Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

A Tavasz első pillanatai a Bükkben - Lillafüredi túrával, 2020. 03. 21.

Ez a túránk lehetőség szerint egy későbbi időpontra kerül, amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

  Madárcsicsergés, napfény, gyönyöű hegyek  és völgyek, mesés táj, csodás panorámával... ez az amire a lelkünk vágyik a hosszú tél után így a tavasz beköszöntével - és reméljük, mindezekben részünk is lehet egy remek túra alkalmával. Ez évi "igazi" túránk a Bükk gyönyörű tájaira,  Lillafüredre és környékére hív. 

Gyere velünk, mozdulj ki a téli visszahúzódás után, túrázzunk együtt - hívd magaddal ismerőseidet, barátaidat is! 

Időpont: 2020. 03. 21.

Utazás: modern, komfortos autóbusszal, Debrecenből (kizárólag kellő jelentkező esetén)

Indulás:  7.00 óra, Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolókból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

 

Túravezető: Szántó László

Nehézségi szint: Gyakorlott, kiváló állóképességű túrázók részére közepes,

- alkalmi túrázók, vagy kezdő és gyakorlatlan túrázók valamint állóképességük terén kihívásokkal küzdő résztvevők számára kissé nehéz lehet, a néhány kidőlt fa miatt is (de a látvány bőven kárpótol erőfeszítéseinkért)

Szintemelkedés: kb. 400 m

Gyalogos távolság: kb. 9,5 km

 

Programleírás a túravezetőnktől kapott információk alapján: 

 

Talán az ország legismertem üdülőközpontja Lillafüred, amely jelenlegi célpontunk - ugyanis a Tavasz első napján a környékén, a Bükkben túrázunk.

Túránk egy igen látványos és emelkedőkben változatos útvonalon vezet. Indulás a parkolóból, majd elhaladunk a Hámori

tó mellett kb. 1.5 km hosszan. Itt viszont egy éles bal kanyarral elindulunk az elemelkedőn fölfel,  hogy elérjük a célunk fő látnivalóját, a Szent István kilátót.. Ez a kilátó valójában egy szírt, ahonnan szép panoráma tárul elénk a Hámor völgy irányába.

Az emelkedő hossza kb. 2 km, mielőtt elérjük a fennsíkot. Itt több látni valónk is lesz: dolinák és víznyelők sokasága, aminek az oka hogy nincs lefolyása a csapadéknak.

A tetőn még kb. 2.5 km. teszünk meg, amíg elérjük a kilátópontot, ami egy természetes képződmény. Itt kicsit megpihenünk, megcsodáljuk a panorámát, amely tiszta időben igen látványos lehet.

Míg a fennsíkon jelzetlen utakon közlekedünk, lefelé haladva nemsokára visszatérünk a Sárga jelzésre, melyen kb. 1 óra elmúltával visszaérünk Lillafüredre.

Itt ha időnk engedi, megnézzük hazánk legmagassal függőleges esésű vízesését, ami egy mesterséges építmény következménye, de ettől eltekintve nagyon látványos és szép.

Majd lehetőségünk lesz egyénileg megnézni a szabadidőpark építményeit, pavilonjait.

Majd buszunkra szálunk és visszaindulunk Debrecenbe.

 

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott a buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: 6.900  Ft  (50 fős modern autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén.) Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, a túracipőket vagy bakancsokat a busz alsó csomagtartójában, külön műanyag zacskóban helyezzük el és a buszra lehetőleg váltó lábbelivel szálljunk fel egyrészt a saját kényelmünk, másrészt a busz állagának megóvása végett. Az alsó csomagtartókban kérjük a túra vagy nordic botokat is elhelyezni.

A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

 

Jelentkezési határidő: 2020. 02. 28, ill. szabad helyeink függvényében esetleg ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

 

(Amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy költségkiegészítésre lehet szükség, ezért hogy erre ne kerüljön sor, már most hívj ismerősöket is, hogy együtt túrázhassunk!)  


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ AKTUÁLIS E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!