Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

A Köves-Kőrös vidéke és Boga - völgy kincsei, tavaszköszöntő medvehagyma túra az Egészségvédő Körrel, 2024. 04. 13.

Kedves Túratársak! Tájékoztató levelünket kiküldtük, ha valaki nem kapta volna meg, legyen szíves a SPAM mappában megnézni, ha ott sincs, akkor kérjük jelezze telefonon: 70/3203-284. 

További jelentkezőket csak előzetes telefonos érdeklődés alapján tudunk fogadni, szabad helyeinket leegyeztetve!

Varázslatos vízesések, csodás virágok, gyönyörű kövek, bővizű patakok - és ha a természet kegyes lesz hozzánk, akkor bőséges medvehagyma mezők is várják tavaszköszöntő túránk résztvevőit. A Köves-Kőrös vidékének lenyűgöző látnivalói, a bontakozó természet, a mesés zuhatagok és a kiskohi cseppkőbarlang különleges képződményei ámulattal töltik el a természet kedvelőit.  Ezen a napon bizonyára a fotószenvedélyünknek is kedvünkre hódolhatunk!

Ha a csoport nem szeretné (többség dönt alapon) a Medve - barlangot,  még egy kis plusz túrát is választhatunk helyette, amíg a többiek a Boga-telep egy kellemes vendéglátó helyén megpihenhetnek, felfrissülhetnek (vagy az egész csapat együtt).

Természetszerető háziasszonyok  közkedvelt tevékenysége a medvehagyma levél gyűjtés - reméljük, hogy most is megtölthetjük a tarisznyáinkat és feltölthetjük vele otthoni tartalékainkat, kölönféle módokon eltéve ezt az értékes fűszer és gyógynövényt. A kíméletes szedéshez ollót kérünk hozni.  Egy igazán színes és tartalmas túra vár ezen a szombaton, ha az Egészségvédő Körrel tartasz  - jelentkezz hogy le ne maradj!

Program: Gyalogtúra a Boga és a Bulbuci patak mentén, két vízesés felkeresése a medvehagymával borított völgyekben.  A túra után ha a csoport szeretné, Erdély egyik legszebb és leglátványosabb cseppkő-barlangját is felkereshetjük, amennyiben időnk engedi (és ha a többség megszavazza)

Időpont: 2024. április 13. szombat

Indulás: 5.30-kor Debrecenből (gyülekező negyed órával korábban!), a Nagyállomás melletti Posta hivatal bejárata előtti parkolóból. A buszra felszállni csak érvényes útiokmányokkal lehet (kártya tipusú szem.ig., vagy útlevél)! Ajánlott 1 napos külföldi utasbiztosítás  és EU-s TB kártya (ingyenes és 3 évig érvényes) - amely egy esetleges sürgősségi betegellátást tesz lehetővé!

Utazás: 50 fős kényelmes autóbusszal

Visszaérkezés: forgalomtól függően, az esti órákban.

Túra útvonal: Boga üdülőfaluból indulva  a Boga-patak mentén a Schmidl (Osel) vízesés, a Bulbuci patak mentén a Háromkirályok –vízesés fátyol vízesésének felkeresése (aki csak a medvehagymázás végett jön velünk az már előbb is megállhat és hozzáláthat a szedéshez). A vízesésről érdemes remek fotókat készíteni akik felmennek addig. A medvehagyma gyűjtésre medvehagymával borított völgyekben és hatatmas erdei medvehagymás hegyoldalakon nyílik lehetőségünk -  amennyiben a természet idén is gondoskodik ezen a téren rólunk.

Gyalogos távolság: max. 7-8 km a kiírt útvonalon (busz parkolástól függően) + ha hozzáveszünk még valami útvonalat a csoport kérésére, pl. aki szeret hegyet mászni és nem sajnálja az erejét az jöhet velünk a Boga-katlanba, ahol látványos panoráma fogad minket, a sziklás szurdok ölelésében - aki viszont ezt nem vállalja, az medvehagymázással töltheti el ezt az időt is és annak marad az alap táv.

