Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Látvány és élménytúra a Sebes-Körös két oldalán - 2022. 06. 18.

FIGYELEM! Barlang belépőt ( a lájtosabb túrát választók közül aki szeretné) és szükséges felszerelést lásd lentebb! Fényvédő, fejfedő, nordic bot vagy túrabot ajánlott és esőkabát is mindenképp legyen! Barlangban fejlámpa is előny lehet a kőzetek jobb láthatósága végett.

A két csoport már az induláskor ketté válik, bár egy darabig egy az útvonalunk, de nem egyszerre hanem külön haladunk hiszen az erősebb túrát választóknak, valamivel gyorsabban kell haladniuk - ezért már előre el kell dönteni hogy ki melyik túrűt választja állóképességének megfelelően és jelenzni nekünk jelentkezéskor!

Az Egészségvédő Kör ez alkalommal is 2 túraútvonalat kínál, egyiket az erőteljesebb, másikat a "kényelmesebb" túrát kedvelők részére. Egy kellemes körtúrára hívunk a Sebes-Körös két oldalán. "Lájtosabb" túra - egyik szakasza a gerinctúra csodás látványát nyújtja feledhetetlen panorámával (lesz dolga a fényképezőgépeinknek!) másik  felét a folyópart igéző látványa kíséri... A folyópart egyik részén pedig várnak minket az általunk felfedezett "tündérerdő" hatalmas, mohás "varázskövei". Ha energetizálni szeretnéd magad, mindenképp tölts el egy kis időt a csodás köveken való ücsörgéssel. Túránk felénél felkereshetjük a híres Zichy barlangot de ha már ezerszer láttuk, akkor jót falatozhatunk a barlang előtti tisztáson, vagy "aláereszkedhetünk a Révi-szoros legszebb vízeséséhez is. A visszaút a folyóparton mindenképp sok szép látványt tartogat - ezért legyen kéznél a fényképeződ! A "combosabb" túra is a folyó bal oldalán halad egy ideig másik túravezetővel hogy ne kelljen az "erősebb" csapatnak a "kényelmesebbeket" kísérgetniük, majd leereszkedünk velük a völgybe, hogy átkelve a folyó fölött magasodó hídon, a piros jelzést követve a folyó jobb oldalán, a sziklás szakaszt is meghódítva térjünk vissza feledhetetlen panorámában gyönyörködve, ezalatt kisebb kihívásokat leküzdve. Ez a sok csodás látvány most Téged is vár! Hívj barátokat, ismerősöket is!

Túra leírás:

Mindkét túracsoporttal a Sebes-Körös bal oldalán indulunk (de külön-külön túravezetővel - kellő létszám esetén), és az emelkedőket magunk mögött hagyva, több kilátóponton gyönyörködve a páratlan panorámában,  fokozatosan felérünk a gerincre, ahol végig rálátva a Sebes-Körös gyönyörű kanyarulataira, ezt követően túl nagy magassági kihivásokkal már nem kell megküzdenünk. Érintett túraútvonal a folyó bal oldalán (az itt felsorolt kis barlangok előtt csak elhaladunk): Körösrév - Podireului barlangok - Tündérvár barlang - Vörös barlang - Kereszt kilátó, ahol különösen káprázatos látvány tárul elénk - és még sok szép kilátóhelyet érintve, majd fokozatosan leereszkedünk a Sebes-Körös partjára, itt a "lájtosabb" túrásokkal egy kis távon a vasút mellett haladunk, innen is gyönyörű barlangokban és sziklákban gyönyörködhetünk, most alulról szemlélve azokat. Kis pihenő után átmegyünk a hídon és a folyó jobb oldalán folytatjuk csodás utunkat a Zichi barlang, illetve az alatta lévő vízesés felé. Aki még nem látta, vagy ismét látni szeretné, megtekintheti a kedvelt"denevéres" barlangot. A cseppkőbarlangot bejárva megcsodálhatjuk a különleges képződményeket (remek fotókat készíthetünk a szundikáló denevérekről is, illetve az út során előttünk pompázó igen színes és változatos virágokról) de a vízesés alá is nagy élmény leereszkedni... Lehet, hogy ezalatt, Te egyszerűen csak a barlang előtti tisztáson szeretnél ejtőzni, vagy a "hazait" majszolod, majd pihensz...

