Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Rekreációs kirándulások, túranapok, táborok, elvonulások - az Egészségvédő Körrel 2022.

Egészségvédő Kör - alapítva: 2007.

Az idei évben néhány  különleges élményt és páratlan látványt tartogató, sokrétű többnapos túra- és rekreációs kirándulást állítottunk össze, az Egészségvédő Kör programjait működtető egyesületünk, és az azt támogató alapítványunk Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Többnapos programjainkat a hatályos utazási törvény és más törvényi előírások maradéktalan betartásával, hivatalos együttműködő partnereink bevonásával bonyolítjuk le! 

 Korábbi programjainkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és    - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, ezek elérhetők a program neve után, a "KIÍRÁS ITT"-re kattintva!

A túraprogramokat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik, kirándulásaikon pedig remek idegenvezető szakembereink infrórmációit, segítségét élvezhetjük!

Tervezett rekreációs kirándulások, túranapok, táborok 2022. - A részvétel teljes mértékben diszkrimináció mentes! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Élmény-kirándulás tervezetünk (még képlékeny, de folyamatosan aktualizáljuk, együttműködő partnereinktől függően!) 2022-ben:

ÚJ IDŐPONT: 05. 05-06-07-08. Azáleás-völgy, Csácsi Arborétum, mesés zalai tavak, Trópusi kert, Orchidea farm, Energia-park, "gyógyító forrás", Lendva és egy feledhetetlen ebéd szlovén vendéglátónk "pincészetében", ismerkedés Zalaegerszeg történelmi belvárosával - zala kincsei egy kis szlovén kiruccanással és még sok-sok érdekesség idei első élmény-kirándulásunk alkalmával, egy igen sokrétű, színes programokat tartogató rekreációs kirándulás keretében. Kiírás ITT>>>

 

ÚJ! 06. 04-05-06. Pünkösd Dél-Lengyelországban - egy kis szlovákiával fűszerezve. Bizarr sziklaormok , csodás táj és békésen hömpölygő sekély folyó vár a mindig sok élményt tartogató tutajozásunk során a Pienini Nemzeti Parkban, a Dunajecen - egy remek ebéddel egybekötve. Következő célpontunk a különleges látnivalókkal teli Ojcowi Nemzeti Park, itt töltünk egy fél napot, majd napunk további részéban Krakkó legvonzóbb réstei kapják a főszerepet . A  kihagyhatatlan élményt nyújtó szlovák lombkorona tanösvényen sétálhatunk – a fák lombjainak magasságából szemlélve a páratlan panorámát – ez teszi fel a háromnapos programsorozatunkra a koronát, egy sokrétű rekreációs kirándulás keretében, ha a csoport többsége ezt választja (illetve az időjárás lehetővé teszi, esetleges kedvezőtlen időjárás esetére minden program helyett teljes értékű, nem időjárás-függő más programot tudunk beiktatni így a Lombkorona tanösvény helyett pl. a megunhatatlan Zakopane kerül sorra.  Kiírás ITT>>>

 

ÚJ IDŐPONT - előre láthatólag későbbre halasztjuk! ( 8 nap/7 éjszaka)  Rekreációs kirándulás Cipruson - felfedezve e mesés sziget minden szépséges részét helyi idegenvezetőnkkel egy teljes hét alatt. Egy kis lubickolás is belefér a meleg tengerben és elmaradhatatlan az energiagyűjtés (persze csak az arra nyitottakkalsmiley) a nagyhírű keleti mozgásgyakorlatok segítségével mint a Chi-Kung és Tai-Chi - a csodás tengerparton.  Debrecenből tervezzük az indulást, a repülőjegyet utazási irodai partnerünkün keresztül tudjuk majd venni. Kiírás ITT>>>

 

 07. hó ....  4 nap 3 éj.  vagy 3 nap/2 éj, Kalandozás Horvátországban és egy kis csobbanás az Adrián: Kvarner-öböl, Opatija, Fiume, Zágráb, Nin, Zeng - rekreációs kirándulásunk során számtalan élmény vár minket! (az előzőleg tervezett ausztriai programunk valószínűleg egy későbbbi időpontban kerül sorra, pl. jövőre). - EZ A PROGRAM IDÉN ELMARAD!

 

08. 18-21. (4 nap, 3 éjszaka) Dél-Csehország "kincsei" - ami az előző években kimaradt... Cesky Krumlov, Ceske Budejovice, Brno, Punkva barlang, Macocha szakadék, és még számtalan szebbnél szebb látnivaló vár rekreációs kirándulásunk során. - A SZÁLLÁST MÁR ELŐFOGLALTUK! Kiírás itt>>>

 

09.  kb. 16-25. Dél-Erdély - Herkulesfürdő, Vaskapu-szoros, Kazán-szoros stb. (4-5 nap)

vagy Észak-Olasz tavak vidéke - Garda-tó, Comói-tó, Milánó.... (Egy későbbi időpontban kerülnek sorra!)