Szintemelkedés összesen kb. 400 m.

Túravezető: Debreceni László

Fakultatív program:  Medve-barlang  ( Kiskoh) felkeresése, amelyet Erdély egyik legszebb és leglátványosabb barlangjaként tartanak nyilván. Nyitvatartási idő 10-17 óra (román idő szerint). Belépő  évekkel ezelőtt 20 Lej ( gyerek 10 Lej) - volt, időben pontosítjuk.

A barlangi túra ideje 45 perc. A parkolóban helyi termékekből (pl. fenyőméz, fenyőszirup, áfonya és som termékek stb.) vásárlási lehetőség szokott lenni. Ha a csoport vagy annak egy része a Boga-telep egyik vendéglátó helyét is szeretné felkeresni, akkor erre is érdemes gondolni egy kis költőpénzzel, de lehet hogy a bankkártyás fizetés is lehetséges. (egy jó meleg "csorba" leves, üdítő vagy bármi más - "mert megérdemled"!)

Részvételi díj: 13.500 Ft/fő, kellő jelentkező esetén, a kiírás napján kalkulált költségekkel. A jelentkezések sorrendjében töltjük a buszt.

Jelentkezési határidő: 2024. 03. 31., azon túl szabad helyeink függvényében. Befizetés visszaigazoló email-ünknek megfelelően esedékes.

 

(Amennyiben a kellő létszám alatt, vagy más okból  (pl. váratlan üzemanyag ár emelés) megemelkedett költségekkel kellene elindítani a programot, úgy költség kiegészítésre lehet szükséges - de reméljük ha mindenki magával hív még legalább egy résztvevőt, erre a programmentő intézkedésre nem lesz szükség.)

 

A túrán kifejezetten túra ruházatban és speciális túrafelszereléssel ajánlott résztvenni: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, túracipő, széldzseki, túrabot vagy Nordic bot - szintemelkedések vagy szintesések  alkalmával megvédik a láb izületeit és izmait a túlterheléstől, hátizsák, esőkabát, van amikor szükséges lábszárvédő, stb. (Ajánlott buszban váltócipő.) Egy napra elegendő élelemről és ivóvízről mindenki egyénileg gondoskodik, kifejezetten ajánlott még hosszan energiát biztosító müzli szelet, illetve olajos magvak, aszalt gyümölcsök, stb...

Szükséges lehet még némi készpénzre a nap során a fentiek szerint ha mosdóra szükséges menni, vagy ha  valaki fogyasztani szeretne valamit, ahol lehetőség van rá illetve belépőre ahol az szerepel a programban.

 

 

FIGYELEM! Felszerelések túrázáshoz - tanácsaink itt találhatók>>>

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

 


FIGYELEM! AZ EGÉSZSÉGVÉDŐ KÖR PROGRAMJAIRA A JELENTKEZÉSEK ÉS BEFIZETÉSEK RENDJE MEGVÁLTOZOTT - KÉRJÜK, NE MEGSZOKÁSBÓL INTÉZZE EZZEL KAPCSOLATOS ÜGYEIT!

Programokra jelentkezés, a JELENTKEZÉSI ÜRLAP KITÖLTÉSÉVEL ÉS ELKÜLDÉSÉVEL LEHETSÉGES, AMELY A KIÍRÁS ALJÁN LÉVŐ PIROS MEZŐBEN ELÉRHETŐ!

A jelentkezésére (amennyiben az hozzánk beérkezett) azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, amelyet követően (lehetőség szerint 2 munkanapon belül) minden esetben tájékoztó e-mailt küldünk,  amelyben többek között közöljük hogy van-e szabad helyünk.

