Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Lombkorona tanösvény és Mednyánszky kastély, Szlovákiában, 2020. 04. 11.

Ez a kirándulásunk lehetőség szerint egy későbbi időpontra kerül, amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik, vagy más későbbi egynapos túra vagy kirándulás választható helyette az idei évben - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

A Magas-Tátrában két varázslatos program is vár minket ezen a napon, egy kellemes rekreációs kirándulás keretében.  Az egyik szlovákia legkedveltebb túristalátványossága, amikor is kényelmes séta során a "Lombkorona" tanösvényről, madártávlatból szemlélhetjük a fenséges tájat (a fák lombkoronája fölé fából épített, masszív túristaútról) , ahova immár felvonóval is feljuthatunk a bejáratig - persze a vállakozó kedvűek gyalog is megtehetik a kb. 2 km-es emelkedőt) Jutalmul pedig, a 32 m magas kilátótoronyból szemlélhetjük a megkapó körpanorámát, és remek fotókat is készíthetünk.

De ez még nem minden! Felkeressük a közelben lévő, gótikus vár alapjaira épült, nagyőri Mednyászky kastélyt. A reneszánsz kastély varázslatos szépségét megsokszorozza a 19. századból származó angol park, amely szoborkiállításnak ad ottthont. Magában a kastélyban pedig több tárlat, köztük Mednyánszky László festményei is láthatók. A parkban elhelyezett padok pedig szép időben kellemes pihenésre, szemlélődésre adnak lehetőséget.

Ha igazi különlegességre vágysz, akkor gyere velünk húsvét szombatján! Hívd barátaidat is, vár az Egészségvédő Kör csapata!

Progamunkat lehetőség szerint a Mednyánszky kastéllyal kezdjük, tárlatvezetéssel, amelynek a belső terei és kiállításai feledhetetlenné teszik ezt a napot, amelyehez az angolkertben eltöltött idő is hozzájárulhat. Ezt követően busszal továbbutazunk a Lombkorona tanösvényhez. 

A program különlegessége, hogy akik esetleg nem bírnak egyszerre hosszabb ideig gyalogolni vagy nagy szintemelkedésű túrákon részt venni, azoknak is kezdvez, mivel lehetőség van az egyéni választásra: válaszd akár a gyaloglást, akár a felvonózást, mindenképp részed lesz a páratlan élményekben és látványban! A kényelmet kedvelők pl. választhatják az ülőszékes felvonót a buszparkolótól a tanösvény bejáratáig, így több időt lehet eltölteni a fenéges panorámában való gyönyörködéssel, fotózással, vagy az éttermekben egy finom étel vagy frissítő elfogyasztásával - amíg a többiek gyalog érkeznek fel és le (de ez utóbbiról természetesen nekik sem kell lemondaniuk). 

 

Időpont: 2020. 04. 11. szombat

Utazás: modern, komfortos autóbusszal, Debrecenből 

Indulás: 4.00 óra (- mivel viszonylag hosszú buszos út áll előttünk oda és vissza) Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolóból.

Visszaérkezés: forgalomtól függően a késő éjszakai órákban.

Gyalogos távolság: mindenkinek annyi, amennyit a többféle lehetőségből választ

Szintemelkedés: - A Bachleda-völgyből a lombkorona tanösvényhez mindenki állóképességének megfelelően dönti el, hogy hogyan szeretne feljutni és lemenni: vagy ülőszékes felvonóval, vagy csak egyik, esetleg mindkét irányban gyalog, illetve fönt mennyit szeretne sétálni. A tanösvény hossza kb. 600 m, a fák koronái fölött. Körbesétálható az új kilátótorony is, sőt a bátrabbak bevállalhatják, hogy fel is mennek, de a kifeszített hálókon a kihívásokat kedvelők akár ugrálhatnak is szakadatlan mélység fölött. 

Fönt körpanorámás büfék, lent éttermek várják a túristákat.

 

Részvételi díj: 9.900,- Ft (50 fős modern, komfortos autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén).  A részvételi díj a buszos utazás díját tartalmazza.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és a felvonó árakat, valamint az egyéb költsgeket, mint a parkolási díjakat valamint az idegenvezetést és a második sofőr díját. Ezekre szükséges összeget később pontosítjuk! ...............

Jelenkezési határidő: 2020. 03. 20., azt követően szabad helyeink függvényében - a befizetések sorrendjében töltjük a buszt. A jelentkezés közleményében kérjük  megjelölni hogy felvonóval szeretné-e a lombkorona tanösvény bejáratát megközelíteni, vagy gyalogosan.

(Amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy költségkiegészítésre lehet szükség, ezért hogy erre ne kerülön sor, már most hívd magaddal barátaidat, ismerőseidet is, hogy együtt kirádulhassunk!)

 

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi az esetleges sürgősségi betegellátást teszi lehetővé)

A programra szükséges szokásos "túra" felszerelés - időjárásnak megfelelő réteges öltözet, vizálló túrabakancs, túra bot vagy Nordic bot ha valaki nem a felvonót választja, hátizsák, esőkabát, stb. Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik. További információ a túra programokra való felszerelésről  ITT található>>>

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZŐ E-MAILJÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMRADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott számlaszámra és határidőig kérjük átutalni

(a helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!).

 

Az átutalás beérkezéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk!!!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284.

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg!

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza, ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük.
Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja!
"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!