Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Túra a Bulz-kőhöz és "medvehagymázás" a Boga-völgyben, 2020. 04. 04.

Ez a túránk idényszerűsége végett sajnos nem kerülhet egy későbbi időpontra, így helyette valamely későbbi túránk választását ajánljuk,  amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

Évek óta nagysikerű gyalogos  túrára hívjuk a természet kedvelőit. Programunk valódi  3az 1-ben túra: természetjárás, medvehagyma levél gyűjtés és egy gyönyörű vízesés testközelből. Feledhetetlen látványt nyújtó útvonal számtalan kilátóponttal, kiváló lehetőség a természetfotózásra is! 

A Boga-telep Pádis előszobája a túristák körében méltán híres Erdély legszebb vidékeihez tartozó Pádis-fensíkra kiránduló túristák előszobája. 

Légy Te is az Egészségvédő Kör túratársa, szeretettel várunk! Hívj barátokat, ismerősöket, jelentkezz már most! Részleteket lásd lentebb!

Időpont: 2020. 04. 04.

Indulás: 6.00 órakor Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal előtti parkolóból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Utazás: modern, komfortos autóbusszal, Debrecenből (lehetőség szerint a túrabakancsokat a busz alsó csomagtartójában műanyag zacskóban kérjük szépen elhelyezni váltócipő használatával, valamint a túrabotokat és nordic botokat is itt, alul kérjük elhelyezni.)

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

Túravezető: Szántó László

Nehézségi szint: Nordic botok vagy túrabotok használatát javasoljuk!  Gyakorlott, jó állóképességgel rendelkező túrázók számára a  Bulz-kő megmászása kissé nehéz lehet, a többi könnyűnek mondható. Gyakorlatlan, vagy kezdő túrázók részére az első részt nem ajánljuk (hanem helyette a kiírásban szereplő alternatív lehetőségeket ez idő alatt), viszont a program másik fele részükre közepesen nehéz, vagy könnyű lehet – állóképességtől függően, de mindenképp teljesíthető.

Gyalogos távolság: kb. 7-7,5-8 km

Szintemelkedés:  összesen a sziklához kb. 150-200  m (de nagyon rövid táv alatt, ezért meredek) a túra másik részéhez kb. 150 m , viszonylag hosszabb távon

A túraprogram leírása túravezetőnktől kapott információk alapján:

Ha kora tavasz, akkor itt a medvehagyma gyűjtés ideje. Az értékes gyógy és fűszernövényt kiválóan használhatjuk később ételeinket fűszerezésére, vagy nyersen szendvicsekhez, de akár pesto készítéséhez is.

De mielőtt a hagyma-mezőkre érnénk a Bihari hegyekben, teszünk egy izgalmas túrát a már sokak által ismert Bulz-kőre – ugyanis szoktuk látni az „indián fej” formájú sziklát mikor ezen a környéken túrázunk.. (ha nem is másztuk még meg)

Itt a Boga-telep bejáratánál, függőleges sziklafalként emelkedik, a Köves Kőrös zúgó habjai fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a völgyre és az azt övező vonulatokra.

A Bulz- követ a sziklából kirajzolódó különleges fej alak miatt, Indián-kőnek vagy De Gaulle sziklának is nevezik.

A feljutás a sziklára ugyan nem nagy távolság, de a meredek emelkedő próbára teszi az állóképességünket és erőnlétünket, így azoknak, akik ezt nem vállalják be, kellemes sétát ajánlunk ezalatt a Smidt vízeséshez, és már itt a völgyben is el lehet kezdeni a medvehagyma gyűjtést, vagy betérni a helyi kis vendéglátóegységbe falatozni, kávézni, aztán mikor a másik csoport visszajön, együtt folytatni a túrát.

Kb. 150 m szintemelkedést jelent a sziklához való faló felkapaszkodás, de mivel viszonylag rövid távon tesszük meg, ez a túra nehézségét okozza a „csúcsra törekvőknek”.

A panoráma viszont kárpótol bennünket fáradozásunkért. Lefelé haladva sem lesz könnyebb dolgunk, hiszen leérve, még a Köves Kőrösön is át kell kelnünk.

Lent elhagyva a szikla tornyot, már kényelmes úton haladunk tovább a Boga-völgyében, a már korábbi túránkon is bejárt, Három-Királyok Vízesés irányába.

Itt átkelve a Bulbuci patakon, fölfelé emelkedve érjük el a medvehagyma mezőket.

Lehetőség lesz arra, hogy aki nem szeretne elmenni a vízesésig, az (kb. félúton a vízesésig) bevetheti magát a medvehagyma mezőkbe. A többiek viszont megtekintik a közel 20 m magas, nem mindennapi látványt nyújtó víz-zuhatagot, ami innen kb. 400-m.távolságra van, és kicsit meredekebb szakaszon érhető el.

Visszafelé természetesen mindenki leszedheti a számára értékes levél mennyiséget azok közül is akik felkeresik a vízesést. A kíméletes medvehagyma gyűjtéshez nagyobb ollót ajánlott hozni. Miután visszaértünk a völgybe, a már ismert kis vendéglőben, a Köves kőrös partján, felfrissülhetünk. Itt házi készítésű szörpöket, lekvárokat, italokat is vásárolhatunk.

Majd élményekkel telve és "illatozva" elindulunk hazafelé!

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől!), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: 8.900  Ft  (50 fős modern, komfortos autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén).  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

 Szükséges lehet némi készpénzre (lej) ha mosdóra szükséges menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2020. 03. 15., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

--------------------------

FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztató e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

(Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!). 

Amennyiben csak banki pénztári befizetésre van lehetősége, úgy ezzel kapcsolatos banki többletköltségeink végett, a részvételi díj + 500 Ft a befizetendő összeg - megértésüket köszönjük!

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk és telefonon sem értesítjük!!! (Viszont Ön mindig kap visszaigazolást a saját bankjától)

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!