Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

"Látványos" túra a Galbina szirtre - az Egészségvédő Kör "szülinapján" 2019. 09. 07.

Íme, egy igen látványos túra a kora őszben, a Bihari - hegység legszebb részein: a pádisi karsztfennsík, a Bászra jégbarlang, Eszkimó jégbarlang, és a Galbina szirt páratlan panorámával vár Téged, ha velünk tartasz ezen a  szép szeptemberi napon. Nagyon szép azért is, mert 12 évvel ezelőtt, ezen a napon indult újára az Egészségvédő Kör. Légy Te is az Egészségvédő Kör túratársa, szeretettel várunk! Hívj barátokat, ismerősöket, jelentkezz már most! Részleteket lásd lentebb!

Időpont: 2019. 09. 07.

Utazás: komfortos autóbusszal, Debrecenből 

Indulás: 6.00 órakor Debrecen (még pontosítjuk), Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolókból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően a késő esti órákban.

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

Túravezető: Szántó László

Nehézségi szint: - jó állóképességű gyakorlott túrázók részére könnyű, 

- kezdő vagy gyakorlatlan túrázók számára közepes, de állóképességtől függően kissé nehéz is lehet  - viszont a csodás panoráma bőven kárpótol erőfeszítéseinkért. 

Gyalogos távolság: összesen kb. 14 km 

Szintemelkedés:  kb. 450 m  - amely tapasztalatok szerint az állóképességük terén kisebb kihívásokkal küzdőknek sem okoz gondot, ha nordic botot vagy túrabotot használnak. 

 

A túraprogram leírása túravezetőnktől kapott információk szerint:

Túránkat a Glavoj-rét északi részének bevezető szakaszától indítjuk.
A sárga jelzésen haladva előbb átvágunk a réten, ahol csodálatos panoráma tárul elénk, remek fotótéma számunkra.
Fenyveseken és lombhullató erdőkön keresztül haladunk a Bászra-jégbarlang felé. Ahogy közelítünk első uticélunk felé, az út fokozatosan emelkedik.
A barlang száraz időben jól járható. Megfelelő fejlámpa vagy kézilámpa szükséges lesz.
Ez a barlang különleges képződményeitől érdekes, de méretei miatt is lenyűgöző látványt nyújt.
Miután felderítettük a bejárható részt, haladunk tovább látványos szikla szorosok között, az Eszkimó-jégbarlang irányában.
A barlang különlegessége, hogy a terem tetején lévő "ablakon" át télen behatol a hideg levegő, és a  légmozgás hiánya pedig megakadályozza ennek kiáramlását. Így a hideg a barlang fogságában marad.
Újabban a sok rongálás és tudományos kutatás miatt, csak egy elkerített rész látogatható.
Kis csoportokban leereszkedhetünk a bejáratig, ahol az örök jégoszlopot és az évek alatt összegyűlt hó mennyiségét láthatjuk.
Innen tovább haladunk egy újabb, igen látványos helyhez, mely a Galbina-szírt nevet viseli.
Gyönyörű panorámában lesz részünk a Bihari-hegység dél-nyugati irányába.
A kilátó pont 1243 m magasan van, de megközelítése viszonylag egyszerű. ( Persze azt ne feledje senki, a szép kilátásért egy keveset "mászni" kell. )
Rövid pihenő után, már csak lefelé haladunk a Glavoj-réten keresztül buszunkhoz, amely már vár ránk.
Kellemesen elfáradva, de élményekkel gazdagon indulunk vissza Debrecenbe.

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől!), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: 8.500  Ft  (50 fős autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén).  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

 Szükséges lehet némi készpénzre (lej) ha mosdóra szükséges menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2019. 08. 22., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

 

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

(Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!). 

Amennyiben csak banki pénztári befizetésre van lehetősége, úgy ezzel kapcsolatos banki többletköltségeink végett, a részvételi díj + 500 Ft a befizetendő összeg - megértésüket köszönjük!

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk és telefonon sem értesítjük!!! (Viszont Ön mindig kap visszaigazolást a saját bankjától)

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!