Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Kirándulások

Az Egészségvédő Kör rekreációs kirándulásai, túranapjai, táborai

Szlovákia gyöngyszemei, túranapok és rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel (2020. 09. 18-20.)

ÚJABB INFORMÁCIÓ: AZ EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA HOZOTT, AKTUÁLIS KORMÁNYRENDELET MIATT EZT A PROGRAMOT TÖRÖLTÜL AZ IDÉN!

 

FONTOS INFORMÁCIÓ: együttműködő utazási irodai partnerünk és a szállásadó hotel a jelentkezéseket azzal teszik biztonságosabbá számunkra, hogy amennyiben esetleges karantén-helyzetet, vagy az érintett országok közötti hivatalos ki-és beutazási tilalmat rendelnek el, úgy a csoport által befizetett díjat visszafizetik - amely jelentős könnyebbséget jelent számunkra. A minimum létszámunkon túl még van néhány hely lefoglalva - záros határideig - amelyre fentiek alapján, sürgős jelentkezéseket fogadunk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

(FIGYELEM! Előbb csak jelentkezéseket gyűjtünk, amint a minimális csapatlétszám összeáll, e-mailben értesítjük a felősségteljesen jelentkezőket hogy küldjék el foglalóikat.)

Az indián-nyár most egy sokszínű programmal vár minket szlovákiában, amellyel mind a túraszerető társainknak, mind pedig a "csak" kirándulásra vágyóknak egyaránt szeretnénk kedveskedni: egyik célpontunk egy csodás Alpesi kilátású terület a Szlovák Paradicsom déli részén, majd következő napon a Wahlenberg-tavak bűvöletében járunk "ütőképes" túrázóinkkal a Magas-Tátrában, míg a "lájtosabb" programra vágyók a különleges szépségű Poprádi tó és Csorba tó közötti mesés rövid szakaszt járhatják (sétálhatják) be, a Poprádi tónál jutalmul finom ételeket és italokat fogyaszthatnak. De ha a csoport ezen része inkább azt választja, a különleges panorámájú Szoliszko menedékházig emelkedhetnek felvonó segítségével, ahonnan ha szeretnék, kevés gyaloglással - a hét, túristák által járható magas-tátrai csúcsok közül a legkisebb Elülső Szoliszkóra juthatnak, amely szép kilátásáról híres. Innen remek rálátás nyílik az egyik legszebb tátrai vízesésre, a Malompataki-völgyre, a Krivánra. Végül felkereshetjük a Bachleda-völgyet, ahonnan a kis kihívásra vágyók gyalog, a többiek felvonóval közelítik meg a híres Lombkorona tanösvényt, ahonnan  - mivel "minden út más" - mindig különleges élményt ad a fák tetejének magasságában sétálni, a körülölelő mesés tájat csodálva...

Ez a három nap egy kellemes rekreációs kirándulás az arra ványóknak és csodás túrákat tartogat, a komoly túrákat kedvelőknek, kellő jelentkező esetén két külön csoporttal. Jelentkezéskor kérjük megjelölni hogy ki melyik csoportra jelentkezik!

 Gyere Te is velünk, szeretettel várunk! Hívj barátokat, ismerősöket is, jelentkezz most! A jelentkezési határidő sajnos most is meglehetősen rövid. Részleteket lásd lentebb!

A program megvalósulását hivatalos együttműködő partnerünk segíti!

Bővebben...

Karintia festői tájain - rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel (2020. 09. 03-06.)

Ezt a programunkat a jövő évre helyezzük, mivel a jelentkezési határidőt sajnos lerövidítették számunkra.

Rekreációs kirándulásunk ezúttal az osztrák Alpok és Karintia csodás tájaira visz, hogy feledhetetlen élményekben legyen részünk a számtalan szebbnél-szebb látnivaló által: kihagyhatatlan az álomszép Wörthi tó és környéke - amelyet méltán neveznek az osztrák Riviérának is - Velden, Maria Wörth. Útba ejtjük Villah és környékét, a Gerlitzen Alpét, az Ossiachi tavat, a Villacher Alpét. Vár még minket a mesés Grossglockner, a neves zarándokhely Heiligenblut és ha időnkbe belefér a Katschberg. 

Az Alpenstrasse is uticélunk lehet, ahol mind a "csak" kirándulni vágyók, mind pedig a túrázás szerelmesei megtalálhatják számításukat - bizonyára bőven lesz dolga a fényképezőgépeinknek is! Ha időnk engedi, akkor hajókázhatunk is egyet az elbűvölő Millsatter See-n, majd a Rosental-völgy panoráma útján engedjük magunkat elkápráztatni és jó idő esetén kirándulhatunk a Karavankák, Petzen csúcsácsához, hogy itt is páratlan panorámában gyönyörködhessünk - esetleges kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Hochosterwitz kastély felé vesszük az irányt.

