Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Tibeti hangterápia

Stressz, feszültség, belső nyomás... sokan huzamosabb ideig ebben élnek - a következmény: testi funkciózavarok, illetve pszichés zavarok. Minél tovább áll fenn ez a harmóniából, egyensúlyból való kizökkenés állapota, annál biztosabb, hogy ez végül komoly pszichés, illetve testi zavarokhoz vezet.

Harmónia, béke, kiegyensúlyozottság - olykor távlatinak tünhet. Ilyenkor nagy segítség lehet egy ősi módszer, melyet a tudomány és a fizika oldaláról megközelítve, napjaink egyik leghatékonyabb relaxáló, harmonizáló, az eredeti norma szerinti működést helyreállító módszerének tekintenek. 

Ez a módszer, finom rezgéseivel - a tibeti hangterápia. A hangterápia ismertetését lásd lentebb! Egy meggyőző videó arról, hogy a hangrezgések rendet teremtenek: VIDEÓ ITT>>> Ez történik testünkben is - mivel a testünk nagy része víz, és a hangtálak rezgéseit a víz kiválóan közvetíti sejtről-sejtre...

Ön is vágyik egy órányi nyugalomra, tehermentességre, könnyedségre, időtlenségre? Miért ne győződne meg a hatásáról Ön is? Szabadítsa fel a stressz által "lefoglalt" energiatartalékait!

Csoportos hangfürdőket 2019-ben a következő időpontokban és helyszínen tartunk: KATT IDE>>>

 

Az egyéni tibeti hangmasszázs kezelések (egyéni hangtál terápia) is hamarosan elérhetőek lesznek Debrecenben! A helyszínt hamarosan itt közzétesszük!

Kezeléseinkről érdeklődni lehet telefonon, ill. időpontkérés: 06/70-3203-284

EGYÉNI TIBETI HANGMASSZÁZS KEZELÉS

Ha szeretné Ön is megismerni a hangtálak magával ragadó világát és élvezni a hangtálak varázslatos hatását, erősíteni öngyógyító erőit, vagy egy alapos stresszoldásra, hatékony relaxálásra, mély ellazulásra, esetleg koncentráció fokozásra vágyik, itt az ideje, hogy jelentkezzen elérhetőségeinken! (Tel.: 70/3203-284)

A Peter Hess féle® tibeti hang(tálas) masszázs - fiataltól az idősig, egészségestől a betegig, szinte mindenki számára ajánlott!

Hatásmechanizmus:Testünk nagy része víz, amely rendkívül jól vezeti a hangrezgéseket, ezáltal a hangrezgések az egész testet sejtről sejtre átjárják. A hangrezgéseknek rendező hatása van, amely az emberi testben is érvényesül.  A fizikai rezgés tehát rendet teremt, az eredeti norma szerinti rezgésszintre hangolva a sejteket. Segítségével a testi-lelki blokádok feloldása, hibák kijavítása "automatikusan", akaratunktól függetlenül végbemegy, a test energia egyensúlya helyreáll, amely az öngyógyító erők működéséhez nélkülözhetetlen - mindez pedig akkor is ha hiszünk benne és akkor is ha nem! (Mivel ez a módszer nem hit kérdése, hanem tudományosan igazoltan "tiszta fizika", vagyis rezgés-terápia.) A sejtek emelkedett energiaszinten, tökéletesebb anyagcserét képesek végezni, ez magyarázhatja a fizikai szinten végbemenő változásokat.

A kezelést kényelmes testhelyzetben (általában fekve) ruhán keresztül a testre helyezett és a testrészeken, illetve fölötte vezetett, körülötte elhelyezett hangtálak segítségével végezzük. Ezt követően többek között gyakran tapasztaltak a mély ellazuláson, szorongás- és feszültségoldáson, energetizáláson, a test öngyógyító erőinek aktiválásán túl vitalitás és erőnlét-fokozó, fájdalomcsillapító, izomfeszültség-oldó, vízhajtó, koncentráció- és koordinációs készség- fokozó, hangulatjavító, problémamegoldó-képesség javító, hiperaktivitást szabályozó, pihentető alvást segítő, fizikailag és lelkileg is regeneráló, kiegyensúlyozó hatást, amely már kezdetben is napokig eltarthat. (Csoportos relaxáció alkalmával is élvezhetjük a jótékony hatásokat, de egyéni hangmasszázs kezelés során a hatás erőteljesebb lehet.)

