Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

A Szanda vár túrája és hippis lazulás Csobánkapusztán - az Egészségvédő Körrel, 2021. 06. 19.

Kedves Túratársak! Nagy buszt indítunk, amelyre még van szabad helyünk, ezért ha még van olyan túrakedvelő ismerősöd, akinek nem szóltál, kérünk, hívd magaddal. Aki pedig az utolsó percben gondolja meg magát hogy mégis jönne velünk, az szintén jöhet, mindössze egy SMS-t kérünk a 70/3203-284-es telefonszámra hogy tudjuk, kire számíthatunk pluszban. Számviteli bizonylatot tudunk a buszon kiállítani.

Indulási időt lásd lentebb!

Túravezetőnk aktuális információi:

A jelenlegi előrejelzések alapján - a hosszúra nyúlt hideg tavasz után, most végre igazi nyári meleg várható szombatra, gyenge légmozgással.

A várba vezető út leginkább erdős részeken fut, míg a vár és az utána a Csobánkapuszta felé vezető út többnyire napsütötte részeken vezet. Megfelelő mennyiségű folyadékot, fényvédőkrémet és fejfedőt mindenképp hozzatok magatokkal! Ivóvíz (forrás)  a vár alatt lesz felfelé úton, utána majd csak Virágospusztán.

Felszerelés: Célszerű a réteges öltözködés (a nap elleni védelmet előtérbe helyezve, de buszon klíma!), vékonyabb teljes testet fedő világos színű, szellőző ruhadarabokat javaslok, de esőkabát, fejlámpa is legyen mindenkinél. Az utazócipőn kívül hozzátok a bejáratott túrabakancsotokat, a vár nyeregtől a terep sziklás. Aki tud túrabotot használni, az hozza magával, illetve nordic walking botot, akinek van.

Étkezés: Napközben mindenki egyénileg étkezik. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, müzli szeletet magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett.

Szandaváralján van büfé, illetve Virágospusztán lehetőségünk lesz frissítő, és igény esetén egytál étel elfogyasztására is, ez utóbbira az igényt reggel a buszon mérjük fel és adjuk le. Rántott hús, hasábburgonyával és savanyúsággal 1500 Ft, desszert 500 Ft.

Virágospusztán, a polgármester úr kalauzolásával bónusz program részesei lehetünk, amennyiben időnk és lehetőségünk megengedi.
Figyelem! A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra idejét vagy távolságát változtathatja.
A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. 
Minden kedves Túratársunknak kellemes készülődést kívánunk!

Eljött a várva várt június, újra felkereshetjük a csodás természetet, méghozzá kedves túratársainkkal együtt, boldog várakozással és jókedvűen,  az egység erejét és a természet kimeríthetetlen energiáját kiaknázva...

Ezúttal egy nem igazán közismert, de annál szebb útvonal és annál teljesebb program várja a természet szerelmeseit, a Cserhát mesés tájain tervezett élménytúránkon. Ez ismét egy igazi 3 az 1-ben program, sokak kívánságára - hazai tájakon mesés panorámával, így fényképezőgépeinknek most is bizonyára sok munkája akad és a lelkünk is valódi felüdülést találhat.

Ezzel a programmal mind a lazább, könnyedebb és rövidebb túrára vágyóknak, mind pedig a sportosabb, dinamikuabb tempójú és erősebb terepű túrát kedvelőknek is szeretnénk kedveskedni csakúgy, mint a "csak" passzív  kirándulásra, feltöltődésre vágyó túratársainknak. Biztosak vagyunk benne, hogy minden természetszerető és túrázást kedvelő társunk érdeklődését felkelti!

FIGYELEM, akinek befizetett és le nem járt vagy elmaradt túrája van 2020-ról, ezen a túránkon "lejárhatja" a befizetett összeget, az alábbi jelentkezési lapot kitöltve, (a közlemény rovatba megjegyzésként beírva hogy mikorra, melyik túrára és mennyit fizetett hogy ki tudjuk keresni) és hogy azt itt szeretné igénybe venni - amelyet vissza fogunk igazolni. Fontos, hogy a jelentkezési lapot mindenképpen ki kell tölteni és azt is, hogy ki melyik jelű-nehézségű túrára jelentezik, amelyre visszaigazolást küldünk az alábbiak szerint.

Egyéni választási lehetőség:

"A" túra (lájtosabb): Szandaváralja - Mária-forrás - Szanda vára - Szandaváralja

6 km 250 m szintemelkedés és szintsűlyeddés

 

"B" túra (combosabb): Szandaváralja - Mária-forrás - Szanda-vára - Nelásdpuszta - Ordaspuszta - Csobánkapuszta - Béri andezit ömlés - Virágospuszta

17 km 580 m szintemelkedés és 550 m szintsüllyedés

 

"C" csapat "csak kirándulás otthonról" - ha egészségi állapotod azt követeli meg hogy egyik túrát se válaszd, a busz közelében sétálgathatsz és kellemesen eltöltheted a napot, töltekezhetsz a hely energiájával és ha csábítasz még más társakat is a lazuláshoz, akkor nagy barátkozásokra, beszélgetésekre is sor kerülhet...

