Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Egynapos túrák és rekreációs kirándulások – az Egészségvédő Körrel 2022.

Egészségvédő Kör - alapítva 2007.

Ebben az évben a lehetőségeinkhez mérten színes , változatos, sokrétű, különféle állóképességgel és egészségi állapottal rendelkező természetszerető csapattársaink számára is kedvező, egynapos túra- és rekreációs kirándulás tervet állítottunk össze, az Egészségvédő Kör programjait működtető egyesületünk, és az azt támogató alapítványunk Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sok túratársunk örömére!

Korábbi túráinkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és     - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, tervezetünk a "kiírás itt" -re kattintva érhető el.

A túráinkat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik. A túrakiírásainkat mindenkor az aktuális túravezetőtől kapott paraméterek (gyalogos km, szintemelkedés, nehézségi fok és egyéb információk) alapján készítjük el!

Tervezett egynapos túra és rekreációs programjaink 2022. - A részvétel teljes mértékben diszkrimináció mentes! A programváltozás jogát fenntartjuk!

FIGYELEM, akiknek az Egészségvédő Körnél 2020-21-ben  befizetett és valamilyen oknál fogva le nem járt vagy elmaradt túrájuk van, idei túráink során lehetővé tesszük azok " lejárását" - szabad helyeink függvényében, előzetes telefonos egyeztetést követően, és a jelentkezési feltételeinknek megfelelően.

Élmény-túra tervezetünk 2022-re:

03. 19. Tavaszköszöntő túra a Medves ékköveivel (könnyedebb és erőteljesebb túra is!) Kiírás itt>>>

 

04. 09. "Medvehagyma túra" a Zemplén szívében (könnyedebb és erősebb túra) Kiírás itt>>>

 

05. 21. Szlovák Paradicsom, csodás élményeket tartogató teljes Hernád áttörés túrával - amely ismét aktuális számunkra. Kiírás itt>>>

 

06. 18. Sebes-Körös látványtúrája, 2 külön túraútvonallal és 2 túracsapattal a gyorsabban és a "lassabban" haladókra tekintettel - amelyet a Királyerdő hegységben kanyargó folyó mészkősziklába vájt, hogy egy festői szépségű tájban gyönyörködhessünk túránk során. Erőteljesebb és hosszabb, valamint egy lájtosabb és rövidebb túra is választható, már az indulástól külön haladva. Kiírás itt>>>

 

ÚJ IDŐPONT: 07. 09. Magas-Tátra szerelmesei figyelem!

A/ Kapor-csúcs túra - a kihívásokat és csodás panorámát kedvelőknek, B/ Poprádi-tótól a Csorba-tóig túra a "lájtosabb" túrák és szépséges természeti helyek elhivatottainak. C/ A "csak kirándulni" vágyókat buszunk a Csorba-tóhoz viszi, így egyénileg vagy ismerősökkel lehetőség nyílik egy kellemes napot ezen a mesés helyen eltölteni.  Kiírás itt>>>

 

08. 13. Ezúttal a Szlovák Paradicsom - lehetőség szerint - két különálló vadregényes szurdokát hódítjuk meg két külön csoportban. Az egyik túravezetőnk a Sucha Bela- szurdok feledhetetlen vízesésekkel és létrákkal tarkított, de nem túl hosszú útvonalát hódítja meg, míg a "combosabb" túrákat kedvelő túratársaink  (valószínűleg) a Nagy-Sólyom-völgy  páratlan látványával és különleges kihívásaival küzdhetnek meg másik túravezetőnkkel. Kiírás ITT>>>

 

09. 10. a./ Magas-Tátra bűvöletében: Zöld-tó, Fehér-tó  túra - a combosabb  túrákat kedvelők számára, b./ Zöld-tó túra - a különlegtes szépségű, de átlagos nehézségű túrát kedvelők részére. Kiírás itt>>>

 

10. 08.  A "derenki szellemfalu" gyalogos és nordic-walking túra, Aggteleki Nemzeti Park területén - rövidebb és hosszabb túraútvonallal. Könnyű őszi sétának szánjuk, mivel mindkettő könnyű és nagyon könnyű nehézségi szintbe tartozik. Kiírás itt>>>

 

11. 12. A/ Rekreációs kirándulás: A mátraverebélyi szentkút mint zarándokhely - egyik célpontunk és a másik, a tari Buddhapark és tari buddhista sztúpa mint meditációs és szakrális hely, egész napos rekreációs kirándulásra ad lehetőséget számunkra, idegenvezetőnkkel...

