belső betegséget okozó tényezők felismerése és kiküszöbölése, a lelki problémák feloldása az Öt elem tana fényében, és az egyént komplex, testi-lelki összefüggésében megfigyelő és holisztikusan kezelő  területekben.
 
Itt jegyzem meg, hogy útkeresésem közben az étkezés területén sok szélsőséget kipróbáltam, pl. volt, amikor nem fogyasztottam sót, volt, amikor cukrot, volt amikor húst, és volt, amikor zsírokat nem fogyasztottam. Volt, amikor gabonákat gabonákkal ettem... és volt, amikor mind ezt együtt csináltam - tartósan ...  persze, mindegyiktől lebetegedtem.  Megjegyzem, hogy amikor  tartósan kizárólag "szívbarát margarint" és zsírmentes tejet fogyasztottam az eféle termékek közül, akkoriban 8,9 volt a koleszterinszintem - igaz, nagyon stresszes időszakomban! Ez a tény magáért beszél, és mindenképpen elgondolkodtató...  Elsőként a Pálos professzortól megismert Öt elem tana szerinti kiegyensúlyozott táplálkozási rendszer hozott számomra nagyobb egyensúlyt ezen a téren is, amellyel kapcsolatban ismereteimet,  tudásomat számtalan forrásból folyamatosan bővítem, ahol szükséges váltotatok.  
 
Fentiek mellett, többek között egy egy évfolyamos aromaterapeuta iskolát, valamint a Peter Hess-féle tibeti hangterapeuta képzéseket is elvégeztem, de a Brandon-féle Belső Utazás szemináriumok, valamint számtalan személyiségfejlesztő tréning elvégzésének is, számos testi-lelki előnyét élvezem. 
Az utóbbi években többek között Nordic Walking tréneri, majd MediBall oktatói képesítéseket szereztem. Kedves szakterületté vált számomra a rekreációs mozgásprogramok vezetése, egészségi és fittségi sportedzőként segítem a betegségmegelőzést és az egészségfejlesztést, rehabilitációt, több területen -  mivel azt tapasztaltam magamon, hogy ez az, amihez szinte semmi sem kell egy jó időbeosztáson és az elszántságon kívül.
Egy nap 24 órájához képest az ezen a téren végzett csekélyke munkánkat, a test ezerszeresen hálálja meg! Ezért érdemes a naponkénti rendszeres mozgás, egy jól átmozgató torna, egy harmóniába hozó keleti mozgásfajta, és ezek mellett valamiféle szabadidősport rendszeres gyakorlása. A rekreációs sportokat, mint amilyen a Nordic Walking és a Mediball is,  a kiváló feszültségoldó és nyugtató,  tibeti hangtálas relaxáció jól kiegészíti. Az állóképességet és kedélyállapotot kedvezően befolyásoló, testet-lelket regeneráló kirándulások, természetjáró túrák és testet-lelket melengető masszázsok, kezelések is csodát művelnek velünk, ezért nagyon fontos ezeket is rendszeresen beiktatni az életvitelünkbe.
 
 
Eddigi tanulmányaim és tapasztalataim alapján, 2012-ben összeállítottam a Holisztikus rekreációs egészségfejlesztő életmódváltó programot, amelyet munkatársaimmal együtt  egyhetes, bentlakásos kúrákon teszünk elérhetővé az érdeklődők számára. Ezekre preventív jelleggel egészségeseket, valamint holisztikus egészségfejlesztő céllal, a gyógyulásukat - a hagyományos orvoslás módszereinek kiegészítésére - alternatív és természetes módszerekkel megtámogatni kívánó egyéneket  egyaránt  várunk:
-a Rekreációs Egészségfejlesztő kúrákra azokat, akik konkrét betegségek esetén az  öngyógyítő erőiket aktiválni és megerősíteni kívánják természetes módszerekkel, az orvosi kezelések és ellátások kiegészítéseként
-míg a Rekreációs Életmódváltó napokra, a betegségek megelőzése végett,  preventív jelleggel érkezőket, egészségvédő ismereteik és tapasztalataik bővítéseként, a test öngyógyító erőinek karbantartására, fejlesztésére - az étkezés pedig ilyenkor speciális diétával is kiegészíthető. Ezek a kúrák széles körben tartalmaznak rekreációs programokat. A diétás, életmódváltó és egészségfejlesztő kúrákra főként a távolabb élőket várjuk, de a mindennapi hajtásból kizökkenni és feltöltődni kívánó, hozzánk közelebb élő vendégeinket is felejthetetlen élményekkel és a gyakorlatban is működőképes, használható, sokrétű  tudásanyaggal gazdagíthatja .
A kúrák intenzívek, reggeltől estig változatos programmal és széleskörű ismeretanyag elsajátításával telik egy-egy ilyen hatékonyan felépített hét.
 