10. 22. vagy 23-  kb. 4 nap/3 éj (Egy későbbi időpontban kerül sorrra!) Szlovénia gyöngyszemei - páratlan szépségű kis tavak, számtalan különlegesség és érdekesség vár pár napos  rekreációs kirándulásunk alkalmával: Bledi-tó, Bohinji-tó, az érintetlen természetben lehet részünk ha időnk engedi a Vintgar szurdokban, a Vogel-hegy tetejéről páratlan panoráma tárul elénk, nem megerőltető szurdoktúra aSavica vízeséshez,  nem mindennapi érdekesség a Predjamai lovagvár a szikla oldalában, és a bámulatos szépségű Postojnai cseppkőbarlang hatalmas sziklatermei, egy bledi krémes - válogatás programunkból a teljesség igénye nélkül....

 

12. 09-10-11. Pozsonyi adventi hangulat ( a díszbe öltözött három nagyváros, Budapest, Győr, Pozsony) kerül pogramunkba.

 

2022. 12. 30-31- 2023. 01-01-02. Lengyel Szilveszter - Wieliczkai sóbánya elbűvölő érdekességei, Krakkó nevezetességei és a megunhatatlan Zakopane - egy kis bőr- és sajtpiaccal aki szeretné, de aki inább  meghódítaná a Gubalówkát, gyalog is teheti vagy felvonóval. Vagy ott a belváros a maga sajátos hangulatával, forgatagával…) - valódi rekreáció

A programokhoz szükséges, hogy ideje korán buszt és/vagy szállást tudjunk foglaltatni, aktuális programkiírásunk szerint, ezért mielőbbi jelentkezéseket várunk – amennyiben még nem eldöntött, akár "előjelentkezés"-ként.

(A tervezetet folyamatosan frissítjük, aktualizáljuk, abban változások együttműködő partnereinktől függően előfordulhatnak, ezért kérjük, folyamatosan kísérje figyelemmel honlapunkat és kiírásainkat!)

...De mi is az a rekreáció?

Sokan a szabadidő eltöltés kultúrájaként ismerik, de mélyebb értelemben, leginkább a munkavégző képesség újratermelését, az életenergiaszint és vitalitás növelését értjük rekreáció alatt.

Ezek alapján minden olyan programot rekreációs programnak tekintünk, amely testi-lelki feltöltődést, felüdülést, kikapcsolódást, regenerálódást, magunkra figyelést, feszültségoldást eredményez számunkra, amely által kiegyensúlyozottabbá válhatunk, harmóniába kerülhetünk. Az ilyen programok minden síkon hozzájárulhatnak jól-létünkhöz, egészségünkhöz, boldogságérzetünkhöz, teherbíró  és stressztűrő képességünk növeléséhez - minden téren építőleg hatnak ránk. A rekreálódás következtében megőrizhetjük, ill. fejleszthetjük az egészségünket, megelőzhetjük a betegségeket.

 

Információ telefonon: 70/3203-284.

A programok kizárólag csak kellő jelentkező esetén valósulnak meg!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK

- kedvezőtlen időjárás esetén, ill. természetet is érintő kirándulásainkkal, valamint túraprogramjainkkal kapcsolatban: 

Bár imádjuk a ragyogó napfényes, meleg, száraz őszi időt, de a gyönyörű napfényben úszó téli táj is joggal a gyengéink közé tartozhat, nem is beszélve a kellemesen meleg tavaszi vagy egy enyet adó szellővel megáldott szikrázó nyári napról ... Az időjárást viszont nem mi alakítjuk, ezért előfordulhat, hogy nem mindig olyan, amilyennek szeretnénk - így az időjárás változékonyságára, vagy időjárási viszontagságokra előre, megfelelő ruházattal és felszereléssel ajánlott felkészülni - évszaktól függetlenül.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a magashegyi helyek nyáron is különleges klímával rendelkeznek! Nagyon fontos, hogy hűvösebb időben, melegítő italunk is legyen (pl. termoszban tea). Külön kiemelendő a hűvösebb, esősebb évszakok beköszöntével, hogy valóban vízálló és csúszászmentes, bokát jól tartó speciális túralábbelit, valamint réteges, széltől, esőtől és hidegtől is védő ruházatot viseljünk, a buszban pedig legyen váltó ruhaneműnk és cipőnk, amit ha szükséges átveszünk.  Vannak olyan túrák is, ahova ajánljuk, hogy a hátizsákban is legyen váltó póló, így amíg pl. egy menedékházban megpihenünk, nem fázunk meg a visszaindulás előtt, ha átvesszük a szárazat. Jól jöhet a hátizsákból egy mellény, ha a pihenő alatt feltámad a szél... A váltózoknit pedig már nem is kell javasolnunk, olyan egyértelmű...