 

RELAXÁCIÓ - tibeti hangtálakkal (egyéni)

A relaxációszó eredeti jelentéséből fakadóan a gyakorlatban azt jelenti, hogy felszabadítani magunkat a terhelő érzések és gondolatok fogsága alól, amelynek következménye, hogy nemcsak a belső szorongás, de a féltve őrzött belső feszültséget keltő gondolatok is elillannak, aminek következtében a test sejtjei is szabaddá válnak a belső stressztől, vagy nyomástól.

 

A hangtálak finom rezgése és csodálatos csengése között valóban azt élhetjük meg, hogy összes belső feszültségünk kioldódik testből és lélekből egyaránt, ráadásul anélkül, hogy tudatosan dolgoznunk kellene rajta... Testünk energiatartalékai felszabadulnak. A egyéni hangmasszázshoz, -hangterápiához kényelmes fekvő, vagy ülő helyzetben helyezkedünk el széken, kezelő ágyon vagy matracon, amelyhez kellemesen betakarózunk.

 

A hangrezgéseket  azonnal érzékeljük  és a folyamatos áramlás hatására kellemesen ellazulunk. (Ezen túl, maga a hangtálak finom csengése is egy nagyon kellemes, nyugtató hatású akusztikus élményt nyújt.) Ebben az állapotban a szervezetben felhalmozódott problémák (energetikai blokádok), terhelő gondolatok feloldódnak. A belső béke és harmónia megtapasztalása közben a páciens önmaga gyógyítását végzi, megtanul elengedni, energiát gyűjteni és tudatosan részt venni saját folyamataiban. Teret kaphat a légzés relaxáció begyakorlása, vagy “hangutazás” gyakorlatok is. Viszont a kiigazítás, harmonizálás, energetizálás akaratunktól függetlenül is végbemegy – egyfajta pozitív hatás-mechanizmus részeként.

TIBETI HANGTÁLAS RELAXÁCIÓ (csoportos) 

A csoportos relaxáció alkalmával a vendégek általános (hangfürdő jellegű) terápiában részesülnek. A hangtálakon kívül, élvezhetik az óriás meditációs gong, valamint a szél-gong  mélyen átható rezgéseit is. Könnyen és gyorsan jutnak alfa,  ill. még mélyebb MEDITATÍV állapotba, ahol teljes ellazultságot és mély belső nyugalmat éreznek. Ilyenkor természetesen indulnak be a szervezet normalizáló, öngyógyító mechanizmusai. Ha rendszeresen és tudatosan töltünk időt ebben az állapotban, kreatívabbá válunk és egyfajta letisztultabb szellemi állapotban tudjuk rendszerezni tevékenységeinket, céljainkat, érzelmeinket. Ezen terápiák alkalmával a résztvevők semlegesíthetik magukban felgyorsult világunk és környezetünk "behatásait", diszharmónikus rezgéseit is, amelyet a felgyorsult élettempó, a folyamatos külső és belső nyomás, negatív stressz, valamint a különféle negatív sugárzások okoznak.

TIBETI HANGTÁLAS "KONCERT"

Hangfürdő jellegű, különleges hangvételű csoportos “hangterápia”, amely a hangtálas relaxáció ill. meditáció minden jótékony hatását ötvözi.

A meditáció afféle "tudatos-jelenlét" , gondolat nélküli tudatosság, amely segíthet a negatív gondolatoktól való megszabadulsában, segíthet a negatív gondolatok által kiváltott szorongás kiiktatásában, felszabadítja a negatív gondolatok által leblokkolt energiáinkat, ezáltal megsokszorozhatja belső erőnket. Növeli az önbecsülést, létrehozza a belső békét, csökkentheti a depresszió kialakulásának kockázatát. 

