Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Medvehagyma túra regéci kilátásokkal - a Zemplén szívében, 2022. 04. 09.

NÉHÁNY ÚJ INFORMÁCIÓ LENTEBB,  A TÚRAVEZETŐNK AKTUÁLIS JAVASLATAI ITT: 

Hogyan készüljünk a szombati túrára!
A szombati időjárásunk elég változékonynak ígérkezik, ezért minden lehetőségre fel kell készülnünk, nehogy az április szeszélyessége váratlanul érjen bennünket!
Az időjárás előrejelzés szerint délelőtt többnyire borús idő várható és főként délután csöpörgős eső, ill. kisebb esők előfordulhatnak , valamint  8-10-12 fok várható, így az esőkabátot magunknál kell tartanunk. Mivel a terep a múlt heti esőzések után még nagy valószínűséggel most is sáros kisebb szakaszokon,  ezért érdemes lesz speciális túrabakancsot és akár kamáslit is eltenni, valamint az elcsúszástól túrabot, vagy nordic bot segítségével védeni magunkat.. Az erdőkben szerencsére jellemzően jól járhatók az utak. A buszon való utazáshoz minden esetre váltócipő fog kelleni! Viszont szerencsénk lehet azzal, hogy elvileg erős szélre nem kell számítanunk, bár az előrejelzés is óránként változik. Összességében reméljük, hogy egy jó hangulatú túrában lehet majd részünk! - ezért a jókedvet kérjük, senki ne hagyja otthonsmiley.

Az Egészségvédő Kör idei második túráján a kedvelt fűszernövényt és igen jótékony hatású gyógynövényt, a medvehagymát indulunk felfedezni, a Zemplén csodás panorámában gyönyörködtető helyein. Egy fő napi 2 kg-ot szedhet szabály szerint, reméljük találunk is kellő mennyiséget. Akik nemcsak a természet szépségéért, hanem e becses gyógynövényért is túráznak ezen a napon velünk, kérjük hozzatok ollót és vászon tarisznyákat magatokkal.

Jelentkezéskor kérjük szépen, hogy a választott túrát mindenki jelölje meg közleményben - ennek hiányában minden jelentkezést arra a túrára gyűjtjük, amelyre a legtöbben jelentkeznek.smiley

Hívd magaddal barátaidat, ismerőseidet is - szeretettel várunk!

Időpont: 2022. 04. 09. (szombat)

Utazás: komfortos autóbusszal, Debrecenből

Indulás: 6.30-kor, Debrecen, Nagyállomás melletti postahivatal előtti parkolóból, a jelentkezők számának megfelelő autóbusszal. Az ülőhelyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik.

Visszaérkezés: forgalomtól függően, az esti órákban.

Túravezető: Kovács István

Visszafelé  ha időnk engedi (és a többség megszavazza), megállhatunk egy kis tokaji bor vásárlásra egy jó pincészetnél és egy finom egytálételre - aki szeretné (választható: babgulyás vagy csirkeragu leves, ami egységesen 1200 Ft.)

Túraleírás, túravezetőnk tollából:

Medvehagyma túra a Zemplén szívében

„A” túra (lájtosabb): Fony – Rezső bácsi kútja – Kis-Szár-kő - Fony, gyalogos távolság 8 km, 350 m szintemelkedés és 350 m szintsüllyedés. Ennek a csoportnak, amíg az erősebb túrások megérkeznek, elvileg lesz ideje a Regéci várhoz felmászni és visszaereszkedni - aki szeretne (ami kb. 1 órát igényel) - miután átviszi ezt a csapatot a busz Regécre.
 
„B” túra (erősebb): Fony – Rezső bácsi kútja – Kis-Szár-kő – Medvemarás – Szárkő-nyereg – Regéc – Regéci vár, gyalogos távolság 15 km, 777 m szintemelkedés és 410 m szintsüllyedés.
 
