Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Tájékoztató, ismertető

Alternatív mozgásterápiák

MediBall

Jóga

Chi Kung, Qi Gong

Tai Chi

Nordic Walking

Tibeti hangterápia, tibeti hangmasszázs

Természetgyógyászati jellegű masszázsok

Wellness kezelések

Selfness programok

Numerológia - számmisztika

 

Alternatív mozgásgyakorlatok, önfejlesztő, öngyógyító, önkezelő módszerek:

- Autogén tréning (relaxáció, imagináció), légzésrelaxáció

- Jakobson-féle progresszív izomrelaxáció (feszültség oldás, izomlazítás)

- Schneider módszer (légzés, torna, önmasszázs, relaxáció, meditáció, vizualizáció – főleg a látás, keringés javitására, mozgáskoordinációs zavarok kezelésére)

- Alexander módszer (a spontán kialakult fizikumunkat tudatosan elsajátított mozgásmintákkal alakíthatjuk, egészségesebbé téve így testi- és lelki lényegünket.)

- Feldenkrais módszer (speciális önismereti tréning) A régi, káros viselkedés minták, negatív gondolatok következtében fellépő testi és lelki feszültségek, zavarok, pl.tartáshibák, mozgáskorlátozottság korrigálása különleges lazító technikákkal, amelky során a felszabadultség érzése mellett az önbizalom növekedése is jelentkezik.

- DO IN: Kiváló prevenciós, ill. öngyógyító hatású technika. Mozgásos, önmasszázsos harmonizáló, energetizáló keleti önkezelő módszer – minden korosztály számára, minden esetben javasolható.

- Taoista öngyógyító gyakorlatok: - mozgásos, harmonizáló, prevenciós hatású keleti technikák

Keleti gerincerősítő gyakorlatok – preventív gerincedzés

Égtájak szerinti gyakorlatok - az egész szervezetre jótékony hatású gyakorlatsor, speciális légzés és izomrelaxációval egyben a hagyományos kínai gyógyászat rendszere szerint

Meridán tisztító gyakorlatok - az energiapályák tisztítására, aktiválására, a szervek erősitésére, harmonizálására

 

 

Alternatív, ill. keleti mozgásterápiák

 

PILATES: Joseph H. Pilates által kifejlesztett „speciális testedző metódus”.

Pilátes 1880-ban született Németországban. Gyermekkorában sokat betegeskedett. Mivel szerette volna legyőzni betegségeit, ez arra ösztönözte, hogy tinédzser korára intenzíven foglalkozzon a jóga, mint keleti mozgáskultúra és ezen túlmenően az akkori fitness irányzatok iránt. Az általa ismert gyakorlatokból kidolgozott egy sajátos programot, amelyet saját maga is jó eredménnyel gyakorolt, de csak később az Amerikai Egyesült Államokba utazva tudta népszerűvé tenni Pilates néven. Innen jutott el hazánkba is, és hódít egyre inkább az egész világon.

A gyakorlatok célja a test és lélek összhangjának megtermetése, amit a lassú, kontrollált mozgással, a helyes légzéstechnikával, a koncentrációval, a külvilág tudatos kizárásával teremtünk meg. Remek lehetőség a koordinációs képesség, és a kondíció javítására. A test fölötti uralom, a mélylégzés és a lazítás keverékéből összeállított program az izomzat egészséges fejlődését segíti elő. Különösen alkalmas mozgásszervi betegségek, „klimaxos” tünetek, csontritkulás megelőzésére, ill. a hormonháztartás beszabályozására is - a gyakorlók ajánlása szerint.

A Pilates individuális tréning, a test és lélek „tornája”, amely figyelembe veszi az egyén anatómiai adottságait, lehetőségeit, határait, filozófiai szemléletváltás szükségessége nélkül. Életkortól és fizikai kondíciótól függetlenül bárki gyakorolhatja, ezért egyre közkedveltebbé válik.

A módszer előnyei:

- csökkenhet a fáradtság, kimerültség és a fájdalom

- megszabadíthat a hát, gerinc- és izületi fájdalmaktól

- nyugodt éjszakai alvást biztosíthat, hatásosan csökkentheti a szervezet stresszterheltségét, kiegyensúlyozó hatású lehet

- fokozhatja a szexuális aktivitást

- jobb, formásabb alakot eredményez (hatásos alakformálás)

- gyorsabb, pontosabb feladatvégrehajtást segít elő

- a sérülések hatékony megelőzését is jelenti

- testünk irányítójává elménk válik (megtanít a tudat irányítására)

- a fizikai és szellemi erőnlét fokozása, az állóképesség növelése jellemzi

- fejleszti a hajlékonyságot, az ízületi mozgékonyságot

- tömegnövekedés nélküli erőnövelés érhető el vele

- javítja a testtartást, a koordinációt és az egyensúlyérzéket.

 

STRETCHING: speciális nyújtó gyakorlatok által a test hajlékonyságának, mozgékonyságának megőrzése. Kiváló technika az izmok túlterheltségének csökkentésére, jól használható izomfájdalmak, izomcsomók oldására, miközben

erőteljes feszültségoldó hatása is érvényesül.