A kellemes hangélmény mély ellazuláshoz, egy belső “hangutazáshoz” vezethet, amely harmóniát teremthet testben és lélekben egyaránt.

 

 

A hangtálak általában 7, ill. 12 fém ötvözetéből készülnek. 5 kovács több, mint 30 munkaórán át dolgozik egy kb. 2 kg-os tál elkészítésén. A tálak alapanyagaiként a különböző fémek egy-egy bolygó energiáit képviselik, ill. a hét fő csakrához is hozzárendelhetők. Az alapanyagok magas minősége, a kovácsok művészi kézimunkája, a gondos ellenőrzés és a válogatás, optimális hang- és rezgésminőségű hangtálakat garantálnak.

 

A Peter Hess féle® tálak hangtartománya kb. 100-2800 Hz közé esik, amely a tálak és az ütők nagyságától függően változik. Különböző ütőkkel a hangtálakból más-más hangzást varázsolhatunk elő. A tálak oberton gazdagságuk végett - széles felhangtartománnyal rendelkeznek, az alaphangokon túl, azzal egyidőben több magas hang is képződik - igen erőteljes hatást gyakorolnak a testre.

A hangtálak főként Indiában (száműzetésben élő tibetiek által) ill. Nepálban készülnek és megszólaltatásukkor fizikai rezgések keletkeznek – amelyek testünk nagy víztartalmának köszönhetően sejtről-sejtre továbbterjednek, így átjárják az egész testet.

 

A gong, már megjelenésében is - a kerek formájával, mint ősformával - különös kisugárzással bír, hatalmas erőt képvisel, amelynek számos típusa és nagysága létezik.

A gongot a hangtál egy speciális formájának, hangminőségével egy családba tartozónak tekinthetjük.
Speciálisan lapos formája következtében a hangképződés és a hangterjedése jelentősen intenzívebb, mint a hangtálaknál. Ez kiemelkedő lehetőséget jelent a hangmasszázsban és más tibeti hangterápiában (relaxációk, meditációk, koncertek, stb.), amelyek során előszeretettel alkalmazzuk.

 

Bennünk és körülöttünk minden rezgés. Az egészséges test sejtjei az eredeti, norma szerinti "egészséges" rezgésszinten működnek, míg a beteg sejtek eltérnek ettől. Tibetben a hangtálakat „ősidők” óta használták arra, hogy az akkori „hangterápia” során keletkező hangok és hangszínek segítségével fizikai és pszichés problémákat gyógyítsanak – hogy különböző testi és lelki problémák esetén az eredeti, norma szerinti rezgés-szintre hangolják velük az egyént finom rezgésükkel, összetett csengésükkel, de előszeretettel alkalmazták tértisztításra, külső-belső harmonizálásra, energetikai védelem kialakítására is.

 

A hangterápia során a harmonikus hangok fokozatosan felszabadítják a testet és a lelket az esetleges blokádok alól, kiegyensúlyozottá tesznek, visszaállítva bennünk az eredeti harmóniát. A hangtálak segítségével újra és újra átélhető a biztonság és mélységes béke, amelyet hajdan az anyaméh védelmező és oltalmazó légköre jelentett... Nem csoda, ha mindennél jobban vágyunk erre az ideális  érzésre.

 

 A Peter Hess féle® hangmasszázst és tibeti hangterápiát általában a következő területeken alkalmazhatjuk egyénileg, vagy csoportosan:

 • Blokkok oldása a testben és az aurában
 • A gerincoszlop harmonizálása és erősítése
 • A véráram fokozása
 • Aura tisztítása
 • Energiával való feltöltés
 • Biztonság - hangtér létrehozása
 • Hang- és fantáziautazások
 • Relaxáció
 • Meditáció
 • Koncertek
 • Testterápiák során
 • Hangpedagógia területén

 

       Szerettel várjuk érdeklődését, jelentkezését a hangtálas programokra, terápiákra!

 

                      Szűcs Gyöngyi

                    Peter Hess-féle hangmasszázs és relaxációs terapeuta

                                    Továbi információ: 0670/3203-284