Itt a Tavasz, irány a Zemplén! Ezen a hétvégén az ország északkeleti szegletébe utazunk, és megcsodáljuk a szirmait bontogató, téli álmából ébredező természetet. Túránk Fony településéről indul a zöld jelzést követve. Az utolsó házakat is magunk mögött hagyva keskeny ösvényünk az Örömvölgyi-pincesor előtt kanyarog, majd egy közepesen meredek emelkedő gyepes tisztásán szétszórt sziklák között tartunk egy lélegzetvételnyi pihenőt. Hátra tekintve az alattunk elterülő aprócska falu panorámájában gyönyörködhetünk. Utunk immár hangulatos tölgyesben vezet tovább a jobbról mélyen bevágódott patakvölgy felett, melynek oldalait mohos kőgörgetegek díszítik. Rezső bácsi kútjánál ácsorgunk kicsit, szemügyre vesszük az egykor szebb napokat látott esőbeállót. Ahogy kifújtuk magunkat haladunk is tovább, hogy minél előbb elérjük a Kis-Szár-kő káprázatos kilátást nyújtó sziklaszirtjét. 180 fokos panoráma tárul elénk, ahol balról a Regéci vár felújított épülete, jobbról pedig Fony településének házai keretezik a látóhatárt. Tartunk egy uzsonna szünetet és a fényképező gépeinket sem hagyjuk munka nélkül. Az „A” csapat innen a már jól megismert úton visszabandukol a faluba, majd átbuszozik a Regéci várhoz. 
A „B” csapat viszont a Gergely-hegy keleti lábán harántoló zöld jelzésű túraúton a Medvemarás felé veszi az irányt. Itt csatlakozik utunk a Rákóczi-túra nyomvonalába, amely Füzértől Sárospatakig ível és II. Rákóczi Ferenc emlékét őrző várakat, helységeket és tájakat köti össze. A Bán-hegyet északról kerülő piros sáv jelzésű úton a Málnás-patak völgyoldalában a Nagy-Szár-kő nyergébe kapaszkodunk fel, hogy majd folyamatosan szintet vesztve beérjünk Regécre. Útközben üde bükkösökön és napos kaszálókon haladunk keresztül, élvezve a kilátást a várhegyre. Csapataink a Regéci várnál egyesülnek, melynek lehetőség szerinti megtekintése 2 órahosszát vesz igénybe (1 őra kimászni és vissza, és kb. 1 óra bent nézelődésre) megtekintése után, ha marad időnk lehetőségünk lesz Tokaj-Hegyaljai borokat vásárolni Tarcal egyik kiváló pincészetében.
Regéci vár belépő várhatóan (amennyiben jelenlegi inormációnkhoz képest az adott időpontig nem emelkediksmiley):
felnőtt 800 Ft
gyerek, nyugdíjas : 600 FT
csoportos belépő 15 főtől: 700 Ft - viszont csak akkor van lehetőségünk a csoportos várbelépésre, ha ideje korán teljesíti mindkét csapat a túrát és még marad így 2 órahossza a várhoz kimászni és vissza, illetve a várat belül megtekinteni.

A várható időjárásról és a szükséges felszerelésről a túrakiírás update-jében értesültök indulás előtt néhány nappal, amelyet aktuálisan közzéteszünk.

Étkezés: Mindenki egyénileg étkezik a túra során. Érdemes a hátizsákba aszalt gyümölcsöt, magvakat, csokit rakni a szendvicsek és a megfelelő mennyiségű víz mellé. Akinek szükséges, az a túrát megelőző napokon vigye be a kívánt mennyiségű magnéziumot és sót az izomgörcsök elkerülése végett, és már most kezdje el edzeni magát - jót tesz a rendszeres egyre nagyobb távú időre történő gyorsgyaloglás, futás, vádli fejlesztésére a lépcsőzés, az erőteljesebb túrát választók számára!

Figyelem! A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében az időjárás és talajviszonyok, valamint egyéb okok miatt bármikor módosíthatja, ami a túra idejét vagy távolságát rövidítheti.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot (nem korfüggő, helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől! - helyes használatát ősszel és tavasszal, egészségfejlesztő Nordic Walking tanfolyamaink alkalmával lehet elsajátítani), hátizsák, esőkabát,  esetleg lábszárvédő, erős napsugárzás esetén fényvédő krém, fejfedő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó pl. aszalt gyümölcsös - esetleg csokis zabszelet (amiből elegendő csak falatkákat enni egyszerre, mégis hatásosan emeli folyamatosan az energiaszintünket), illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

 

Részvételi díj: kizárólag kellő jelentkező esetén, 50 fős autóbusszal 9.500,- Ft, (amely tartalmazza a buszos költségeket, mint km díj, sofőr napidíj magyar áfával terhelten, a túravezető napidíját és egyéb költségeket) , amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy költség kiegészítésre lehet szükség (létszámtól függően). De ha minden minden kedves érdeklődőnk magával hívja barátait, túratársait, kiránduló társait is, akkor erre a program-mentő intézkedésre biztosan nem lesz szükség, és az eredeti részvételi díj maradhat érvényben, ezért  kérünk, hogy már most hívj ismerősöket is erre a gyönyörű és sokrétű programra!  A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

Szükséges lehet némi készpénzre, ha mosdóra kell menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá.

Jelentkezési határidő: 2020. 03. 31., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Nem tartalmazza a részvételi díj a kellő létszám hiányában megvalósuló utazás többletköltségét, ilyen esetben csakis e többletköltség megtérítésével indulhat el a program!

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló pénzügyi bizonylatot, minden esetben a hatályos számviteli törvényeknek megfelelően elkészítjük.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai program, adminisztráció, ügyintézés, támogatás: Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület. illetve

 Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő. Kutató, Oktató és Rekreácó Életmód Alapítvány.

 

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!