(Minden jószándékunk és tapasztalatokon alapuló javaslataink ellenére is, re sajnos gyakran előfordult már, hogy még a legelemibb dolog, egy ESŐKABÁT sem volt egyik-másik kiránduló- vagy túratársunknál!) Lényeges még az is, hogy a kifejezett túraprogramokra hátizsák nélkül (ami két vállon nyugszik és a KÉT KEZET SZABADON HAGYJA) menni olyan, mint misére menni ima könyv nélkül... A félvállra vehető vagy keresztbe akasztható táskák erre a célra nem valók, mivel a nordic botok vagy túrabotok használatát kifejezetten akadályozzák (amikor az szükséges lenne) - ezért ez is veszély forrása lehet!

Ha csúszós a talaj, nagy segítségünkre lehet (ez nem kor függvénye, a fiatalabbakra is vonatkozik!), ha a talajba leszúrjuk a túrabotot vagy nordic botot ami megtart a csúszás ellen, ezért ezeket minden túrára ajánljuk elhozni - a buszban is elfér. Egyénileg szükséges még gondoskodni egy túra napra való egynapi hideg élelemről, elegendő ivóvízről (nem úgy, hogy kb. 1,5 liter kitart egész nap....  és még a buszon sincs tartalék!) és energia pótlókról (olajos magvak, aszalt gyümölcsök, gyümölcsös vagy csokis zabszelet (ami lassan szívódik fel, így folyamatosan adja az energiát), stb.

Lényeges, hogy ha az időjárás és a helyzet azt kívánja, a program és útvonalmódosítás jogát fenntartjuk, ezért előfordulhat, hogy a kihirdetetthez képest, más útvonalat kell választanunk, vagy ha más megoldás nincs és a csoport úgy szeretné, egy útvonalba eső csodás barlangot, kastélyt, várat vagy más nevezetességet, esetleg gyógyfürdőt is felkereshetünk hogy a lehetőségekhez mérten ideálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt - ez utóbbi esetén pedig jól jön ha van nálunk fürdőruha és törölköző - hogy ne kelljen a buszban ülni és méltatlankodni, amíg a többi túratárs megpróbálja az adott lehetőségekhez mérten a legjobban érezni magát és legkellemesebben eltölteni az időt.

Bármilyen időjárás esetén érvényes viszont, amit nem győzünk eléggé hangsúlyozni - így elismételjük, hogy ne utcai cipőben (és ne sima talpú utcai "sportcipőben"), hanem a terepnek megfelelő csúszásmentes talpú, bokát jól tartó, ha lehet vízhatlan, speciális túra illetve terep lábbeliben vegyünk részt a túraprogramokon! Még egy esetleges bokatöréstől is megvédhet...

 

Az Egészségvédő Kör programjainak működtetését az Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület, míg működésének támogatását az Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő, Kutató, Oktató és Rekreációs Életmód Alapítvány végzi. A két szervezet hivatalos együttműködés keretében, egymással szorosan együttműködikve tevékenykedik.

Az Egészségvédő Kör egy 2007. 09. 07-én létrehívott és folyamatosan fejlődő közösség, mint civil szerveződés, amely közösség szükségleteinek kielégítésére hozzuk létre programjainkat, kizárólag hivatalosan bejegyzett, "célok szerinti tevékenységeink" keretében. 

 

Az Egészségvédő Kör tagja lehet: aki önként regisztrál honlapunk (www.fitt-farm.hu) hírlevélküldő rendszerében és lehetőség szerint a Facebook-on ismerősnek jelöli csoportunkat,  elősegíti munkánkat, ill. aktívan részt vesz programjainkon.

Az Egészségvédő Kör működéséről további információ ITT>>> .

Az Egészségvédő Kör programjain előfordulhat, hogy képek készülnek, és lehet, hogy a képeken a tájon kívül, olykor a résztvevők is szerepelnek - amellyel kapcsolatban fontos, hogy a programjainkra való jelentkezéssel kifejezetten hozzájárul, hogy a programokon készült képeken ha úgy adódik szerepelhessen, amelyeket honlaunkra és facebook oldalunkra feltehetünk - amennyiben ezt nem szeretné, kérjük ne jelentkezzen programjainkra! 

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-92461/2015

 

Jelentkezésével automatikusan elfogadja

„Részvételi feltételeinket” (lásd ITT>>>),

"Adatvádelmi nyilatkozatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>)

és azt, hogy a programokon mindenki, kizárólag a saját felelősségére vesz részt.

Hívja magával szeretteit, barátait, ismerőseit is!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!