Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Magas-Tátra - A Fátyol-vízesés és a Lorenz-hágó túrája - 3 az 1-ben programmal, 2 külön csoporttal (2020.08. 08.)

FONTOS INFORMÁCIÓ! Indulási időt és további tájékoztatást lásd lentebb! Minden kedves túratársunknak kellemes készülődést kívánunk!

Kovács István túravezetőnktől kapott információk: "A jelenlegi előrejelzések alapján az 1355 méteren fekvő Csorba-tónál napos-felhős, kellemes 23 fok várható gyenge széllel, míg az 1000 méterrel magasabban fekvő régióban, amelyet a “combos” túra is érint, szintén napos-felhős égboltot és gyenge szelet, de 10 fok hőérzetet jósolnak. (Azt viszont meg kell jegyeznünk, hogy a magashegyek időjárása ettől függetlenül, nagyon hirtelen is változhat) 
Arra kérlek Benneteket, hogy egy melegebb pulóver és szélálló valamint vízálló kabát legyen Nálatok. Az izzadékonyabbaknál váltó póló is,smiley amelyet át kell venni szükség esetén a megfázás elkerülésére! 
Feltétlenül gondoskodni kell mindkét túracsapatnál fényvédő krémről és megfelelő fejfedőről is a napfény elleni védelem végett, pl. kendő, kalap, sapka."
A SZLOVÁK KÖZÖSSÉGI HELYEK (ÉTTEREM, WC, BOLT, STB.) CSAK MASZKBAN LÁTOGATHATÓK!
(Kedves Jelentkezőink! Kérjük megjegyzésben feltüntetni, hogy ki melyik programra jelentkezik: - a "combosabb" Lorenz hágó túrára, a közepes Fátyol-vízesés túrára, vagy a Csorba-tó körüli pihenésre!)

A Magas-Tátra iránti elkötelezettségünket és szeretetünket ez a 3 az 1-ben programunk kiválóan tükrözi:

Ezzel a programmal mind a lazább, könnyedebb túrára, illetve a "csak" kirándulásra vágyó túratársainknak, mind pedig a sportosabb, dinamikuabb tempójú és erősebb útvonalú túrát kedvelőknek is szeretnénk kedveskedni, külön-külön csoportokban. Biztosak vagyunk benne, hogy minden természet szerető és túrázást kedvelő társunk érdeklődését felkelti!

1. Egy igazán komoly túra a mesés panorámát és különleges élményeket nyújtó Lorenz hágón át "B" túra megjelöléssel, a "combosabb" túrák kedvelőinek (B túra), az alábbiak szerint - a tátrai túrák specialistájának vezetésével! Ennek a túrának a szintideje kb. 8 óra, így ez a csoport a helyi kisboltokban tud majd egy kis szuvenírt vásárolni a túra végeztével (pl. Tátratea), itt most útközben étkezdék nem lesznek.

2. Vodopád Skok / Fátyol-vízesés egy 25-30 m magas gyönyörű, igazán látványos vízesés, amely a legszebb tátrai vízesések egyike, sok remek fotó háttereként szolgálhat jutalmul a könnyedebb túrát választók számára, de falatozni, elmélkedni, megpihenni is kiválóan lehet ebben a festői környezetben a Fátyol-vízesésnél... erre csábítjuk a "kényelmesebb" túrát kedvelő túratársainkat, útvonalát "A" jelzéssel jelöljük lentebb, másik túravezetővel. Pár évvel ezelőtt ebben az időszakban kedves meglepetés volt részünkre, hogy ezen az útvonalon még egy kis erdei áfonyát is csemegézhettünk...

A túra végeztével ez a csoport egy kis szabadidőt még eltölthet az étkezdéknél, vagy a bazárnál, illetve a Csorba-tó körül, amíg a másik túracsapat visszaérkezik.

3. lehetőség azoknak szól, akik "csak kirándulni," akarnak otthonról, a könnyedebb túrát sem vállalják, de szeretnének a bezártság után otthonról kimozdulni és a "természet lágy ölén", a megkapó szépségű Csorba-tó partján feltöltődni és egyénileg vagy baráti társaságban eltölteni egy kellemes napot, amíg a másik két csoport túrázik. Bizonyára ez a nap részükre is különleges élményeket tartogat:  (lehetőség a tó körbesétálása, pihenés, lazítás, napozás, séta, étterem, bazár, stb.) Ne feledjük a hely specialitását, az encián pálinkát, amely kiváló emésztést serkentő, de gyomor bántalmak és epe problémák és ezekkel összefüggő problémák "orvoslására" is használja a népi gyógyászat! - Itt általában tudtunk vásárolni az otthoni készíteshez szükséges szárított encián gyökeret is. A 3 csoport együtt indul haza!

Ha megérintett a hely varázsa, gyere Te is velünk! Hívj ismerősöket, barátokat! Részleteket lásd lentebb.

Időpont: 2020. 08. 08.

Utazás: komfortos 50 fős autóbusszal, Debrecenből. Az autóbusz minden programunk előtt, fertőtlenítő szakember által frissen fertőtlenítve vár minket és az út során mobil fertőtlenítő szerek is rendelkezésünkre állnak (kézfertőtlenítő, légfertőtlenítő)

Indulás: 4.30-kor, Debrecen, Nagyállomás melletti postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával. Csoportunkhoz Miskolcon és az útvonalunk mentén máshol is lehet csatlakozni, előzetes telefonos egyeztetéssel! (Tel.: 0670 3203 294).

