Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Túra programok

Ősszel vulkáni csúcsok hívnak túrára minket: Pogányvár és a gömöri várrom Ajnácskőnél (2019. 10. 12.)

Túránk során az egykori vulkáni területeket járjuk be, a Pogány vártól Ragács (egykori tűzhányó), Ajnácskő, Zaboda térségéig. Ezt a programot azoknak ajánljuk, akik szeretnek kellemes, nem kihívásokkal teli helyen szépeket látni, beszívni a természet adta friss, minden szennyezéstől mentes éltető levegőt, átszellemülni a végtelen csendet és nyugalmat árasztó tájnak. Hangulatában egyedi, szép látnivalókban bővelkedő, kellemes feltöltődést biztosító programunk sok élményt tartogat azok számára, akik velünk tartanak ezen a szép őszi napon.

Ha megérintett a hely varázsa, gyere Te is velünk! Hívj ismerősöket, barátokat is! Részleteket lásd lentebb.

Bővebben...

Látogatás a meseszép, romantikus Bajmóci várkastélyba (2019. 10. 26.)

Szükséges belépődíjakat és javasolt Euro szükségletet lásd lentebb!

Az idei ősszel egy újabb, minden tekintetben különleges programra hívunk! A csodálatos és egyben monumentális várkastéllyal és hatalmas várkertjével ismerkedhetünk meg nyugat-szlovákiai kalandozásunk során. Rekreációs kirándulásunkon a bajmóci erdő különleges új építményét is felkeressük, a "mesés" szabadidő parkban lévő páratlan panorámát nyújtó, 30 m magas kilátót. Megcsodálhatjuk a kb. 700 éves hársfát is, ami alatt - a monda szerint - még Mátyás király is hűsölt!

És ez még nem minden, mert reméljük lesz lehetőségünk Bajmóc sétáló utcájában is egy kicsit tiszteletünket tenni...smiley

Ha megkapó számodra ez a nem mindennapi program, akkor szeretettel várunk, gyere velünk! Hívd magaddal ismerőseidet is! Részleteket lásd lentebb.

Bővebben...

Mesés színkavalkád az őszi Zemplén déli kilátópontjain (2019. 11. 02.)

Az ősz pompázó színeiben várnak Téged a Zemplén déli bércei és lenyűgöző kilátópontjai, ha az Egészségvédő Kör ezévi utolsó túráján velünk tartasz. Hogy bőven legyen sok csodás emléked a természet legszebb helyeiről, tankolj fel még egy kis élménnyel az idén, mielőtt a hideg idők beköszöntenek.

Gyere velünk, hívd barátaidat is! Jelentkezz MOST - a jelentkezési határidőnk (technikai okok miatt) nagyon rövid!

Bővebben...

Egynapos túrák és rekreációs kirándulások – az Egészségvédő Körrel 2019.

Egészségvédő Kör - alapítva 2007.

Ebben az évben egy igen színes, gazdag egynapos túra- és rekreációs kirándulás programot állítottunk össze (figyelembe véve az éghajlati adottságokat is), az Egészségvédő Kör programjait működtető, ill. támogató szervezeteink Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Korábbi túráinkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és      - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, tervezetünkért kattintson a "kiírás itt" gombra!

A túráinkat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik (nevük a kiírásban szerepel). A túrakiírásainkat mindenkor a túravezetőtől kapott paraméterek (gyalogos km, szintemelkedés, nehézségi fok) alapján készítjük el!

Tervezett egynapos, aktuális túra és rekreációs programjaink 2019.

- hogy megkönnyíthessük a tájékozódást, és a könnyebb választást, /T/ jelzéssel jelöltük a túra programot, és /R/ jelzéssel jelöltük a rekreációs kirándulást, amely természeti elemet is tartalmazhat, de nem kifejezett túra program.

10. 26. /T-R/Bajmóc várát és kilátóját keressük fel túra és rekreációs napunk alkalmával - Kiírás ITT>>>

Túránk most É-Ny- Szlovákiába vezet: a hatalmas Bajmóc vár-kastély és gyönyörű parkjának felkeresése és a lombkoronák fölött a kilátóig felívelő ösvény „megmászása” , a helyet körülölelő tájban való gyönyörködés lehet nem mindennapi programunk, amely csodás látnivalóival és sok jól sikerült fotóval bőven kárpótol minket a viszonylag hosszabb utazásért!

11.02. /T/ PROGRAMVÁLTOZÁS! Mesés színkavalkád az őszi Zemplén déli kilátópontain - JELENTKEZZ MOST, HÍVJ BARÁTOKAT, ISMERŐSÖKET IS, ez itt ezévi utolsó természetjáró túránk! Kiírás ITT>>>

Bővebben...