Az egészségfejlesztő, életmódváltó kúrák célja, hogy feltárja az egyén számára a választási lehetőségeket és sokrétűen eszközöket mutasson az egészségmegőrzéshez, és egészségfejlesztéshez, valamint használható elméleti és sok-sok gyakorlati ismeretanyaggal bővítse az érdeklődőket az egészségvédelem és egészségfejlesztés természetes és holisztikus módszerei terén - begyakorolva és alkalmazhatóvá téve azokat a mindennapok számára.
 
A mozgásprogramokra, tréningekre valamint a kezelésekre, masszázsokra főként a Debreceni és Hajdúszoboszlói , valamint - környékbeli lakosok választhatnak kedvükre valót. Az egészségvédő programokból, de a bentlakásos Holisztikus Rekreációs Egészségfejlesztő Életmódváltó Program kúráira is nagy szeretettel várjuk mind a helybeli, mind pedig a távolabb élő érdeklődőket!
 
2007 szeptemberében, az  Őszi Fény Fesztiválon - édesanyám emlékére -  a tudatos egészségmegőrzés elterjesztését, és természetes igénnyé nevelését tűzve ki célul, Egészségvédő Kört alapítottam , amelyet azóta sokak javát szolgálva, egyre szélesebb körben és egyre több területen működtetek, immár munkatársaimmal együtt. Mivel a Szent Biblia arra hívja fel a figyelmet, hogy "aki áll, az is vigyázzon, hogy el ne essen", vigyáznunk kell egészségünkre mikor még egészségesek vagyunk, és folyamatosan törekedni a "belső orvos" megerősítésére, ha Paracelsus szavait előrelátóan figyelembe vesszük: "ha a belső orvos kimerült, fordulj külső orvoshoz..." Ennek szellemében. A "belső orvos" megerősítésén munkálkodik a prevenciót tekintve egyik fő célként - hogy így mind szélesebb területen tudja szolgálni a lakosságot az Egészségvédő Kör, számtalan egészségmegőrző módszert, programot biztosítva.  Programjai megtalálhatók honlapunkon, ill. az Egészségvédő Kör facebook oldalán!
 
Az Egészségvédő Kör további működtetésére és számtalan nemes cél elérésére 2012-ben, a hozzám hasonló fontosságú személyekkel társulva létrehoztuk az Erőforrás Rekreációs Életmós, Szabadidősport és Túra Egyesületet (rövid nevén Erőforrás Egyesületet), majd rövid időn belül az Egészségvédő Kör támogatására és további komoly célok elérésére érdekében felkértük az alapítót, hogy hozza létre az Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő, Kutató, Oktató és Rekreációs Életmód Alapítványt (rövid nevén: Erőforrás Alapítvány) E két szervezet működtetése keretében egyre jobban kiteljesedhet munkánk a prevenció, egészségfejlesztés, rehabilitáció és rekreáció területén is és még számtalan, a közösség érdekében - egészségesek és betegek, idősek és fiatalok érdekében egyaránt -  végzett tevékenységekben, de nemcsak a fizikai értelemben vett egészségünk érdekében, hanem jóllétünk, komfortérzet-fokozásunk miatt is remek közösségfejlesztő és ismeretterjesztő programokkal (pl. angol társalgás, stb.) amelyekért személyesen is boldogan tevékenykedem.
 
