Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

A Csondró-patak völgyének panoráma útja - túra az Egészségvédő Körrel (2020. 10. 03.)

Egy nem túl ismert, de annál szebb útvonal a Bükk-hegység szerelmeseinek. Ez ismét egy igazi 3 az 1-ben program, sokak kívánságára - hazai tájakon mesés panorámával, így fényképezőgépeinknek most is, bizonyára sok munkája akad.

 

Ezzel a programmal mind a lazább, könnyedebb túrára vágyóknak, mind pedig a sportosabb, dinamikuabb tempójú és erősebb útvonalú túrát kedvelőknek szeretnénk kedveskedni csakúgy, mint a "csak" kirándulásra vágyó túratársainknak, Biztosak vagyunk benne, hogy minden természetszerető és túrázást kedvelő társunk érdeklődését felkelti!

 

“A” csapat: "combos" túra  haladó túrázók számára való terep (mesés panoráma, gyönyörű útvonalon) 

“B” csapat: "lájtos" túra útvonala többnyire lejtőket tartalmaz, és jóval kevesebb az "A" túra távolságánál - a kényelmesebb túrát kedvelők számára

“C” csapat: "csak kirándulás" - könnyed séta a Szerelmesek fájához és a Látó-kövekhez, sétálgatás, pihenés Szentléleken, amíg a többiek túráznak , sőt még a túristaházat is fel lehet keresni egy kis frissítőértsmiley.

A 3 csoport élményekkel telve, együtt indul haza! Ha tetszik ez a remek program, gyere Te is velünk, szeretettel várunk! Hívj ismerősöket, barátokat! Részleteket lásd lentebb.

Kérjük szépen jelentkezéskor megjelölni hogy ki mire jelentkezik: sportos túra, lazább túra, vagy csak kirándulás!

Időpont: 2020. 10. 03.

Utazás: komfortos autóbusszal, Debrecenből. Az autóbusz minden programunk előtt, fertőtlenítő szakember által frissen fertőtlenítve vár minket és az út során mobil fertőtlenítő szerek is rendelkezésünkre állnak (kézfertőtlenítő, légfertőtlenítő)

Indulás: kb. 7 óra Debrecen (- de még hamarosan pontosítjuk!), Nagyállomás melletti postahivatal bejárata előtti parkolóból. Gyülekezés indulás előtt negyed órával. Csoportunkhoz Miskolcon és az útvonalunk mentén máshol is lehet csatlakozni, előzetes egyeztetéssel (Tel.: 0670 3203 294).

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

 

"A" csapat  "sportos" túra - túravezető:  Kovács István

"B" csapat "lazább" túra  ugyanazon útvonalon megy a két csoport lefelé,  de a B csapat busszal jön vissza és ezt követően a "C" csapathoz társulhat. 

"C" csak kirándulók, egyénileg vagy kis csoportokban, illetve baráti társasággal töltik el a napot

 

"A" túra - kiváló állóképességű, haladó túrázók számára ajánlott!

Szentlélek - Mályinka - Szentlélek gyalogos útvonalon 15 km, szintemelkedés 613 m, süllyedés 613 m

"B" túra - jó állóképességű, gyakorlott túrázóink részére, illetve akik a lejtős szakaszokat kedvelik.

Szentlélek - Mályinka gyalogos útvonalon 9 km, szintemelkedés 152 m, süllyedés 613 m

- Mindkét túracsoporthoz kellő jelentkező szükséges!

"C" pihenni, feltöltődni vágyó, passzívabb természetszeretők részére, vagy akik a túrázást nem bírják, de a természet közelségét élvezni szeretnék.

Szentlélek - Látó kövek - Szentlélek, összesen 1,5 km, szintemelkedés 20 m, süllyedés 20 m

Programleírás a túravezetőnktől kapott leírás alapján

A Csondró-patak völgyének - és panoráma útjának túrája

A szentléleki parkolóból a Csikorgó keskeny köves ösvényén kanyarogva indulunk a Kapu-bérc sziklakilátó meghódítására, melynek ferde orma méltóságteljesen emelkedik a Bán-völgy fölé. A magaslatról pazar kilátás nyílik a Dédesi- és a Kis-vár irányába. Fotóink elkészítése után üde bükkösben folytatjuk utunkat a Kemesnye-hegy felé. A természetes sziklakilátókon állva megcsodálhatjuk az alattunk húzódó Kemesnye- és Csondró-völgyet, valamint az Odvaskő sziklapiramisát. Rövid pihenő után leereszkedünk Mályinkára, ahol elfogyasztjuk a szendvicseinket és a “B” csapat buszra száll.
A felfedezők maradékával végigjárjuk a mályinkai pincesort (vagy csak ezt követően száll buszra a "B" csapatsmiley, majd bevetjük magunkat az "A" csapattal a Csondró-patak viszonylag érintetlen rengetegébe. Kidőlt fákat kerülgetünk, bemászunk a patakmederbe és hatalmas törzsek alatt bújkálunk. A völgytalpat elhagyva a Mária-forrás adja a frissítést utunk utolsó meredek emelkedőjének leküzdéséhez, amin kikapaszkodunk a Látó-kövekre. Erről a pontról belátjuk szinte az egész napi utunkat. A nap zárásaként megölelgetjük a szerelmesek fáját, nagyokat szippantunk a frisserdei levegőből. Feltöltődve, felejthetetlen élményekkel gazdagodva szállunk fel a buszunkra és a tájolónkat az otthonunk irányába állítjuk.

Felszerelés: Célszerű a réteges öltözködés (az emelkedőn igazodva a hőérzetünkhöz), esőkabát, és az utazócipőn kívül egy bejáratott a bokát jól tartó túrabakancs. A gerincen szeles idő is lehet, ezért szélruha (ha van, szélnadrág is) és esőkabát is ajánlott. Aki tud túrabotot használni, az hozza magával, jó szolgálatot tehet!

Étkezés: Mindenki egyénileg étkezik. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett, és már most kezdje el edzeni magát - jót tesz a rendszeres egyre nagyobb távú időre történő gyorsgyaloglás, futás, vádli fejlesztésére a lépcsőzés!

Figyelem! A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra idejét vagy távolságát rövidítheti.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. 


 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal, egészségfejlesztő Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, erős napsugárzás esetén fényvédő krém, fejfedő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: kizárólag kellő jelentkező esetén, 50 fős autóbusszal 8.500 Ft (amely tartalmazza a buszos költségeket, mint km díj és sofőr napidíj magyar áfával terhelten és a túravezető napidíját) , amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy min. 2000 Ft kiegészítésre lenne szükség (létszámtól függően), amelyről ha szükségessé válna, e-mailben minden kedves jelentkező társunkat értesítjük. De ha minden minden kedves érdeklődőnk magával hívja barátait, túratársait, kiránduló társait is, akkor erre a program-mentő intézkedésre biztosan nem lesz szükség, és az eredeti részvételi díj maradhat érvényben, ezért  kérünk, hogy már most hívj ismerősöket is erre a gyönyörű és sokrétű programra!  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Szükséges lehet némi készpénzre, ha mosdóra kell menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2020. 08.31., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló számlát a hatályos számviteli törvény szerinti határidőig kiállítjuk és átadjuk.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!