Biztosítsd a helyed, nehogy kimaradj, gyere velünk erre a testet-lelket melengető kirándulásra! Hívj barátokat, ismerősöket is! (Itt is nagyon rövid jelentkezési határidőt kaptunk a szállásfoglalásra....) Részleteket lásd lentebb!

Bővebben...

Rekreációs kirándulások, túranapok, táborok - az Egészségvédő Körrel 2020.

Egészségvédő Kör - alapítva: 2007.

Az idei évben néhány  különleges élményt és páratlan látványt tartogató, sokrétű többnapos túra- és rekreációs kirándulást állítottunk össze, az Egészségvédő Kör programjait működtető egyesületünk, és az azt támogató alapítványunk Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Többnapos programjainkat a hatályos utazási törvény és más törvényi előírások maradéktalan betartásával, hivatalos együttműködő partnereink bevonásával bonyolítjuk le! 

 Korábbi programjainkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és    - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, ezek elérhetők a program neve után, a "KIÍRÁS ITT"-re kattintva!

A túraprogramokat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik! 

Tervezett rekreációs kirándulások, túranapok, táborok 2020.

07. 30-08. 02. A Kvarner-öböl gyöngyszemei, rekreációs kirándulás a horvát tengerparton kis pihenéssel vagy fakultatív kirándulás lehetőséggel, amire lelkünk jobban vágyik: Isztriai félsziget, Krk sziget, Opátia, Rijeka. -  ez a programunk lehetőség szerint a jövő évre kerül. Kiírás ITT>>>

08. 20-23.  - Csehországi rekreációs kirándulás. Idegenvezetőnk egy  igen tartalmas, válogatott különlegeségekben bővelkedő programra visz minket, és szakmai programunkként két különleges  szépségű természeti helyet is felkeresünk: Pozsony, Cseh Paradicsom  (homokkő sziklái között), a Morva-karszt álomszép vidékén (Macocha szakadék, Punkva barlang), Prága, Kralupi, Karlovy Vary, Loket,  Jicin. A program hivatalos együttműködő partnerünk segítségével valósul meg. Kiírás ITT>>> 

 

09.  03-06. FIGYELEM! Ez a program lehetőség szerint a jövő évre kerül, mivel a szállásadó a jelentkezési határidőt lerövidítette.

Karintia és az Osztrák Alpok festői tájain - kristálytiszta alpesi tavak, hófödte hegycsúcsok, mesés hegyi panoráma utak, délies életérzés, sok szép nevezetesség és számtalan élmény, ez vár minket Ausztria legdélibb, legnapfényesebb tartományában egy csodás rekreációs kirándulás keretében, ahol a kirándulások közben a túrázás szerelmesei is megtalálhatják számításukat. Sőt, ha időnk engedi, egy nagy jelentőségű zarándokhelyet is felkereshetünk, így szakmai programjaink is teljesülnek. Kiírás itt>>>

 

09. 18-19-20. Túranapok a Szlovák Paradicsomban és a Magas-Tátrában

- e területen nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőnkkel. Egy igen látványos, és általunk eddig alig ismert szurdokvölgy következik a Szlovák Paradicsomban, Magas-tátrai túraválogatásokkal - látványgazdag, igen színes, kis kihívásokat is tartogató,  ezzel együtt kellemes túranapok keretében. Kiírás itt>>>

 

10. 07-14. FIGYELEM, ÚJ IDŐPONT! (8 nap/7 éj) Ciprusi rekreációs kirándulás - amennyiben lehetőségünk lesz rá - Debrecenből repülővel. Különlegesen szép természeti helyekkel, élménydús kirándulásokkal (helyi idegenvezetővel!) - Kedvelt szakmai programunkra is sor kerül, az érdeklődőkkel pluszként, Qi Gong (egészségfejlesztő kínai légzés, mozgás és koncentrációs technika) gyakorlási lehetőség a páratlanul gyönyörű tengerparton, szállásunktól kb. 100 méterre... 

Előbb csak jelentkezéseket gyűjtünk, és ha a minimális csoportlétszám összeáll és a ki-beutazás akadálytalan, akkor értesítjük jelentkezőinket!  Kiírás hamarosan!

 

12. 30-01.02. Élménydús LENGYEL Szilveszter idegenvezetővel - rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel (4 nap/3 éj) Aktuálisan pontosítjuk!

Bővebben...