Eltöltünk itt egy kis időt, majd ezt követően, a festői látványt nyújtó folyóparton térünk vissza a buszunkhoz. És e közben történik a "varázslat" a hatalmas mohás kövek ha hívogatnak energiájukkal, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod, hogy mely testrészeden érzed a bizsergést... (ha nem is hiszel benne, de egyszerűen csak kipróbálod, lehet hogy Te is megtapasztalod). A kellemes feltöltődést követően tovább folytatjuk sétánkat és ha időnk engedi, közösségépítési céllal egy finom levessel vagy csupán egy frissítővel is kényeztethetjük magunkat - megkoronázva ezt a csodás napot a parkoló melletti étteremben hazaindulás előtt. Az "combosabb" túrát választó csapat ezalatt meghódítja a folyó jobb oldalának magasságait is, és maguk mögött hagyva a feledhetetlen kilátópontokat tartogató kilométereket, hosszabb útvonalukról ők is a folyóparton térnek vissza az utolsó szakaszt tekintve a buszunkhoz.

 

Időpont: 2022. 06. 18.

Utazás: komfortos autóbusszal, Debrecenből 

Indulás: 6.00 órakor Debrecen, Nagyállomás melletti Postahivatal bejárata előtti parkolóból (gyülekező 3/4 6-tól)

Visszaérkezés: forgalomtól függően az esti órákban

Túravezetők: 

- "Combosabb" túra: Túravezető, Hadnagy Lajos . Gyalogos távolság kb. 16 km, Szintemelkedés kb. 630 m, Nehézségi szint: "teljesítmény túrásoknak" kb. közepes, átlagos túrázóknak nehéz.

- "Lájtosabb túra": Túravezető, Egri Zsuzsa. Gyalogos távolság kb. 10 km, Szintemelkedés  kb. 350 m, Nehézségi szint gyakorlott túrázóknak könnyű, kezdő túrázóknak közepes lehet.

 

A  lájtosabb túrázók részéről akik szeretnének a Zichy- barlangba bemenni, kb. 10 lej szükséges csoportos áron (ha időközben emeltek, akkor az aktuális árat kell megfizetni). Egyéni költségként + lej kell még WC-re, és ha időben teljesítjük a túraprogramot és így az időnkbe belefér - aki szeretné egy kis frissítőt, vagy helyi egytál étel specialitást is elfogyaszthat.

A programon való részvételhez szükséges: érvényes úti okmány (kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél), 1 napos külföldi utasbiztosítás, EU-s TB kártya (ez utóbbi egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé és rövid idő alatt, ingyenesen elkészíti a TB, ami 3 évig érvényes.)

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és speciális túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: 

időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, túramellény, túrabot vagy Nordic bot (az emelkedőkön és főleg a lejtős szakaszokon nagyban megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a haladást! - Használata nem korfüggő, a helyes használat esetén, egyszerűen a szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől, csúszós terep esetén pedig megvédhetnek az elcsúszástól (a Nordic Walking helyes technikáját ősszel és tavasszal tanítjuk egészségfejlesztő Nordic-walking tanfolyamok keretében, előjelentkezéssel) hátizsák, esőkabát,  lábszárvédő (kamásli), stb. (Ajánlott buszban váltócipő - túrabalancs lent marad a csomagtartóban, esetleg váltó ruha - ha megázunk vagy beizzadunk hogy szárazba tudjunk öltözni a buszon ha szükséges lenne, vagy akár egy pólót át tudjunk venni a túra során ha vizes lesz.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről (amiből még a buszban is legyen tartalék!) mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még nagy energiatartalmú, de lassan felszívódó mazsolás vagy csokis zabszelet  - ami kiváló energiapótló, illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb... További információ a túrákra szükséges öltözetről, felszerelésről  ITT található>>>

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

 

Részvételi díj: kizárólag kellő jelentkező esetén, 50 fős autóbusszal 9.500 ,- Ft, - amely tartalmazza a buszos költségeket, km és napi díj, útdíj stb, valamint a túravezetés költségeit). Amennyiben a kellő létszám alatt kellene elindítani a programot, úgy költség kiegészítésre lehet szükség (amelynek várható összege 1000-1500 Ft között lehet létszámtól függően - amelyről ha szükséges lenne, e-mailben előre tájékoztatjuk a jelentkezőket), ezt követően indulhat el a program. Viszont ha minden kedves érdeklődőnk magával hívja barátait, túratársait, kiránduló társait is, akkor erre a program-mentő intézkedésre biztosan nem lesz szükség, és az eredeti részvételi díj maradhat érvényben, ezért  kérünk, hogy már most hívj ismerősöket is erre a különlegesnek ígérkező remek programra!  

A befizetés jelentkezéskor, visszaigazoló e-mail-ünknek megfelelően esedékes.

 

Jelentkezési határidő: 2020. 06. 10., ill. szabad helyeink függvényében ezt követően is, - a jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló pénzügyi bizonylatot, minden esetben a hatályos számviteli törvényeknek megfelelően készítjük el.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai program, adminisztráció, ügyintézés: 

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület. illetve

 Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő. Kutató, Oktató és Rekreácós Életmód Alapítvány.

 

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!