Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Túra programok

Krókusz túra a Bihari havasokban és a Csodaforrás 2020. 04 25.

Ez a túránk idényszerűsége végett sajnos nem kerülhet egy későbbi időpontra, így helyette valamely későbbi túránk választását ajánljuk,  amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

Lila hegyoldalak, tavaszi napfény, friss levegő, csend, nyugalom, béke és a Bihari hegyek megkapó látványa hívogat.....

Egy nem mindennapi szemet – lelket gyönyörködtető krókusz-virágzás csábításának engedve indulunk ma útnak a Bihari havasokba.

Végre itt a tavasz,  a káprázatos virágmezők, az ébredező fák, és erdő erejétől, most Biharfüred környékén töltődhetünk fel.

Ha megérintett a hely varázsa, gyere Te is velünk! Hívj ismerősöket, barátokat is! Részleteket lásd lentebb.

Bővebben...

Túra a Bulz-kőhöz és "medvehagymázás" a Boga-völgyben, 2020. 04. 04.

Ez a túránk idényszerűsége végett sajnos nem kerülhet egy későbbi időpontra, így helyette valamely későbbi túránk választását ajánljuk,  amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

Évek óta nagysikerű gyalogos  túrára hívjuk a természet kedvelőit. Programunk valódi  3az 1-ben túra: természetjárás, medvehagyma levél gyűjtés és egy gyönyörű vízesés testközelből. Feledhetetlen látványt nyújtó útvonal számtalan kilátóponttal, kiváló lehetőség a természetfotózásra is! 

A Boga-telep Pádis előszobája a túristák körében méltán híres Erdély legszebb vidékeihez tartozó Pádis-fensíkra kiránduló túristák előszobája. 

Légy Te is az Egészségvédő Kör túratársa, szeretettel várunk! Hívj barátokat, ismerősöket, jelentkezz már most! Részleteket lásd lentebb!

Bővebben...

A Tavasz első pillanatai a Bükkben - Lillafüredi túrával, 2020. 03. 21.

Ez a túránk lehetőség szerint egy későbbi időpontra kerül, amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

  Madárcsicsergés, napfény, gyönyöű hegyek  és völgyek, mesés táj, csodás panorámával... ez az amire a lelkünk vágyik a hosszú tél után így a tavasz beköszöntével - és reméljük, mindezekben részünk is lehet egy remek túra alkalmával. Ez évi "igazi" túránk a Bükk gyönyörű tájaira,  Lillafüredre és környékére hív. 

Gyere velünk, mozdulj ki a téli visszahúzódás után, túrázzunk együtt - hívd magaddal ismerőseidet, barátaidat is! 

Bővebben...

Lombkorona tanösvény és Mednyánszky kastély, Szlovákiában, 2020. 04. 11.

Ez a kirándulásunk lehetőség szerint egy későbbi időpontra kerül, amikor azt már az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik, vagy más későbbi egynapos túra vagy kirándulás választható helyette az idei évben - ezzel kapcsolatosan lásd honlapunkon 03. 15-i közleményünket!

A Magas-Tátrában két varázslatos program is vár minket ezen a napon, egy kellemes rekreációs kirándulás keretében.  Az egyik szlovákia legkedveltebb túristalátványossága, amikor is kényelmes séta során a "Lombkorona" tanösvényről, madártávlatból szemlélhetjük a fenséges tájat (a fák lombkoronája fölé fából épített, masszív túristaútról) , ahova immár felvonóval is feljuthatunk a bejáratig - persze a vállakozó kedvűek gyalog is megtehetik a kb. 2 km-es emelkedőt) Jutalmul pedig, a 32 m magas kilátótoronyból szemlélhetjük a megkapó körpanorámát, és remek fotókat is készíthetünk.

De ez még nem minden! Felkeressük a közelben lévő, gótikus vár alapjaira épült, nagyőri Mednyászky kastélyt. A reneszánsz kastély varázslatos szépségét megsokszorozza a 19. századból származó angol park, amely szoborkiállításnak ad ottthont. Magában a kastélyban pedig több tárlat, köztük Mednyánszky László festményei is láthatók. A parkban elhelyezett padok pedig szép időben kellemes pihenésre, szemlélődésre adnak lehetőséget.

Ha igazi különlegességre vágysz, akkor gyere velünk húsvét szombatján! Hívd barátaidat is, vár az Egészségvédő Kör csapata!

