Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Túra programok

Suchá Belá szurdok a Szlovák Paradicsom legromantikusabb szurdokvölgye, 2019. 09. 21.

Szlovák Paradicsom, 3. felvonás: Sucha Belá-völgy. A Hernád áttörés és a Zejmár- szurdok túra (mint "bemelegítés") után az idei év itteni harmadik túrája a legismertebb, legromantikusabb szurdokvölgybe vezet. 

A következő vízesések mentén számtalan vaslétrán, sziklatálcán, doronglétrahídon  próbálhatod ki bátorságodat: Tálak-vízesés 29,5 m magas, Ablakos-vízesés 12,5 m magas, Teknős-vízesés 8,5 m magas, Oldalsó-vízesés 8 m magas, Lépcsős-vízesés 8,5 m magas - a legmagasabb vaslétra 41 fokos! Hosszan emelkedő ösvényekre is számítanunk kell. Ha vágysz a kihívásokra, itt a helyed!

Csatlakozz hozzánk, és járjuk végig együtt a természet e csodás mesterművét. Ez alkalommal is az e területen nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőnk visz majd minket - tarts az Egészségvédő Körrel! Jelentezz most, hívj barátokat, ismerősöket is! Részleteket lásd lentebb.

Bővebben...

"Látványos" túra a Galbina szirtre - az Egészségvédő Kör "szülinapján" 2019. 09. 07.

Íme, egy igen látványos túra a kora őszben, a Bihari - hegység legszebb részein: a pádisi karsztfennsík, a Bászra jégbarlang, Eszkimó jégbarlang, és a Galbina szirt páratlan panorámával vár Téged, ha velünk tartasz ezen a  szép szeptemberi napon. Nagyon szép azért is, mert 12 évvel ezelőtt, ezen a napon indult újára az Egészségvédő Kör. Légy Te is az Egészségvédő Kör túratársa, szeretettel várunk! Hívj barátokat, ismerősöket, jelentkezz már most! Részleteket lásd lentebb!

Bővebben...

A mesés Csorba-tó és Szepesi vár - egy élménydús nyár végi napon 2019. 08. 31.

Egy csodás rekreációs kirándulásra várunk augusztus utolsó szombatján, amikor felkeressük és megismerjük idegenvezetőnk segítségével Eperjes főterét és annak nevezetességeit, majd Felvidék "erősségét", az UNESCO Világörökség listáján is szereplő, méltán híres Szepesi várat - ami egy valóságos "vár-komplexum" de a lenyűgöző Csorba tó körül is tehetünk egy kellemes sétát és elidőzhetünk a partján hogy kellőképppen feltöltődhessünk a minket körülvevő igéző szépségtől. Fogyaszthatunk itt valamit a páratlan panorámát nyújtó, tó fölé emelkedő étteremben is, de a tó környékén található számtalan árus portékái közül is válogathatunk egy kis meglepetést...

Gyere Te is az Egészségvédő Körrel egy kellemes kikapcsolódásra, szeretettel várunk! Hívd szereteidet, ismerőseidet is. Részleteket lásd lentebb!

Bővebben...

Egynapos túrák és rekreációs kirándulások – az Egészségvédő Körrel 2019.

Egészségvédő Kör - alapítva 2007.

Ebben az évben egy igen színes, gazdag egynapos túra- és rekreációs kirándulás programot állítottunk össze (figyelembe véve az éghajlati adottságokat is), az Egészségvédő Kör programjait működtető, ill. támogató szervezeteink Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Korábbi túráinkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és      - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, tervezetünkért kattintson a "kiírás itt" gombra!

A túráinkat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik (nevük a kiírásban szerepel). A túrakiírásainkat mindenkor a túravezetőtől kapott paraméterek (gyalogos km, szintemelkedés, nehézségi fok) alapján készítjük el!

Tervezett egynapos, aktuális túra és rekreációs programjaink 2019.

- hogy megkönnyíthessük a tájékozódást, és a könnyebb választást, /T/ jelzéssel jelöltük a túra programot, és /R/ jelzéssel jelöltük a rekreációs kirándulást, amely természeti elemet is tartalmazhat, de nem kifejezett túra program.

 

08. 31. /R/ FIGYELEM, ÚJ! A mesés Csorba-tó, Szepesi vár és Eperjes látnivalói - rekreációs kirándulás

 A Csorba - tó csodás élővilágával, lenyűgöző színével és környezetével mindig megigézi az ide látogatót. A tó körüli sétány ideális egy kelleme sétára, az itt elhelyezett padok az elmélázásra... a tó melletti étterem egyfinom étel vagy frissitő ital elfogyasztására. A  környékben számtalan kirakodó árus kínálja kedves kis portékáit. Kedvenc idegenvezetőnk pedig bemutatja nekünk Eperjes főterét és látványosságait, de a hatalmas Szepesi vár is biztosan elbűvöl majd minket, ezen a kellemesnek ígérkező rekreációs kiránduláson. Kiírás ITT>>>

09. 07. /T/ ÚJ!  Látványos túra a Galbina-szirtre 

.... A Pádis és környéke mindig "elvarázsol", főként ha különleges látnivalókra is számíthatunk - mint a jégbarlangok, vagy a Galbina-szirt feledhetetlen panorámája. Ráadásul ezen a napon 12 éves az Egészségvédő Kör! Kiírás ITT>>>

09. 21. /T/ Sucha Bela szurdok-túra, a Szlovák Paradicsom leglátványosabb szurdoka - e területen nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőnkkel, melyet számtalan zuhatag és vízesés tesz különlegessé, amit létrák hidalnak át. Ez a túra, a csodás látványokban és kihívásokban bővelkedő túrát kedvelő túratársainknak bizonyára kedvence lesz... Kiírás ITT>>>

Bővebben...