AMENNYIBEN VALAMILYEN OKNÁL FOGVA 2 MUNKANAPON BELÜL NEM ÉRKEZNE TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZ JELENTKEZÉSÉRE, KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HÍVJA A  06-70/3203-284-ES TELEFONSZÁMOT, NEHOGY LEMARADJON!!!

Befizetés: válasz e-mail-ünket követően a részvételi díjat, a levelünkben megadott bankszámla számra és határidőig kérjük átutalni, az ezen programra való jelentkezésére küldött válasz e-mail-ünkből kimásolva az EZEN A PROGRAMON AKTUÁLIS BANKSZÁMLA SZÁMOT - az esetleges tévesztések, vagy keverések elkerülése végett! (KÉRJÜK, NE ARRA UTALJON, AMIT AUTOMATIKUSAN FELHOZ AZ ÖN E-BANK RENDSZERE, HANEM AZ ADOTT E-MAIL-ÜNKBEN SZEREPLŐRE!)

Helyfoglalást kizárólag eddig a határidőig tudjuk garantálni, amennyiben valamilyen oknál fogva kicsúszna ebből a határidőből, úgy feltétlenül kérjük, hogy telefonos egyeztetés előzze meg az esetleges későbbi utalást - hogy megvan-e még a hely!

 

Az átutalásáról ill. befizetéséről visszaigazoló e-mail-t külön NEM küldünk - viszont Ön minden esetben kap visszaigazolást a saját bankjától az utalás sikerességéről!

Az átutalásról szóló pénzügyi bizonylatot, minden esetben a hatályos számviteli törvényeknek megfelelően készítjük el.

 

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE>>>!


Szakmai program, adminisztráció, ügyintézés: 

Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület. illetve

 Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő. Kutató, Oktató és Rekreácós Életmód Alapítvány.

 

További információ: 70/3203-284

A jelentkezéssel kapcsolatban ha kérdése, kérése van kérjük írjon az: 

eroforras(pont)programok(kukac)gmail(pont)com 

e-mail címre.

 

A kiírást az indulás napját megelőző napig aktualizálhatjuk!

A program csak kellő jelentkező esetén valósul meg! - ezért segítség lehet, ha magával hívja szeretteit, barátait, ismerőseit is, hogy egy társaságban lehessenek. Minden esetre az egyedül érkezők is legtöbbször remekül érzik magukat, sokszor új barátokra, kedves társaságra találnak köreinkben és kérésre az esetleges szobatárs kérdését is segíthetünk megoldani (többnapos programunk esetén).

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Fontos információk:

A befizetett összeg kizárólag abban az esetben jár vissza (a regisztrációs - banki költség megtérítésével), ha a kieső fél maga helyett más jelentkezőt hoz. A lemondásnak és az átadásnak előttünk kell megtörténnie lemondó és elfogadó nyilatkozattal. Amennyiben a program esetleg kellő jelentkező hiányában elmaradna, úgy a befizetett összeget teljes egészében visszafizetjük. 

Jelentkezésével ill. befizetésével Ön a részvételi-, adatvédelmi- és felhasználói feltételeinket automatikusan elfogadja - még abban az esetben is, ha nem közvetlenül, hanem közvetve jelentkezik!

"Részvételi feltételeinket" (lásd ITT>>>) ,
"Adatvédelmi szabályzatunkat" (lásd ITT>>>) ,
"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>) .
Előjelentkezéseket minden kötelezettség nélkül fogadunk, amely előzetes tájékoztatást jelent számunkra a busz és /vagy szállásfoglalás végett - amelyet a jelentkezési határidővel bezárólag véglegesíteni lehet. Ezen túlmenően jelentkezéseket csak szabad helyeink függvényében fogadunk, azonnali véglegesítéssel.
Helyfoglalást kizárólag a befizetés jelent! A befizetések sorrendjében töltjük a buszt, ill. a szállást.
A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A programváltozás és útvonal módosítás jogát fenntartjuk!