Jelenleg, személy szerint, nyitott vagyok újabb hatékony és természetes egészségvédő, rekreációs, prevenciós és egészségfejlesztő módszerek és technikák  megismerésére, több, mint 20 éves kutató munkámat tovább folytatva a természetes egészségvédelem és egészségfejlesztés terén. Csodálattal, végtelen alázattal, tisztelettel és szeretettel tölt el, hogy különleges energetikai öngyógyító hatású meditációs módszereket gyakorolhatok.  Jelenleg, többek között újabb relaxációs és meditációs módszereket, valamint újabb egészségfejlesztő rekreációs sportokat és újabb alternatív mozgásterápiákat tanulok. Többek között nagy örömömre szolgál, hogy keleti-mozgás és szabadidősport-klubot vezethetek a klubtagok, és saját magam örömére. Nekem pusztán a különféle vitaminok és étrendkiegészítők fogyasztása önmagában "nem jött be" igen hamar rá kellett jönnöm, hogy ezek mellett gyökeresen át kell alakítanom az életvitelemet, más fontossági sorrendet kialakítva, mint amit eltorzult világunk diktálna...  Személyes jó tapasztalataim alapján számomra mindenek előtt való az egészséges étkezés, ezen túl a mozgás... hiszen "az élet minden jelensége MOZGÁSBAN NYILVÁNUL MEG!" Ehhez megfelelő alternatív mozgásterápiákat (Tai Chi, Chi Kung, Jóga, stb. és rekreációs sportokat (egészségi Nordic Walking, Mediball, stb.), valamint rendszeresen meditációt, ill. relaxációt alkalmazok.
 
Az orvostudomány az utóbbi 20 évben óriási mértékben fejlődött, diagnosztikai és holisztikus kezelési eljárásai nélkülözhetetlenek! A rendszeres orvosi ellenőrzéseket és egy jó orvos - beteg kapcsolatot nem pótolhat semmi! Talán mindennél időszerűbb felhívni arra a figyelmet, hogy Paracelsus fentebb említett szavait - felgyorsult, rengeteg fizikai és lelki teherrel járó életünkben ki kell, hogy egészítsük azzal, hogy ne várjuk meg a "belső orvos" kimerülését ahhoz, hogy "külső" orvoshoz forduljunk, hiszen az idejében észrevett, diagnosztizált és kezelt problémák esetén a nyugati és keleti orvoslás együttes, holisztikus módszereivel lehetősége van az emberi szervezetnek, hogy újra egyensúlyba kerüljön. Ha esetleg kételkednénk a gyógyulásban, a Tao azt mondja, hogy legyünk erősek, semmi sem lehetetlen!  Az egészségünk nem játék, bánjunk vele felelősséggel! Halogatás az egészség terén nem létezhet!
 
Küldetésemnek tekintem, hogy az általam szerzett ismereteket és tapasztalatokat átadhassam azok számára, akiknek szükségük van erre, hogy ezek birtokában minél többen sikeresek legyenek egészséget szolgáló életmódra váltani, holisztikus, rekreációs, természetes mozgás, légzés, étkezési, méregtelenítési, relaxációs és egyéb módszereket tanulni az egészségmegőrzés és holisztikus egészségfejlesztés gyakorlati területén. Ebból a célból állítottam össze a Holisztikus rekreációs életmódváltó, egészségfejlesztő programot, amelyet rendszeresen elérhetővé teszünk az arra nyitottak számára.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk programjainkra, mindazokat, akik boldogan gazdagítanák ismereteiket egészségvédő, egészségfejlesztő módszerekkel, technikákkal, gyakorlatokkal egyéni vagy csoportos foglalkozásainkon, tréninjeinken, kúráinkon - egy kiegyensúlyozott, egészséges, hosszú, boldog életért - személyesen is legjobb tudásomat és tapasztalataim felhasználva!
 
Szeretettel és mély tisztelettel:
 
                                                              
Szűcs Gyöngyi
Egészségvédő Kör vezetője