Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Látogatás a meseszép, romantikus Bajmóci várkastélyba (2019. 10. 26.)

Szükséges belépődíjakat és javasolt Euro szükségletet lásd lentebb!

Az idei ősszel egy újabb, minden tekintetben különleges programra hívunk! A csodálatos és egyben monumentális várkastéllyal és hatalmas várkertjével ismerkedhetünk meg nyugat-szlovákiai kalandozásunk során. Rekreációs kirándulásunkon a bajmóci erdő különleges új építményét is felkeressük, a "mesés" szabadidő parkban lévő páratlan panorámát nyújtó, 30 m magas kilátót. Megcsodálhatjuk a kb. 700 éves hársfát is, ami alatt - a monda szerint - még Mátyás király is hűsölt!

És ez még nem minden, mert reméljük lesz lehetőségünk Bajmóc sétáló utcájában is egy kicsit tiszteletünket tenni...smiley

Ha megkapó számodra ez a nem mindennapi program, akkor szeretettel várunk, gyere velünk! Hívd magaddal ismerőseidet is! Részleteket lásd lentebb.

Időpont: 2019. 10. 26.

Utazás: komfortos autóbusszal, Debrecenből

Indulás: 5.15 -kor Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolókból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti, késő esti órákban.

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

Programvezető - túravezető: Szántó László

Nehézségi szint: nem bakancsos túrára számíthatunk, hanem rekreációs kirándulásra, így nem számottevő, de azért a várhoz és kilátóhoz fel kell jutni.... a látvány és élmény viszont kárpótol minket erőfeszítéseinkért!

 

Programleírás a túravezetőnktől kapott információk alapján:

A túrán egy méltán híres és látványos várkastélyt keresünk fel, Nyugat-Szlovákiában, Bajmócon. 

"Felmászunk" egy nemrég épült különleges kilátóba, ahonnan csodás panorámáma tárul elénk - innen szép időben beláthatjuk Bajmóc várát, a várost és a távoli hegyek vonulatait is.

A várat már a XI. században említették az írások, mint véd erődítményt, de igazán a XII. században fejlesztették azzá.  Sziklára épült és a történelem folyamán, folyamatosan fejlesztették. Jelenlegi állapotát a XV. században érte el.

Később, a történelem viharai után, Hubert József építész fejlesztette tovább, a francia vár-belsők mintájára, impozáns kastéllyá.

A várkastély három szintre tagozódik. A legbelső több szintes épületegyütes, két nagy 60 és 71 méter magas bástya közzé szorul. A tornyokba csigalépcsőn juthatunk fel és le.

A vár alatt található  egy mészkő barlang is, amely 22 m átmérőjével és 6 m belmagasságával csatlakozik  a vár tavernájához.

Két tó is van benne, ami valószínűleg összeköttetésben áll, a föld alatti képződményekkel.

Ezután lehetőségünk lesz, a szépen kiépített várkertet is bejárni.

Többek között itt látható egy hársfa, melynek korát 700 évre becsülik. Magassága 28 m, a törzs átmérője 21 m.

A fát Csák Máté ültette 1301-ben és alatta sokat időzött Mátyás király is.

 

Ezt követően, gyalog felmegyünk Szlovákia legizgalmasabb kilátójára, a bajmóci erdőben. A 30 m magas kilátóhoz kb. 1,5 km-es az út. A kilátóba csiga vonalban kiépített "járdán" haladunk felfelé, ami könnyen járható. Innen gyönyörű a kilátás, Nyugat-Szlovákia hegyvonulataira és a Bajmóci várra.

A kilátót körülvevő parkot néhány évvel ezelőtt kezdték kialakítani, egy komplex szabadidős központtá (törp-falu igazi gombaházakkal, stb).

Ha időnk engedi, "túránkat" Bajmóc sétáló utcájában fejezzük be, ahol hangulatos éttermeket, sörözőket találunk.

Ezt követően, maradantó élényekkel telve indulunk vissza  Debrecenbe.

Programunk nem egy "hegymászós" túra, de látvánnyokban igen gazdag és remek fotózási lehetőségeket is kínál.

Külön fizetendő (értesüléseink szerint, amennyiben a díjak nem emelkedtek időközben) - és mivel ritkán utazunk erre, ezért a sok különleges látvány megéri az anyagi ráfordítást...:

- Várkastély belépő 10 €/fő (nyugdíjas és felnőtt). Itt fényképezni vagy videót készíteni csak külön fényképező vagy videós jegy váltásával lehet, 2 ill. 5 €, és ez a helyszínen fizetendő annak aki kéri.

- Kilátó belépő a lombkorona-sétánnyal (1234 m hosszú, fák felett 24 m magasan - majd a 32 m magas vadonat új kilátóból gyönyörködhetünk a kilátásban) 8 €/fő mindenkinek,

- ezen programokkal kapcsolatos költségeink (pl. parkolás stb., 1,5-2 €/fő - tehát a várkastély belépővel a kilátó belépővel és egyéb költségeinkkel összesen kb. 19-20 € szükséges.

A mosdó (ahogy szokott ilyen helyen) fizetős és ha időnk engedi, Bajmócon, a Várkert alatt a főutcán remek éttermek, kávézók várnak majd minket)

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Jelentkezz most, hogy le ne maradj!

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott a buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: 9.500  Ft  - amely a buszos utazást tartalmazza (50 fős autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén).  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Szükséges plusz készpénz (Euro) a belépőkre fentiek szerint amely külön fizetendő, és ezen túl ha mosdóra szükséges menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2019. 10. 07., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ AKTUÁLIS E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!