Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Szádvár ostroma és a töbörgöröngyös vadnyugati fennsík túrája (2021. 10. 09.) - Új időpont!

Túravezetőnk aktuális információi:

A jelenlegi előrejelzések alapján kellemes őszi időjárás várható. A zavartalan napsütés enyhe széllel párosul, így a hőmérséklet kb. 13 fok körül alakulhat.

A várba vezető út elágazásánál, majd a Patkós-völgyben is lesz lehetőség a kulacsainkat forrás vízzel megtölteni. A megfelelő mennyiségű folyadékról mindenki önmaga gondoskodik!

Felszerelés: Célszerű a réteges öltözködés - aláöltöző, laza kis felső, vékonyabb jól szellőző pulóver, szélálló kabát, vékonyabb hosszúnadrág, de esőkabát, fejlámpa is legyen mindenkinél. Az utazócipőn kívül hozzátok a bejáratott túrabakancsotokat, a várba vezető út, néhol sziklás, de alapvetően jól kitaposott erdészeti úton túrázunk. Aki tud túrabotot használni, az hozza magával, illetve nordic walking botot, akinek van. És a jókedvet se felejtsétek otthon! :)

Étkezés: Napközben mindenki egyénileg étkezik. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, müzli szeletet magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. (Az ivóvízbe tett egy csipet tiszta kősó vagy egy csipet cukor jó hatású lehet) Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett.

 

E csodás élménynap levezetéseként, Jósvafőn a Tengerszemnél lesz lehetőségünk egytál étel elfogyasztására, az igényt reggel a buszon mérjük fel és adjuk le. Tejszínes vadraguleves, kenyérrel 2000 Ft. Aperitif, kávé, capuccino, sör, bor, üdítő stb. egyénileg...

Kellemes készülődést, várunk szeretettel Benneteket!

Hazánk leghíresebb karsztvidéke az aggteleki-karszt. Eme páratlan szépségű vidékre visz ez alkalommal csodás panorámát és sok szép látnivalót tartogató túránk, ha az Egészségvédő Kör túracsapatával tartasz ezen a szombaton... Felkeressük Derenk történelmi emlékhelyét és elmélázunk a smaragdzöld víz láttán a Jósvafői tengerszemnél.

 Ismét választhatsz könnyedebb és erősebb túránk közül, jelentkezz mielőbb, szeretettel várunk barátaiddal, ismerőseiddel együtt!

FIGYELEM! Akinek befizetett és le nem járt vagy elmaradt túrája van 2020-ról az Egészségvédő Körnél, ezen a túránkon még "lejárhatja" a befizetett összeget (amennyiben kellő jelentkező esetén el tudjuk indítani a buszt), az alábbi  jelentkezési mezőre kattintva, a jelentkezési lapot kitöltve, (a közlemény rovatba megjegyzésként beírva hogy mikorra, melyik túrára és mennyit fizetett hogy ki tudjuk keresni) és hogy azt itt szeretné igénybe venni - amelyet visszaigazolunk. Fontos, hogy a jelentkezési lapot mindenképpen ki kell tölteni és azt is, hogy ki melyik jelű-nehézségű túrára jelentezik.

Egyéni választási lehetőség:

"A" túra (lájtosabb): Szalamandra ház - Szádvár - Szalamandra ház   + Jósvafő tengerszem  (busszal). Gyalogos távolság 4 km, 230 m szintemelkedés és 230 m szintsüllyedés 

"B" túra (erősebb): Szalamndra ház - Szádvár - Derenk (romfalu, történelmi emlékhely) - Ménes-völgy - Patkós-völgy - Szelcepuszta - Szelce-völgy - Hucul ménes karámja - Jósvafő tengerszem. Gyalogos távolság: 18 km, 455 m szintemelkedés és 443 m szintsüllyedés

"C" csapat "csak kirándulás otthonról" - ha egészségi állapotod, állóképességed vagy más tényezők azt igénylik hogy egyik túrát se válaszd, de szeretnél kimozdulni otthonról és a természetben eltölteni egy pihentető napot, a buszunk tartózkodási helyeinek közelében sétálgathatsz,  töltekezhetsz a hely energiájával és ha csábítasz még más kiránduló társakat is a lazuláshoz, akkor nagy barátkozásokra, beszélgetésekre is sor kerülhet...

Túraleírás túravezetőnk tollából:

Aggteleki-karszt
A Szádvár ostroma és a töbörgöröngyös vadnyugati fennsík túrája
Túránkat a Szögliget határában levő, egykor határőrbázisként, napjainkban turistaházként üzemelő Szalamandra háznál kezdjük. Rövid séta után a Tetves-forrás jóízű hideg vizével olthatjuk szomjunkat és tölthetjük tele kulacsainkat. A frissítés után öreg bükkösben haladva emelkedünk a mészkősziklakúpon, ahol mélyen a sziklába vájódott keréknyomok jelzik, hogy itt bizony szekerekkel közlekedtek eleink. A hegy fennsíkját elfoglaló romba vezető meredek ösvényt legyűrőket többirányból is, csodálatos panoráma jutalmazza. Hosszabb pihenőt tartva, informáciüs fatáblák segítségével ismerkedhetünk meg a vár eredeti formájával és történelmével. A széles falak megmaradt romjai ostromok zajait őrzik. Útravalónk majszolása közben csodálhatjuk a határtalan kilátást vagy nagyszerű fényképeket készíthetünk.
Innen az "A" csapat a már ismert útvonalon visszamegy a buszhoz, és majd a jósvafői tengerszemnél találkozumk újra.
A "B" csapattal pedig Derenk - szepességi górálok által lakott "romfalu" -  felé veszük az irányt. Az emlékhely elhagyása után a Ménes-, majd a Patkós-völgy talpán barangolva élvezzük a mohos kőgörgetegek látványát, a madarak hangos csicsergését és a patakok hűsítő csobogását. Szelcepusztán a történelmi emlékeket hordozó egykori vadászkastély mellett átvágva az ország talán egyik legszebb völgyében, a páratlan szépségű Szelce-völgy szűk füves pásztájában, éles kanyarjaiban poroszkálunk tovább. Majd a jósvafői fennsíkra felkapaszkodva egy más világba csöppenünk, hiszen ide szabadon vágtázó hucul mének varázsolnak vadnyugati hangulatot. Itt aztán csőre töltjük  fényképezőinket, majd csípőből lövünk néhány képet. A western kalandot a Tohonya-szurdok árnyai ölelésében hagyjuk magunk mögött és jutunk Jósvafő településén keresztül az igéző látványú smaragzöld színű tengerszemhez, ahol erőink újra egyesülnek az "A" csapattal. 
Az itt található étteremben lesz lehetőség egy jó hideg sörre vagy limonádéra és étkezésre is. A lehetőségekről a buszon tájékoztatunk Benneteket reggel és az igényeket is ott mérjük fel, aztán azon nyomban leadjuk, hogy ne kelljen sokat várnotok majd rá délután  a helyszínen.
A várható időjárásról és az ide szükséges felszerelésről a túrakiírás update-jében értesültök indulás előtt néhány nappal.
 
Kellemes készülődést kívánunk, mielőbbi jelentkezéssel - a busz foglalás végett!
Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár, Kovács István túravezető és az Egészségvédő Kör munkatársai!
 

Új időpont: 2021. 10. 09. szombat

Utazás: komfortos autóbusszal Debrecenből, a jelentkezők számának megfelelően. ( Lehetőleg nagy busszal szeretnénk menni, ezért kérünk, hogy más túratársakat is hívj magaddal, hogy elegen legyünk)

Indulás: reggel 6.00 óra  - a Nagyállomás melleti postahivatal bejárata előtti parkolóból.  Ha valaki előre láthatólag valami oknál fogva pár percet késne, inkább telefonon jelezze előre, nehogy itthon maradjon... (Tel.: 06 70 3203-284) Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

Részvételi díj: kellő jelentkező esetén 8.500,- Ft, melyet 2021-től működési támogatásként tudunk fogadni (és könyvelőnk akként számolja el) - ezért a megjegyzésbe az utalásnál kérjük beírni: működési támogtás, +túra dátuma (túra neve nem szükséges, a könyvelő a dátum alapján azonosítja be. Plusz a résztvevő/k neve ha nem az ő számlájáról jön az utalás. Ezen megjegyzés hiányában vagy pontatatlansága esetén, az utalást közvetlen költségeink levonásával sajnos vissza kellene fordítanunk...)

A részvételi díj - működési támogatásból fizetjük a buszos utazás költségeit, mint km-díj, útdíjak, a sofőrök és a túravezető napidíját valamint az egyéb költségeket. Amennyiben a kellő jelentkezői létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy támogatás-kiegészítésre lehet szükség (minimális létszám és költségek arányában), ezért hogy erre a programmentő intézkedésre ne kerüljön sor, kérjük hívd magaddal barátaidat, ismerőseidet is!

A befizetés jelentkezéskor, a jelentkezést visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Jelentkezési határidő: azonnali! -  illetve szabad helyeink függvényében azt  követően is - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Szükség lehet még némi készpénzre, ha mosdóra kell menni, vagy valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

 

Étkezés: Mindenki egyénileg étkezik a túra során. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett, és már most kezdje el edzeni magát - jót tesz a rendszeres egyre nagyobb távú időre történő gyorsgyaloglás, futás, vádli fejlesztésére a lépcsőzés, az erőteljesebb túrát választók számára!

Figyelem! A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében az időjárás és talajviszonyok valamint egyéb okok miatt bármikor módosíthatja, ami a túra idejét vagy távolságát rövidítheti.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. 


 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal, egészségfejlesztő Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, erős napsugárzás esetén fényvédő krém, fejfedő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 


AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett,) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk, illeve hogy a buszos listára felvettük-e.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keveredések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ AKTUÁLIS E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

FIGYELEM! A részvételi díj átutalását 2021-től kizárólag működési támogatásként tudjuk fogadni és akként számolja el könyvelőnk, ezért az utalás közlemény rovatában mindig fel kell tüntetni hogy: működési támogatás + a túra dátuma. (Túra neve nem kell, mert a dátum alapján azonosítja be az utalást a könyvelő!) Ha nem a saját számlájáról jön az utalás, akkor a résztvevő/k neve is szükséges! Köszönjük az együttműködést!

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs és banki költségeink megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!