Bővebben...

Tavaszváró túra: az Aggteleki cseppkőbarlang és az Edelényi Kastélysziget, 2020. 03. 07.

Barlang belépő: 2600 - 2000 (csoportos) Ft/fő. Kastély belépő: 2000 - 1600 (csoportos) Ft/fő.

Az Egészségvédő Kör ez évi első egynapos programjára hívunk, amikor is úticélunk: A páratlanul szép Aggteleki Cseppkő-barlang és a különleges L Huillie-kastély meglátogatása. Ha kellemes időnk lesz, akkor Aggtelek és Jósvafő között egy viszonylag rövid, de nagyon szép tanösvényt is bejárhatunk - nyitó túraként...

Gyere, köszöntsük a tavasz közeledtét együtt, hívd szeretteidet, barátaidat is! Szeretettel várunk! Részleteket lásd lentebb!

Bővebben...

Egynapos túrák és rekreációs kirándulások – az Egészségvédő Körrel 2020.

Egészségvédő Kör - alapítva 2007.

Ebben az évben egy igen gazdag, színes egynapos túra- és rekreációs kirándulás tervet állítottunk össze, az Egészségvédő Kör programjait működtető egyesületünk, és az azt támogató alapítványunk Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Korábbi túráinkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és      - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, tervezetünk a "kiírás itt" -re kattintva elérhető.

A túráinkat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik. A túrakiírásainkat mindenkor a túravezetőtől kapott paraméterek (gyalogos km, szintemelkedés, nehézségi fok) alapján készítjük el!

Tervezett egynapos túra és rekreációs programjaink 2020.

- a választás megkönyítésére /T/ jelzéssel jelöljük a túra programot, és /R/ jelzéssel jelöljük a rekreációs kirándulást, amely természeti elemet is tartalmazhat, de nem kifejezett túra program.

03. 07. (R-T) Aggteleki cseppkőbarlang látogatás, az Edelényi Kastélysziget felkeresése, valamint kellemes időjárás esetén Aggtelektől - Jósvafőig egy szép erdei tanösvényt is bejárhatunk a felszínen, ami kb. 4km-es. Kiírás ITT>>>

03. 21. (T) Tavaszköszöntő bükki körtúra Lillafüred körül, álomszép útvonalon. Kiírás ITT>>>

04. 04. (T)"Medvehagyma" túra Erdélyben, csodás vízesésekkel Az értékes fűszernövény gyűjtésen túl, a vállalkozó kedvűekkel az "indiánfej" sziklához is felmászhatunk és bejárjuk a környék legszebb részeit. Amíg a csoport egyik része a "mászósabb" területeket meghódítja, a csoport többi tagja a Boga-patak hídján átkelve egy kellemes helyen falatozhat vagy elfogyaszthat egy frissítőt és erdei lekvárokat, szörpöket is kóstolhat, vásárolhat... Kiírás ITT>>>

04. 11. (R) FIGYELEM, CSAK EGYNAPOS! Húsvét szombaton - a páratlan panorámát nyújtó Lombkorona tanösvényhez megyünk (ezúttal felvonóval) a Magas-Tátra vidékére (Bachleda völgy) és ezzel együtt a csodás nagyőri (Szepesbéla) Mednyánszky kastélyt keressük fel (idegenvezetőnkkel). Kiírás ITT>>>

04. 25. (T) "Krókusz" túra a Bihari havasok mesés tájain, és a csodaforrás felkeresése. Kiírás ITT>>>

05. 09. (T) Mátrai túra a gyönyörűséges Ilona-vízeséshez - amely során a tavaszi erdő illata, a virágzó bokrok és fák, valamint a remélhetőleg bővizű hatalmas vízesés biztosan elvarázsolnak minket!

05. 23. (T-R) Az Erdély csodái között emlegetett Sárkányok kertje - különleges sziklaképződményeit járjuk be, de útba ejtjük a Wesselényi kastélyt is, és ha időnk engedi, a lenyűgöző Zsibói arborétumot is felkereshetjük.

06. 13. (T) Erdélyi "Grand-canyon", a lenyűgöző Vörös-szakadékkal - ezt biztosan látnod kell!

06. 27.  (T) A lenyűgöző Szkok-tó és a Fátyol-vízesés csábít a Magas-Tátrába minket ezen a napon!

Bővebben...