Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Egynapos túrák és rekreációs kirándulások – az Egészségvédő Körrel 2019.

Egészségvédő Kör - alapítva 2007.

Ebben az évben egy igen színes, gazdag egynapos túra- és rekreációs kirándulás programot állítottunk össze (figyelembe véve az éghajlati adottságokat is), az Egészségvédő Kör programjait működtető, ill. támogató szervezeteink Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Korábbi túráinkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és      - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, tervezetünkért kattintson a "kiírás itt" gombra!

A túráinkat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik (nevük a kiírásban szerepel). A túrakiírásainkat mindenkor a túravezetőtől kapott paraméterek (gyalogos km, szintemelkedés, nehézségi fok) alapján készítjük el!

Tervezett egynapos, aktuális túra és rekreációs programjaink 2019.

- hogy megkönnyíthessük a tájékozódást, és a könnyebb választást, /T/ jelzéssel jelöltük a túra programot, és /R/ jelzéssel jelöltük a rekreációs kirándulást, amely természeti elemet is tartalmazhat, de nem kifejezett túra program.

 

08. 31. /R/ FIGYELEM, ÚJ! A mesés Csorba-tó, Szepesi vár és Eperjes látnivalói - rekreációs kirándulás

 A Csorba - tó csodás élővilágával, lenyűgöző színével és környezetével mindig megigézi az ide látogatót. A tó körüli sétány ideális egy kelleme sétára, az itt elhelyezett padok az elmélázásra... a tó melletti étterem egyfinom étel vagy frissitő ital elfogyasztására. A  környékben számtalan kirakodó árus kínálja kedves kis portékáit. Kedvenc idegenvezetőnk pedig bemutatja nekünk Eperjes főterét és látványosságait, de a hatalmas Szepesi vár is biztosan elbűvöl majd minket, ezen a kellemesnek ígérkező rekreációs kiránduláson. Kiírás ITT>>>

09. 07. /T/ ÚJ!  Látványos túra a Galbina-szirtre 

.... A Pádis és környéke mindig "elvarázsol", főként ha különleges látnivalókra is számíthatunk - mint a jégbarlangok, vagy a Galbina-szirt feledhetetlen panorámája. Ráadásul ezen a napon 12 éves az Egészségvédő Kör! Kiírás ITT>>>

09. 21. /T/ Sucha Bela szurdok-túra, a Szlovák Paradicsom leglátványosabb szurdoka - e területen nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőnkkel, melyet számtalan zuhatag és vízesés tesz különlegessé, amit létrák hidalnak át. Ez a túra, a csodás látványokban és kihívásokban bővelkedő túrát kedvelő túratársainknak bizonyára kedvence lesz... Kiírás ITT>>>

10. 05. /R/ Szarvasi Arborétum - rekreációs kirándulás

Az őszi színekben pompázó Szarvasi Arborétum, a Wenckheim kastély és kastélypark  Szabadkígyóson (tárlatvezetéssel) és ha esetleg időnk engedné, a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő lehet úticélunk ezen az igen tartalmas és  szépséges látnivalókban gazdag rekreációs kirándulásunkon.

10. 26. Bajmóc vára és kilátója vár túránk alkalmával túra és rekreációs napunk alkalmával

Túránk most É-Ny- Szlovákiába vezet: a hatalmas Bajmóc vár-kastély és gyönyörű parkjának felkeresése és a lombkoronák fölött a kilátóig felívelő ösvény „megmászása” , a helyet körülölelő tájban való gyönyörködés lehet nem mindennapi programunk, amely csodás látnivalóival és sok jól sikerült fotóval, bőven kárpótol minket a viszonylag hosszabb utazásért!

11.02. /T-R/ Sólyomkővár túra és rekreációs kirándulás

Egy könnyű túra a Sólyomkővár vár-romjaihoz, de vár minket még Telegd, Élesd és maga Sólyomkővár település látnivalója is ez alkalommal – mindez helyi túra- és idegenvezetőnk kíséretében. Tartalmas napunk végén egy remek éttermet is felkereshetünk, hogy megjutalmazzuk magunkat és a gasztronómia oltárán is áldozhassunk…smiley

11. 16. /R/ Gyulai látnivalók - rekreációs kirándulás

Egy sok szép élményt tartogató rekreációs kirándulásra megyünk ezen a napon: Gyulai vár, Andrássy kastély, ha időnk engedi a Ladics-ház tárlatvezetéssel, Gyulai kolbász múzeum, ha lesz rá időnk, a Gyulai Várfürdő, 100 éves cukrászda, stb…