 

Túraleírás:

Tűránk Szandaváralja településről indul és mielőtt elhagynánk az utolsó házakat, még egy büfében pótolhatjuk a hiányzó étel és ital készleteinket.
Az "A" csapat egyébként vissza is tér majd ide. A faluból kiérve széles legelő mellett emelkedünk, ahonnan hátra pillantva megkapó látványt nyújt az alattunk elterülő apró település. Hamarosan elérjük a Mária-forrást, az árnyas  erdőben található, padokkal jól felszerelt tisztáson szusszanunk egyet, míg a hideg frissítő vízből feltöltjük a kulacsainkat. Jól kitaposott, de meredekebb ösvényen folytatjuk utunkat hangulatos erdőben, míg el nem érjük az andezit hegy két csúcsa közötti nyerget. Innen a terep sziklásabb és meredekebb lesz. 
A vulkanikus hegy 527 m magas csúcsán a rom öregtornyának falmaradványa meredezik. A vár korábbi formája nem nagyon kivehető, ami köszönhető annak is, hogy a várat felrobbantották. Viszont a panoráma csodás. Itt hosszabb pihenőt tartunk, elfogyasztjuk az elemózsiánkat és gyönyörködünk a pazar kilátásban, miközben felidézhetjük a vár történetét. Az "A" csapat a már ismert úton vissza ereszkedik a faluba, majd autóbusszal Virágospusztára utaznak. 
A "B" csapattal tovább folytatjuk a környék felfedezését, így a várat a keleti irányba tartó sziklás ösvényen hagyjuk el. Az utunk egy szélesebb dózerútba vezet, ami fás területeken és megművelt földeken halad keresztül. A szelíd lankákon bandukolva először Nelásdpusztát, majd Ordaspusztát és végül Csobánkapusztát érintjük. Az utóbbin egy fesztivál díszletei teremtenek woodstock-i hangulatot. Kicsit elidőzünk, átszellemülünk, próbáljuk megélni a pillanatot... Majd újra az ösvényre lépve jövünk vissza a jelenbe. A következő célpontunk a béri andezit ömlés, ami egy hasadékvulkán feltárt maradványa. A helyszínen szabadtéri kőtárat alakítottak ki és egy darabjaira tört lávafolyamot is megcsodálhatunk a hajlott formájú oszlopos andezit mellett. A geológiai kitekintő után Virágospusztára vesszük az irányt ahol az "A" csapat már vár bennünket.
Az itt található étteremben lesz lehetőség egy jó hideg sörre vagy limonádéra és étkezésre. A lehetőségekről a buszon tájékoztatunk Benneteket és az igényeket is ott mérjük fel, hogy ne kelljen sokat várnotok a helyszínen.
Az  aktuális időjárásról és a szükséges felszerelésről a túrakiírás update-jében értesültök indulás előtt néhány nappal.
 
Kellemes készülődést kívánunk, mielőbbi jelentkezéssel - a busz foglalás végett!
Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Kovács István túravezető és az Egészségvédő Kör munkatársai!
 

Időpont: 2021. 06. 19. szombat

Utazás: komfortos autóbusszal Debrecenből, a jelentkezők számának megfelelően.

Indulás: 2021. 06. 19., reggel 5.00 óra (viszonylag korán indulunk mivel elég sok buszos út áll előttünk, sőt a megszokottnál jóval több, de ezekért a csodás látnivalókért most ide kell utaznunksmiley) - a Nagyállomás melleti postahivatal bejárata előtti parkolóból.  Ha valaki előre láthatólag valami oknál fogva pár percet késne, inkább telefonon jelezze előre, nehogy itthon maradjon... Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően a késő esti órákban.

Részvételi díj: kellő jelentkező esetén 9.500 Ft, melyet 2021-től működési támogatásként tudunk fogadni (és könyvelőnk akként számolja el) - ezért a megjegyzésbe az utalásnál kérjük beírni: működési támogtás, +túra dátuma (túra neve nem szükséges, a könyvelő a dátum alapján azonosítja be. Plusz a résztvevő/k neve ha nem az ő számlájáról jön az utalás. Ezen megjegyzés hiányában vagy pontatatlansága esetén, az utalást költségeink levonásával sajnos vissza kellene fordítanunk...)

A részvételi díj - működési támogatásból fizetjük a buszos utazás költségeit, mint km-díj, útdíjak, a sofőrök és a túravezető napidíját valamint az egyéb költségeket. Amennyiben a kellő jelentkezői létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy támogatás-kiegészítésre lehet szükség, ezért hogy erre a programmentő intézkedésre ne kerüljön sor, kérjük hívd magaddal barátaidat, ismerőseidet is!

A befizetés jelentkezéskor, a jelentkezést visszaigazoló e-mailünknek megfelelően esedékes.

Jelentkezési határidő: 2021. 06. 10., illetve szabad helyeink függvényében azt  követően is - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Szükség lehet még némi készpénzre, ha mosdóra kell menni, vagy valaki fogasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

 

Étkezés: Mindenki egyénileg étkezik a túra során. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett, és már most kezdje el edzeni magát - jót tesz a rendszeres egyre nagyobb távú időre történő gyorsgyaloglás, futás, vádli fejlesztésére a lépcsőzés, az erőteljesebb túrát választók számára!

Figyelem! A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében az időjárás és talajviszonyok valamint egyéb okok miatt bármikor módosíthatja, ami a túra idejét vagy távolságát rövidítheti.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. 


 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal, egészségfejlesztő Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, erős napsugárzás esetén fényvédő krém, fejfedő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 


AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett,) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk, illeve hogy a buszos listára felvettük-e.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keveredések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ AKTUÁLIS E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

FIGYELEM! A részvételi díj átutalását 2021-től kizárólag működési támogatásként tudjuk fogadni és akként számolja el könyvelőnk, ezért az utalás közlemény rovatában mindig fel kell tüntetni hogy: működési támogatás + a túra dátuma. (Túra neve nem kell, mert a dátum alapján azonosítja be az utalást a könyvelő!) Ha nem a saját számlájáról jön az utalás, akkor a résztvevő/k neve is szükséges! Köszönjük az együttműködést!

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs és banki költségeink megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!