Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Vértezzük fel magunkat a természet erejével Bükkszentkereszten, szakértővel vezetett gyógynövény-túránkon (2021. 09. 25.)

Élménydős őszi napra hívunk ezen a szombaton, az Egészségvédő Kör túracsapatával:

- GYÓGYNÖVÉNYKERT LÁTOGATÁS,

- GYÓGYNÖVÉNYISMERETI TÚRA,

- GYÓGYTEA VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG A TEAHÁZBAN,

- AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS KÉRDÉSEIRE IS VÁLASZT KAPHATUNK  A NAP FOLYAMÁN -  GYÓGYNÖVÉNY-SZAKÉRTŐNKTŐL

- ÉS FELKERESSÜK A BOLDOGASSZONY KÖVEKET IS.

Részletes programunk:

  •  - Szabó Gyuri bácsi ÚJ gyógynövényes kertjének bemutatóján vehetünk részt, interaktív előadással a gyógynövényekről és felhasználásukról - fókuszban "a betegségek megelőzése és természetes EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS gyógynövényekkel"

  •  

  • - a nap folyamán gyógytea vásárlási lehetőségre is sor kerül Gyuri bácsi Teaházában és helyi termelők jóvoltából eredeti kézműves erdei termésekből készült lekvárokból is feltankolhatunk (som, kökény, csipkebogyó, szeder stb.)

- ezt követően egy igen hasznos és kellemes, kényelmes, gyógynövényismereti túrán vezet minket gyógynövény-szakértó túravezetőnk, a Bükkszentkeresztet körülölelő hegyek festői környezetében (a túra csak pár km-es és bőséges idő áll rendelkezésünkre, de aki ezen nem kíván részt venni, jelentkezésnél külön jeleznie kell, különben a teljes létszámot leadjuk túravezetésre, amit hónapokkal előre meg kell rendelnünk!) - ehhez a programhoz vászon zacskók, hátizsák, metszőolló vagy erős olló, és megfelelő túrafelszerelés, jegyzetelési eszközök, fényképezőgép szükséges,          

- végezetül  egy kis pihenés, feltöltődés és energetizálódás következik a híres Boldogasszony köveknél - kinek-kinek hite szerint, amelynek a hagyomány csodás gyógyító erőt tulajdnít. (a programok sorendje változhat, felcserélődhet)

Bükkszentkereszten 26 nappal több a napsütéses napok száma mint az országos átlag, ezért klímáját gyógyítónak tartják mindenki számára - amit különösen ajánlanak az immunrendszer normális működése érdekében, valamint a pajzsmirigy kóros működésénél, ill. légzőszervi problémák  esetén is. Ha szerencsénk lesz, egy helyi étteremben jólat ehetünk és ihatunk, a nap megkoronázásaként -a lehetőségeknek utána nézünk.

Időpont: 2021. 09. 25. szombat

Utazás: komfortos autóbusszal Debrecenből, a jelentkezők számának megfelelően. ( Lehetőleg nagy busszal szeretnénk menni, ezért kérünk, hogy más túratársakat is hívj magaddal, hogy elegen legyünk)

Indulás: reggel 6.30 óra  - a Nagyállomás melleti postahivatal bejárata előtti parkolóból.  Ha valaki előre láthatólag valami oknál fogva pár percet késne, inkább telefonon jelezze előre, nehogy itthon maradjon... (Tel.: 06 70 3203-284) Gyülekezés indulás előtt negyed órával.

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban.

Részvételi díj két részből áll:

1./ Kellő csoportlétszám esetén: 2.000 Ft/fő a bükkszentkereszti gyógynövényprogram a gyógynövény-túrával együtt, (aki viszont a kb. 2 órás néhány km-es gyógynövényismereti túrán nem szeretne részt venni, feltétlenül jeleznie kell megjegyzésként a jelentkezéskor, ebben az esetben őt nem jelentjük le a gyógynövénytúra létszámához, így csak a gyógynövénykert látogatás 1500 Ft/fő díját kell fizetnie pluszban és a túra idejét szabad programmal töltheti). A gyógynövény- program díja külön a buszon fizetendő.

2./ a buszos program kellő jelentkező esetén 7.500,- Ft/fő, melyet 2021-től működési támogatásként tudunk fogadni (és könyvelőnk akként számolja el) - ezért a megjegyzésbe az utalásnál kérjük beírni: működési támogtás, +túra dátuma (túra neve nem szükséges, a könyvelő a dátum alapján azonosítja be. Plusz a résztvevő/k neve ha nem az ő számlájáról jön az utalás. Ezen megjegyzés hiányában vagy pontatatlansága esetén, az utalást közvetlen költségeink levonásával sajnos vissza kellene fordítanunk...)

A részvételi díj - működési támogatásból fizetjük a buszos utazás költségeit, és egyéb költségeinket. Amennyiben a kellő jelentkezői létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy támogatás-kiegészítésre lehet szükség (minimális létszám és költségek arányában), ezért hogy erre a programmentő intézkedésre ne kerüljön sor, kérjük hívd magaddal barátaidat, ismerőseidet is!

A befizetés jelentkezéskor, a jelentkezést visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Jelentkezési határidő: azonnali (mivel túravezetőt is hónapokkal előre kell foglalni, a buszon kívülsmiley)! -  illetve szabad helyeink függvényében azt  követően is - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Szükség lehet még némi készpénzre, ha mosdóra kell menni, vagy valaki fogyasztani szeretne valamit vagy valamit vásárolni szeretne, ahol lehetőség van rá.

 

Étkezés: Mindenki egyénileg étkezik a túra során. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett, és már most kezdje el edzeni magát - jót tesz a rendszeres egyre nagyobb távú időre történő gyorsgyaloglás, futás, vádli fejlesztésére a lépcsőzés, az erőteljesebb túrát választók számára!

Figyelem! A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében az időjárás és talajviszonyok valamint egyéb okok miatt bármikor módosíthatja, ami a túra idejét vagy távolságát rövidítheti.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. 


 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal, egészségfejlesztő Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, erős napsugárzás esetén fényvédő krém, fejfedő, stb. (Ajánlott a buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 


AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett,) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk, illeve hogy a buszos listára felvettük-e.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keveredések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ AKTUÁLIS E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

FIGYELEM! A részvételi díj átutalását 2021-től kizárólag működési támogatásként tudjuk fogadni és akként számolja el könyvelőnk, ezért az utalás közlemény rovatában mindig fel kell tüntetni hogy: működési támogatás + a túra dátuma. (Túra neve nem kell, mert a dátum alapján azonosítja be az utalást a könyvelő!) Ha nem a saját számlájáról jön az utalás, akkor a résztvevő/k neve is szükséges! Köszönjük az együttműködést!

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai programot biztosítja:

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület.

Adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Alapítvány.

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs és banki költségeink megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!