12. 08.  /R/ Az ünnepi díszbe öltözött Nagyvárad - rekreációs kirándulás

Az ünnepi díszbe öltözött Nagyváradot keressük fel, ahol helyi idegenvezetőnk kalauzol el azon gyönyörű látnivalókhoz, ami múlt évi kirándulásunkba nem fért bele…. de lesz időnk az Nagyváradi Adventi vásár forgatagában is nézelődni, sőt talán egy kis „shoppingolásra”, is jut majd idő rekreációs kirándulásunkon.

 

A tervezetet folyamatosan frissítjük, aktualizáljuk, abban változások együttműködő partnereinktől függően előfordulhatnak, ezért kérjük, folyamatosan kísérje figyelemmel honlapunkat és kiírásainkat!

...De mi is az a rekreáció?

Sokan a szabadidő eltöltés kultúrájaként ismerik, de mélyebb értelemben, leginkább a munkavégző képesség újratermelését, az életenergiaszint és vitalitás növelését értjük rekreáció alatt.

Ezek alapján minden olyan programot rekreációs programnak tekintünk, amely testi-lelki feltöltődést, felüdülést, kikapcsolódást, regenerálódást, magunkra figyelést, feszültségoldást eredményez számunkra, amely által kiegyensúlyozottabbá válhatunk, harmóniába kerülhetünk. Az ilyen programok minden síkon hozzájárulhatnak jól-létünkhöz, egészségünkhöz, boldogságérzetünkhöz, teherbíró  és stressztűrő képességünk növeléséhez - minden téren építőleg hatnak ránk. A rekreálódás következtében megőrizhetjük, ill. fejleszthetjük az egészségünket, megelőzhetjük a betegségeket.

Információ telefonon:  0670/3203-284.

A programok kizárólag csak kellő jelentkező esetén valósulnak meg! 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK

- kedvezőtlen időjárás esetén, ill. természetet is érintő kirándulásainkkal, valamint túraprogramjainkkal kapcsolatban: 

Bár imádjuk a ragyogó napfényes, meleg, száraz őszi időt, de a gyönyörű napfényben úszó téli táj is joggal a gyengéink közé tartozhat, nem is beszélve a kellemesen meleg tavaszi vagy egy enyet adó szellővel megáldott szikrázó nyári napról ... Az időjárást viszont nem mi alakítjuk, ezért előfordulhat, hogy nem mindig olyan, amilyennek szeretnénk - így az időjárás változékonyságára, vagy időjárási viszontagságokra előre, megfelelő ruházattal és felszereléssel ajánlott felkészülni - évszaktól függetlenül.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a magashegyi helyek nyáron is különleges klímával rendelkeznek! Nagyon fontos, hogy hűvösebb időben, melegítő italunk is legyen (pl. termoszban tea). Külön kiemelendő a hűvösebb, esősebb évszakok beköszöntével, hogy valóban vízálló és csúszászmentes, bokát jól tartó speciális túralábbelit, valamint réteges, széltől, esőtől és hidegtől is védő ruházatot viseljünk, a buszban pedig legyen váltó ruhaneműnk és cipőnk, amit ha szükséges átveszünk.  Vannak olyan túrák is, ahova ajánljuk, hogy a hátizsákban is legyen váltó póló, így amíg pl. egy menedékházban megpihenünk, nem fázunk meg a visszaindulás előtt, ha átvesszük a szárazat. Jól jöhet a hátizsákból egy mellény, ha a pihenő alatt feltámad a szél... A váltózoknit pedig már nem is kell javasolnunk, olyan egyértelmű...

(Minden jószándékunk és tapasztalatokon alapuló javaslataink ellenére is, re sajnos gyakran előfordult már, hogy még a legelemibb dolog, egy ESŐKABÁT sem volt egyik-másik kiránduló- vagy túratársunknál!) Lényeges még az is, hogy a kifejezett túraprogramokra hátizsák nélkül (ami két vállon nyugszik és a KÉT KEZET SZABADON HAGYJA) menni olyan, mint misére menni ima könyv nélkül... A félvállra vehető vagy keresztbe akasztható táskák erre a célra nem valók, mivel a nordic botok vagy túrabotok használatát kifejezetten akadályozzák (amikor az szükséges lenne) - ezért ez is veszély forrása lehet!

