Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Túra a Mátrába, az Ilona-völgyi vízeséshez - az Egészségvédő körrel (2020. 07. 11.)

Az Egészségvédő Kör soron következő egynapos túrája - a kényszerszünetet követően, a szépséges Ilona-völgyi vízeséshez hívogat. Ha eleged volt már a bezártságból félelemmel és rettegéssel fúszerezve, akkor gyere és élvezd a természetet velünk együtt, oldd fel a feszültséget a természetből áradó csodás tiszta erővel - egy kellemes mátrai túra során. Élvezd a napfényt, a madárdalt, a ózondús levegőt!

Gyere velünk, köszöntsük együtt a nyár kezdetét ezzel a kellemes hazai túrával. Hívd szeretteidet, barátaidat is! Szeretettel várunk! Részleteket lásd lentebb!

Időpont: 2020. 07. 11.

Utazás: komfortos autóbusszal, Debrecenből (kizárólag kellő jelentkező esetén)

Indulás: 6.00 óra Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

 

Nehézségi szint: Gyakorlott, kiváló állóképességű túrázók részére könnyű,

- alkalmi túrázók, vagy kezdő és gyakorlatlan túrázók valamint állóképességük terén kihívásokkal küzdő résztvevők számára -  közepes 

Szintemelkedés: kb. 250 m, szintesés is kb. 250m

Gyalogos távolság: kb. 8 km

 

Túravezető: Szántó László

 

Programleírás a túravezetőtől kapott információk alapján:

Az Ilona-völgyi vízesés hazánk legmagasabb  vízesése (10m), amely a Mátrában az Ilona-völgyben található.

Túránk egy része aszfaltos, majd köves úton halad, később erdei úton visz tovább.

Az aszfaltos út mellett 100 éves vad gesztenyékből és hársfákból álló szép fasor kísér minket.

Utunk során megismerhetjük a Szent István csevice kerekes kútjából  felhúzott érdekes ízű kalcium hidrokarbonátos vízet.

Itt a kút körül egy pihenő hely is ki van építve a pihnni vágyó, vagy piknikelő turisták számára.

A zöld jelzésen haladunk tovább, majd átmegyünk egy fábó készült hídon, itt már szűkül a völgy és egyre közelebb érünk a patak mederhez.

Az idők soán lehulott kövek egyre nagyobbak lesznek, a völgy leszűkül, így kapaszkodunk fel a vízesésig.

Még átkelünk egy kis oldal-patakon, majd egy kanyar után megpillanthatjuk az Ilona-völgyi vízesés,V alakú szikla falból alázúduló vízsugarát.

A vízesés elsősorban hó olvadáskor vagy nagyobb csapadék után látványos igazán, egyéb időszakban a vízhozama kevesebb.

Miután elkészítettük remek fotóinkat és megpihentünk egy kicsit, a vízesés fölé is felkapaszkodhatunk, hogy megnézzük azt a folyás irányából is.

Itt a völgyből kijutva egy csodás erdei úton indulunk vissza a pihenő helyre, majd az autóbuszunkhoz.

Ha kellő időben teljesítjük a távot, a túra végén megjutalmazhatjuk magunkat a parádfürdői pavilonoknál egy kellemes frissítő itallal is!

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Jelentkezés lentebb!

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédi a láb izületeit és izmait a túlterheléstől, valamint csúszós, vizes, sáros talajon megvéd az elcsúszástól! - helyes használatát ősszel és tavasszal több alkallmas Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, stb. (Ajánlott a buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: 8.500  Ft  (50 fős autóbusszal, kizárólag kellő jelentkező esetén.) Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, a túracipőket vagy bakancsokat a busz alsó csomagtartójában, külön műanyag zacskóban helyezzük el és a buszra lehetőleg váltó lábbelivel szálljunk fel egyrészt a saját kényelmünk, másrészt a busz tisztaságának megőrzése végett. Az alsó csomagtartókban kérjük a túra és nordic botokat is elhelyezni - saját és túratársaink testi épségének megőrzése végett!

 

 A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

 

Jelentkezési határidő: 2020. június 30., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

 

(Amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy költségkiegészítésre lehet szükség, ezért hogy erre ne kerüljön sor, már most hívj ismerősöket is, hogy együtt túrázhassunk!)

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ AKTUÁLIS E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!