Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Tavaszváró túra: az Aggteleki cseppkőbarlang és az Edelényi Kastélysziget, 2020. 03. 07.

Barlang belépő: 2600 - 2000 (csoportos) Ft/fő. Kastély belépő: 2000 - 1600 (csoportos) Ft/fő.

Az Egészségvédő Kör ez évi első egynapos programjára hívunk, amikor is úticélunk: A páratlanul szép Aggteleki Cseppkő-barlang és a különleges L Huillie-kastély meglátogatása. Ha kellemes időnk lesz, akkor Aggtelek és Jósvafő között egy viszonylag rövid, de nagyon szép tanösvényt is bejárhatunk - nyitó túraként...

Gyere, köszöntsük a tavasz közeledtét együtt, hívd szeretteidet, barátaidat is! Szeretettel várunk! Részleteket lásd lentebb!

Időpont: 2020. 03. 07.

Utazás: modern, komfortos autóbusszal, Debrecenből (kizárólag kellő jelentkező esetén)

Indulás: 7.00 óra Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

 

Túravezető: Szántó László

Nehézségi szint: Gyakorlott, kiváló állóképességű túrázók részére könnyű,

- alkalmi túrázók, vagy kezdő és gyakorlatlan túrázók valamint állóképességük terén kihívásokkal küzdő résztvevők számára - a barlanglépcsők végett közepes 

Szintemelkedés: kb. 100 m

Gyalogos távolság: kb. 6,5 km

Programleírás a túravezetőnktől kapott információk alapján:

Ezen a napon az agteleki-cseppkő barlangba látogatunk el, ahol a közepes távú barlangtúrán veszünk részt.

 

De mielőtt odaérnénk, útközben Edelényt érintve felkeressük az ország 7. legnagyobb kastélyát a L Huillier-kastélyt, amely a kora barok építészet kiemelkedő emléke.

A Bódva szigetén álló kastélyt, freskókkal díszített helyiségei teszik különlegessé.

Az 1716-30 közötti épület együtest, L Huillier Ferenc János egri várkapitány építette a Bódva-folyó által körülölelt kis szigetre.

A hányatott sorsú kastély nagyszabású felújításon ment Keresztül, majd 2014-től már teljesen felújítottan látogatható

ismét. Miután bejártuk a kastélyt és megnéztük a hozzá tartozó gyönyörű Angol parkot is, buszra szálunk és továbbindulunk Aggtelekre.

Hazánk egyik legismertebb természeti csodája, a változatos formagazdagságú Baradla-barlang (vagy más néven Aggteleki cseppkő-barlang), amely valósággal elvarázsolja az embert. Nem beszélve gyógyító klímájáról, amely igen kedvező a légúti megbetegedések megelőzésére, illetve kezelésére.

 

A több mint 25 kilométernyi barlangrendszer a szomszédos Szlovákiába is átnyúlik.

A barlangrendszer látványos elemei a változatos formájú és szinvilágú cseppkövek. a barlang klímája, átlagos hőmérséklete 10 C fok, páratartalom 95-100 %. A látogatáson ennek megfelelő öltözékben kell részt venni!

 

Ha időnk és az időjárás is engedi,a barlang bejáratától indulva az OKT túra útvonalon átmegyünk Jósvafőre, majd innen indulunk vissza Debrecenbe. Ez a gyalogos túra kb. 4-4,5 km lehet (+ a közepes barlangtúra hossza) 

 

A barlangban több helyen lépcsőkön kell közlekedni, le és fel is, erre fel kell készülni!

Vízálló túradzseki és -túracipő ajánlott.

Nehézségi fokozat: könnyű, de a lépcsőkön való közlekedés az arra érzékenyek számára némi kihívást jelenthet! 

A kastély  belépő- és tárlatvezetési díja és a barlangbelépő egyéni költség, .............................. (amelyet hamarosan pontosítunk!)

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Jelentkezés lentebb!

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott a buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: 6.900  Ft  (50 fős modern autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén.) Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, a túracipőket vagy bakancsokat a busz alsó csomagtartójában, külön műanyag zacskóban helyezzük el és a buszra lehetőleg váltó lábbelivel szálljunk fel egyrészt a saját kényelmünk, másrészt a busz állagának megóvása végett. Az alsó csomagtartókban kérjük a túra és nordic botokat is elhelyezni!

 A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

 

Jelentkezési határidő: 2020. február 15., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

 

(Amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy költségkiegészítésre lehet szükség, ezért hogy erre ne kerüljön sor, már most hívj ismerősöket is, hogy együtt túrázhassunk!)

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ AKTUÁLIS E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!