Visszaérkezés: forgalomtól függően a késő esti órákban.

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé).

 

"A" túra (közepes) - túravezető: Kizman Andrea

"B" túra (sportosabb) - túravezető: Kovács István

 

"A" túra (lazább)  útvonala: Csorba-tó (1355m) - Szkok-vízesés (1780m) - Csorba-tó. összesen kb. 9-10 km, 425 m szintemelkedés

"B" túra (sportos) útvonala: Csorba-tó - Szkok-vízesés - Szkok-tó - Szentiványi-tó - Lorenz-hágó - Wahlenberg-tavak - Magisztrálé - Csorba-tó, összesen kb. 14,5 km, 1000 m szintemelkedés

A két túrát két külön csoportban, két túravezető kíséri!

Nehézségi szint: 

"A" túra közepes illetve nagyon jó állóképességű, edzett túrázók részére könnyű, az állóképességük és edzettségük terén kihivásokkal küzdő túrázók részére közepes lehet (a köves talaj speciális technikát és nagyon jó túrabakancsot igényel!) Nordic Walking botok vagy túrabotok használatát javasoljuk, amely egy esetleges elcsúszástól is megvédhet, azokat a kövek közé remekül le lehet szúrni, ezáltal biztosítva magunkat!  Figyelem, a magashegyek időjárása szeszélyes, ezért erre külön kérjük felkészülni megfelelő ruházattal és felszereléssel, az alábbiak szerint!

"B" túrát csak kiváló állóképességű, remek edzettséggel rendelkező túratársaink részére ajánljuk (speciális sziklás terepre való túrabakancsban, 1000 m-es szintemelkedéshez szükséges edzettséggel - addig is lehet készülni  rendszeres edzéssel, lépcsőzéssel, stb...smiley) Mindkét túrához kellő jelentkező szükséges!

Programleírás a túravezetőnktől kapott leírás alapján a "B" jelű, sportosabb túraútvonalra:

A világ legkisebb kiterjedésű magashegységében egy klasszikus körtúrán kalauzolunk Benneteket a Szoliszkó-gerinc bemetszésének átmászása során. A buszunkat hátra hagyva napi felszerelésünkkel a hátizsákunkban vágunk neki a Csorba-tótól (1355m) a Malompataki-völgy rejtélyeinek felfedezésére. Eleinte sűrű fenyőerdőben emelkedünk, majd a törpefenyvesből kibukkanva elénk tárul a meredek tófalról aláhulló Fátyol-vízesés (1780m) széles szalagja. A megkapó látványt csodálva pihenőt tartunk, eszünk-iszunk, fotózkodunk, ismerkedünk a túratársainkkal, majd egy láncokkal biztosított útszakasz leküzdése után a Szkok-tó (1801m) mellett halad el utunk a völgyfő alá, 2000 méter fölé. Ösvényünket több kristálytiszta tengerszem kíséri, nyugatról a Szoliszkó-gerince, keletről a Bástya-gerince, míg északról a Csorbai-csúcs tekintélyes piramisa keretezi. A Szentiványi-tónál (2072m) kicsit szusszanunk, majd a túránk legmeredekebb szakaszát leküzdve, a Lorenz-hágó (2314m) „vasalt útján” átmászunk a Furkota-völgybe. A hágó nyugati oldalfalában a kora délutáni napsugarak ölelésében tartunk frissítést, miközben sorra vesszük a Kriván csoport csúcsait. A hágónak a Wahlenberg-tavak érintésével intünk búcsút és a széles völgytalpon ereszkedünk vissza a Csorbató felé az egyre növekvő Osztra-torony (2129m) árnyékában. Az erdősávban már mély, vízmosta ösvényen haladva érjük el a Magisztrálét, amelyen már csak vissza hullámozunk a buszunkhoz. 

Felszerelés: Célszerű a réteges öltözködés (meleg ruha; az emelkedőn igazodva a hőérzetünkhöz), esőkabát, és az utazócipőn kívül egy bejáratott a bokát jól tartó túrabakancs, mivel a terep végig sziklás. A gerincen szeles idő is lehet, némi havazással, ezért szélruha (ha van, szélnadrág is) és esőkabát is ajánlott. Aki tud túrabotot használni, az hozza magával.

Étkezés: Mindenki egyénileg étkezik. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett, és már most kezdje el edzeni magát - jót tesz a rendszeres egyre nagyobb távú időre történő gyorsgyaloglás, futás, vádli fejlesztésére a lépcsőzés!

Figyelem! A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra idejét vagy távolságát rövidítheti.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. 


 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal, egészségfejlesztő Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, fényvédő krém, fejfedő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

Részvételi díj: kizárólag kellő jelentkező esetén, 50 fős autóbusszal 9.900 Ft , amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy 2-4000 Ft közötti kiegészítésre lenne szükség, létszámtól függően, amelyről ha szükségessé válna, e-mailben minden kedves jelentkező társunkat értesítjük. De ha minden minden kedves érdeklődőnk magával hívja barátait, túratársait, kiránduló társait is, akkor erre a program-mentő intézkedésre biztosan nem lesz szükség, és az eredeti részvételi díj maradhat érvényben, ezért  kérünk, hogy már most hívj ismerősöket is erre a gyönyörű és sokrétű programra!  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Szükséges lehet némi készpénzre (€) ha mosdóra kell menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2020. 07.15, ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!