B/ Túravezetőnkkel a "combosabb" túrákat kedvelő  túratásaink ezennel egy gyönyörű mátrai túrát választhatnak.

 

12. 10. Adventi hangulat Kassán vagy más kedvelt városban idegenvezetővel, vagy 12. 09-10-11.  Adventi kiruccanás - rekreációs kirándulásunk során mesés hangulatú városokat keresünk fel.

A részletes túrakiírás folyamatosan készül és az aktuálisakat időben közzétesszük, ezért ajánljuk honlapunk rendszeres követését.

                                              -----------------------------

A tervezetet folyamatosan frissítjük, aktualizáljuk, abban változások együttműködő partnereinktől függően előfordulhatnak, ezért kérjük, folyamatosan kísérje figyelemmel honlapunkat és kiírásainkat!

...De mi is az a rekreáció?

Sokan a szabadidő eltöltés kultúrájaként ismerik, de mélyebb értelemben, leginkább a munkavégző képesség újratermelését, az életenergiaszint és vitalitás növelését értjük rekreáció alatt.

Ezek alapján minden olyan programot rekreációs programnak tekintünk, amely testi-lelki feltöltődést, felüdülést, kikapcsolódást, regenerálódást, magunkra figyelést, feszültségoldást eredményez számunkra, amely által kiegyensúlyozottabbá válhatunk, harmóniába kerülhetünk. Az ilyen programok minden síkon hozzájárulhatnak jól-létünkhöz, egészségünkhöz, boldogságérzetünkhöz, teherbíró  és stressztűrő képességünk növeléséhez - minden téren építőleg hatnak ránk. A rekreálódás következtében megőrizhetjük, ill. fejleszthetjük az egészségünket, megelőzhetjük a betegségeket.

Információ telefonon:  0670/3203-284.

A programok kizárólag csak kellő jelentkező esetén valósulnak meg! 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK

- kedvezőtlen időjárás esetén, ill. természetet is érintő kirándulásainkkal, valamint túraprogramjainkkal kapcsolatban: 

Bár imádjuk a ragyogó napfényes, meleg, száraz őszi időt, de a gyönyörű napfényben úszó téli táj is joggal a gyengéink közé tartozhat, nem is beszélve a kellemesen meleg tavaszi vagy egy enyet adó szellővel megáldott szikrázó nyári napról ... Az időjárást viszont nem mi alakítjuk, ezért előfordulhat, hogy nem mindig olyan, amilyennek szeretnénk - így az időjárás változékonyságára, vagy időjárási viszontagságokra előre, megfelelő ruházattal és felszereléssel ajánlott felkészülni - évszaktól függetlenül.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a magashegyi helyek nyáron is különleges klímával rendelkeznek! Nagyon fontos, hogy hűvösebb időben, melegítő italunk is legyen (pl. termoszban tea). Külön kiemelendő a hűvösebb, esősebb évszakok beköszöntével, hogy valóban vízálló és csúszászmentes, bokát jól tartó speciális túralábbelit, valamint réteges, széltől, esőtől és hidegtől is védő ruházatot viseljünk, a buszban pedig legyen váltó ruhaneműnk és cipőnk, amit ha szükséges átveszünk.  Vannak olyan túrák is, ahova ajánljuk, hogy a hátizsákban is legyen váltó póló, így amíg pl. egy menedékházban megpihenünk, nem fázunk meg a visszaindulás előtt, ha átvesszük a szárazat. Jól jöhet a hátizsákból egy mellény, ha a pihenő alatt feltámad a szél... A váltózoknit pedig már nem is kell javasolnunk, olyan egyértelmű...

(Minden jószándékunk és tapasztalatokon alapuló javaslataink ellenére is, re sajnos gyakran előfordult már, hogy még a legelemibb dolog, egy ESŐKABÁT sem volt egyik-másik kiránduló- vagy túratársunknál!) Lényeges még az is, hogy a kifejezett túraprogramokra hátizsák nélkül (ami két vállon nyugszik és a KÉT KEZET SZABADON HAGYJA) menni olyan, mint misére menni ima könyv nélkül... A félvállra vehető vagy keresztbe akasztható táskák erre a célra nem valók, mivel a nordic botok vagy túrabotok használatát kifejezetten akadályozzák (amikor az szükséges lenne) - ezért ez is veszély forrása lehet!

