Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Ősszel vulkáni csúcsok hívnak túrára minket: Pogányvár és a gömöri várrom Ajnácskőnél (2019. 10. 12.)

Túránk során az egykori vulkáni területeket járjuk be, a Pogány vártól Ragács (egykori tűzhányó), Ajnácskő, Zaboda térségéig. Ezt a programot azoknak ajánljuk, akik szeretnek kellemes, nem kihívásokkal teli helyen szépeket látni, beszívni a természet adta friss, minden szennyezéstől mentes éltető levegőt, átszellemülni a végtelen csendet és nyugalmat árasztó tájnak. Hangulatában egyedi, szép látnivalókban bővelkedő, kellemes feltöltődést biztosító programunk sok élményt tartogat azok számára, akik velünk tartanak ezen a szép őszi napon.

Ha megérintett a hely varázsa, gyere Te is velünk! Hívj ismerősöket, barátokat is! Részleteket lásd lentebb.

Időpont: 2019. 10. 12.

Utazás: komfortos autóbusszal, Debrecenből

Indulás: 6.00 -kor Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolókból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

Túravezető: Szántó László (aki a csoport élén halad)

Nehézségi szint: gyakorlott, jó állóképességű túrázóink számára könnyű,  kezdő vagy gyakorlatlan túrázók számára közepes, ez utóbbiak számára a túrabot vagy nordic bot használata nagy könnyítést jelent!

Útvonal: Ajnácskő - Hajnácska vár(rom - kilátópont egy vulkáni kúp tetején) - Tilics (kilátópont, vulkáni domb tetején) - Pogányvár (várrom - kilátópont egy hajdani túzhányó tetején), 

Gyalogos távolság: kb. 9,8 km 

Szintemelkedés:  kb. 400 m

Programleírás a túravezetőnktől kapott információk alapján:

Ajnácskő  Dél-Szlovákiában található, vulkáni kúpok álttal kialakított hegyvidéken, a magyar határ közelében.

Őstörténete 2.5 millió évre nyúlik vissza, mikor is a környéken igen erős volt a vulkáni tevékenység.

Ennek láthatjuk a lenyomatit, a környék vulkáni kúpjaiban. Természetesen ezt kihasználva építettek várat a 12. században  Ajnácskő csúcsára. Fontos stratégiai hely volt ez a viharos történelem során. Sok gazdája volt az idők folyamán és idegen hadak is megszállták.

Ma egy igen érdekes és látványos hely, igaz nem magas csúcsokkal, de annál szebb környezetben láthatjuk a régi idők vulkáni csúcsait.

Ezt a vidéket járjuk be ezen a szép őszi napon, a Pogány vártól Ragács (egykori tűzhányó), Ajnácskő és Zaboda térségét átfogóan.

Gyalogos túránk nem megerőltető, a teljes terület bejárása kb. 9,5-km, az emelkedés feljutni a vár romok tetejére max. 400 m. 

Ajnácskő híres még, a főtéren álló római katolikus templomáról, melyet 1991-ben II. János Pál pápa szentelt fel és ha időn engedi, megnézhetjük.

Elhelyezkedése révén egy nyugodt, békés kisugárzású hely. A táj szépsége és egyedisége határozza meg a vidék hangulatát.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Jelentkezz most, hogy le ne maradj!

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: 9.500  Ft  (50 fős autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén).  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Szükséges lehet némi készpénzre (Euro) ha mosdóra szükséges menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2019. 09.25., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!