Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Krókusz túra a Bihari havasokban és a Csodaforrás 2020. 04 25.

Ez a túránk idényszerűsége végett sajnos nem kerülhet egy későbbi időpontra, így helyette valamely későbbi túránk választását ajánljuk,  amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

Lila hegyoldalak, tavaszi napfény, friss levegő, csend, nyugalom, béke és a Bihari hegyek megkapó látványa hívogat.....

Egy nem mindennapi szemet – lelket gyönyörködtető krókusz-virágzás csábításának engedve indulunk ma útnak a Bihari havasokba.

Végre itt a tavasz,  a káprázatos virágmezők, az ébredező fák, és erdő erejétől, most Biharfüred környékén töltődhetünk fel.

Ha megérintett a hely varázsa, gyere Te is velünk! Hívj ismerősöket, barátokat is! Részleteket lásd lentebb.

Időpont: 2020. 04. 25.

Utazás: modern, komfortos autóbusszal, Debrecenből

Indulás: 6.00 óra Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé.)

Túravezető: Szántó László

Gyalogos távolság: kb. 11-13 km

Szintemelkedés:  kb. 350-450 m

Nehézségi szint: gyakorlott, jó állóképességű túrázóink számára közepes vagy kissé nehéz lehet,  kezdő vagy gyakorlatlan túrázók számára nehéz -  a nehézséget a még esetlegesen el nem olvadt hóban való előre jutás okozhatja – ezért ehhez a túrához is nordic botok vagy túrabotok használatát javasoljuk, amely az elcsúszástól is megvédhet! 

Programleírás a túravezetőnktől kapott információk alapján:

A téli visszahúzódás után már nagyon várjuk a tavaszt, beszippantani a természet tiszta levegőjét, megnyugvást találni a kellemes táj láttán, feltöltődni a napfény, a fák, az erdő erejétől – ezt mi most Biharfüreden találhatjuk meg.

Nem véletlen látogatunk ide, hisz ilyenkor virágzik tömegesen,  a  sáfrány, vagy  latin nevén Crocus (krókusz) – mesés lila virágszőnyeggel borítva a tájat.

Gyalogtúránk Biharfüredről indul, érintve a Csodaforrást, mely egy mesterségesen kiépített hely - látványa mégis magával ragadó.

Utunkat továbbfolytatjuk már felfelé a havasok irányába, miközben kb. 5 km teszünk meg, és 300 métert emelkedünk.

Először az 1411 m magas Kis -havasokat érintjük, amit a virágzás idején "lila hegynek" is hívnak. Tovább haladva egy olyan csúcsra kapaszkodunk fel, ahonnan csodás panoráma tárul elénk.

Innen a környék, illetve a Bihari-hegység legmagasabb csúcsai is látszanak. Tiszta idő esetén akár egy 360-fokos körpanorámában is gyönyörködhetünk.

Többek között láthatjuk, az Észak-Bihar legmagasabb csúcsát, az 1792 m magas Bocsászát, a Sík-havasokat (1759 m), a Horgas-havast (1649 m) az Istenek-havasát (1654 m).és a  Mező-havast (1625 m.) A felsorolás közel sem teljes, de a látvány lenyűgöző!

Több helyen még a tél nyomait tapasztalva, havas és néhol jeges, hókásás úton haladunk előre.

Szép idő esetén a krókuszok földjén megpihenve, felfrissülve és sok szép fotó elkészítése után visszaindulunk Biharfüredre.

Tiszta és felhőmentes időben egy kicsit hosszabb,, de igen látványos úton megyünk vissza.

Biharfüreden egy rövid körültekintés után, visszaindulunk Debrecenbe.

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

Részvételi díj: 9.500  Ft  (50 fős modern, komfortos autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén).  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Szükséges lehet némi készpénzre (lej) ha mosdóra szükséges menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2020. 03 31., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!