Ha csúszós a talaj, nagy segítségünkre lehet (ez nem kor függvénye, a fiatalabbakra is vonatkozik!), ha a talajba leszúrjuk a túrabotot vagy nordic botot ami megtart a csúszás ellen, ezért ezeket minden túrára ajánljuk elhozni - a buszban is elfér. Egyénileg szükséges még gondoskodni egy túra napra való egynapi hideg élelemről, elegendő ivóvízről (nem úgy, hogy kb. 1,5 liter kitart egész nap....  és még a buszon sincs tartalék!) és energia pótlókról (olajos magvak, aszalt gyümölcsök, gyümölcsös vagy csokis zabszelet (ami lassan szívódik fel, így folyamatosan adja az energiát), stb.

Lényeges, hogy ha az időjárás és a helyzet azt kívánja, a program és útvonalmódosítás jogát fenntartjuk, ezért előfordulhat, hogy a kihirdetetthez képest, más útvonalat kell választanunk, vagy ha más megoldás nincs és a csoport úgy szeretné, egy útvonalba eső csodás barlangot, kastélyt, várat vagy más nevezetességet, esetleg gyógyfürdőt is felkereshetünk hogy a lehetőségekhez mérten ideálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt - ez utóbbi esetén pedig jól jön ha van nálunk fürdőruha és törölköző - hogy ne kelljen a buszban ülni és méltatlankodni, amíg a többi túratárs megpróbálja az adott lehetőségekhez mérten a legjobban érezni magát és legkellemesebben eltölteni az időt.

Bármilyen időjárás esetén érvényes viszont, amit nem győzünk eléggé hangsúlyozni - így elismételjük, hogy ne utcai cipőben (és ne sima talpú utcai "sportcipőben"), hanem a terepnek megfelelő csúszásmentes talpú, bokát jól tartó, ha lehet vízhatlan, speciális túra illetve terep lábbeliben vegyünk részt a túraprogramokon! Még egy esetleges bokatöréstől is megvédhet...

 

Az Egészségvédő Kör programjainak működtetését az Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület, míg működésének támogatását az Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő, Kutató, Oktató és Rekreációs Életmód Alapítvány végzi. A két szervezet hivatalos együttműködés keretében, egymással szoros együttműködésben tevékenykedik.

Az Egészségvédő Kör egy 2007. 09. 07-én létrehívott közösség és folyamatosan fejlődő civil szerveződés, amely közösség szükségleteinek kielégítésére hozzuk létre programjainkat - hivatalosan bejegyzett, "célok szerinti tevékenységeink" keretében. 

Az Egészségvédő Kör tagja lehet: aki önként regisztrál honlapunk (www.fitt-farm.hu) hírlevélküldő rendszerében és lehetőség szerint a Facebook-on ismerősnek jelöli csoportunkat,  elősegíti munkánkat, ill. aktívan részt vesz programjainkon.

Az Egészségvédő Kör működéséről további információ ITT>>> .

Az Egészségvédő Kör programjain előfordulhat, hogy képek készülnek, és lehet, hogy a képeken olykor a résztvevők is szerepelnek - amellyel kapcsolatban, a programjainkra való jelentkezéssel kifejezetten hozzájárul, hogy a programokon készült képeken ha úgy adódik szerepelhessen, amelyeket honlaunkra és facebook oldalunkra feltehetünk - amennyiben ezt nem szeretné, kérjük ne jelentkezzen programjainkra! 

Többnapos rekreációs programjainkat mindenkor a hatályos utazási törvény maradéktalan betartásával, hivatalos együttműködő partnereink bevonásával bonyolítjuk le! 

A programokhoz szükséges, hogy ideje korán buszt és/vagy szállást tudjunk foglaltatni, ezért mielőbbi jelentkezéseket várunk aktuális programkiírásunk szerint – amennyiben még nem eldöntött, akár előjelentkezésként.

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-92461/2015

 

Jelentkezésével automatikusan elfogadja

„Részvételi feltételeinket” (lásd ITT>>>),

"Adatvédelmi nyilatkozatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>)

és azt, hogy a programokon mindenki, kizárólag a saját felelősségére vesz részt.

Hívja magával szeretteit, barátait, ismerőseit is!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!