Ha csúszós a talaj, nagy segítségünkre lehet (ez nem kor függvénye, a fiatalabbakra is vonatkozik!), ha a talajba leszúrjuk a túrabotot vagy nordic botot ami megtart a csúszás ellen, ezért ezeket minden túrára ajánljuk elhozni - a buszban is elfér. Egyénileg szükséges még gondoskodni egy túra napra való egynapi hideg élelemről, elegendő ivóvízről (nem úgy, hogy kb. 1,5 liter kitart egész nap....  és még a buszon sincs tartalék!) és energia pótlókról (olajos magvak, aszalt gyümölcsök, gyümölcsös vagy csokis zabszelet (ami lassan szívódik fel, így folyamatosan adja az energiát), stb.

Lényeges, hogy ha az időjárás és a helyzet azt kívánja, a program és útvonalmódosítás jogát fenntartjuk, ezért előfordulhat, hogy a kihirdetetthez képest, más útvonalat kell választanunk, vagy ha más megoldás nincs és a csoport úgy szeretné, egy útvonalba eső csodás barlangot, kastélyt, várat vagy más nevezetességet, esetleg gyógyfürdőt is felkereshetünk hogy a lehetőségekhez mérten ideálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt - ez utóbbi esetén pedig jól jön ha van nálunk fürdőruha és törölköző - hogy ne kelljen a buszban ülni és méltatlankodni, amíg a többi túratárs megpróbálja az adott lehetőségekhez mérten a legjobban érezni magát és legkellemesebben eltölteni az időt.

Bármilyen időjárás esetén érvényes viszont, amit nem győzünk eléggé hangsúlyozni - így elismételjük, hogy ne utcai cipőben (és ne sima talpú utcai "sportcipőben"), hanem a terepnek megfelelő csúszásmentes talpú, bokát jól tartó, ha lehet vízhatlan, speciális túra illetve terep lábbeliben vegyünk részt a túraprogramokon, ami akár még egy esetleges bokatöréstől is megvédhet...

 

Az Egészségvédő Kör programjainak működtetését az Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület, míg működésének támogatását az Erőforrás Holisztikus Egészségfejlesztő, Kutató, Oktató és Rekreációs Életmód Alapítvány végzi. A két szervezet hivatalos együttműködés keretében, egymással szoros együttműködésben tevékenykedik.

Az Egészségvédő Kör egy 2007. 09. 07-én létrehívott közösség és folyamatosan fejlődő civil szerveződés, amely közösség szükségleteinek kielégítésére hozzuk létre programjainkat - hivatalosan bejegyzett, "célok szerinti tevékenységeink" keretében. 

Az Egészségvédő Kör tagja lehet: aki önként regisztrál honlapunk (www.fitt-farm.hu) hírlevélküldő rendszerében és lehetőség szerint a Facebook-on ismerősnek jelöli csoportunkat és követ minket,  elősegíti munkánkat, ill. aktívan részt vesz programjainkon.

Az Egészségvédő Kör működéséről további információ ITT>>> .

Az Egészségvédő Kör programjain előfordulhat, hogy képek készülnek, és lehet, hogy a képeken olykor a résztvevők is szerepelnek - amellyel kapcsolatban, a programjainkra való jelentkezéssel kifejezetten hozzájárul, hogy a programokon készült képeken ha úgy adódik szerepelhessen, amelyeket honlaunkra és facebook oldalunkra feltehetünk - amennyiben ezt nem szeretné, kérjük ne jelentkezzen programjainkra! 

Többnapos rekreációs programjainkat mindenkor a hatályos utazási törvény maradéktalan betartásával, hivatalos együttműködő partnereink bevonásával bonyolítjuk le! 

A programokhoz szükséges, hogy ideje korán buszt és/vagy szállást tudjunk foglaltatni, ezért mielőbbi jelentkezéseket várunk aktuális programkiírásunk szerint – amennyiben még nem eldöntött, akár előjelentkezésként.

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-92461/2015

 

Jelentkezésével automatikusan elfogadja

„Részvételi feltételeinket” (lásd ITT>>>),

"Adatvédelmi nyilatkozatunkat" (lásd ITT>>>) ,

"Felhasználói feltételeinket" (lásd ITT>>>)

és azt, hogy a programokon mindenki, kizárólag a saját felelősségére vesz részt.

Hívja magával szeretteit, barátait, ismerőseit is!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!