 

TÁNCTERÁPIÁK: Betegség megelőző és öngyógyító hatású lehet test- és lélek számára egyaránt. A pszichológia és a művészet határán mozgó kreatív tevékenység. Magában foglalja a mozgáskoordináció kialakításán túl az ismétlések fontosságát, a lehető legkisebb izommunkával a leghatékonyabb terhelés végzését. Örömforrás, az önkifejezés és sikerélmény kreatív adományozó csodája. Közvetlenül fokozza a „boldogság hormonok” termelődését, amelynek testre és lélekre gyakorolt kedvező immunerősítő, betegségmegelőző hatását ma már a pszicho-neuro-immunológia is elismeri.

- Orientális-tánc: test-lélek tánc,  rendszeres gyakorlói ajánlják a hasi energiaközpont aktiválására, lelki problémák oldására, kiváló feszültségoldó, energetizáló, vitalizáló hatású. Kedvezően befolyásolja az emésztést és a nemi szervek müködését, a derék ill. az egész gerinc egészségét.

- Meditatív tánc: gátlások oldására, testi és lelki feszültségek megszüntetésére, a blokkolt energiák felszabadítására, az életenergia növelésére alkalmazható intuitív, önkifejező alternatív mozgásterápia.

 

 

JÓGA   JÓGA

Az ázsiai „testedzés” tradícionális formája. A speciális testtartások gyakorlását, a helyes légzéstechnika elsajátítását, valamint a meditáció megtanulását foglalja magában. Miközben a test erősödik, az ellentétek kiegyensúlyozásával a szellem is nyugodttá válik. Az ellazulás egyik legkiválóbb módszere, betegségmegelőző, ill. gyógyulást elősegítő hatása jelentős.

Különféle változatait önállóan csak ritkán alkalmazzuk:

- Stresszoldás Jógával

- Tartásjavító Jóga (dinamikus)

- Jóga formagyakorlatok – a jó közérzetért (dinamikus)

- Mély-relaxáció Jógával

- Jógalégzés

- Hangok Jógája – Mantrákkal

- Energiafejlesztő Jóga (dinamikus)

- Jóga managereknek: gyorsan, hatékonyan! (dinamikus)

- Tisztító Jóga

- Napüdvözlet - Dinamikus Jóga – ezen gyakorlatok segítségével „tankolhatunk” egy kis napenergiát, javul a vérkeringés, kinyújtóztathatjuk izmainkat, erősíthetjük szerveinket, elsimíthatjuk a lélekben dúló viharokat.

Hogy viszonylag rövidebb idő alatt is hatékonyan tudjuk testünket megművelni, ezért foglalkozásainkat általában komplex módon, többféle összetevőt alkalmazva építjük fel.

 

Az öt tibeti jógagyakorlatok

„A fiatalság forrása”-ként ismert légzés és mozgásgyakorlatokat a hosszú és egészséges élet kulcsaként tartják számon.

Szabályozza a hormonháztartást, az életenergia áramlását, egyszerű, bárki számára végezhető gyakorlatok segítségével. Fontos szerepe van a gyakorlás során a légzés irányításának, és az egyes testhelyzetekben a testérzetek megfigyelésének.

Mindennapos gyakorlásával a test idő előtti öregedése megelőzhető, ill. lassítható. Minden szervünket egészséges működésre ösztönöz, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Rendszeres gyakorlása során az életfolyamatok normalizálódnak, a testsúly is (magától) ideálissá válik. Súlyos betegségekből való felépülés megtámogatására is kiváló ősi módszer.

 

 

QI GONG (CHI KUNG) CHI-KUNG

A hagyományos kínai gyógyászat rendszerébe tartozó kínai légzés és mozgásterápia, a harcművészetek alapja. Aktivizálja a saját életenergiát, a figyelem összpontosítását, megnyugvást, jó közérzetet, kiváló vitális energiát, belső összeszedettséget eredményez. Önfejlesztő hatású. Megtanítja az elme lecsendesítésének, a tudat leegyirányúsításának, a qi (életerő, vagy energia) gyűjtésének, ill. „megművelésének”, fejlesztésének titkait. A légzést a mozgás irányítja. Kiváló betegségmegelőző, ill. öngyógyító erőket fejlesztő hatása közismert.

Néhány ismertebb Chi Kung gyakorlat:

- A Nyolc Brokáttekercs: Egészségmegőzrő és fejlesztő Wai Dan Chi Kung gyakorlatsorozat

- QI GONG meditáció: Belső energia tisztító Nai Dan Chi Kung gyakorlatok ("belső mosoly", szerv-meditáció, stb.)

- QI fejlesztő önmasszázs: Az életenergia fokozására, a hasi energiaközpont erősítésére

- TAI JI-QI GONG gyakorlatok (Dinamikus „mozgás a nyugalomban”,a mozgás szerelmeseinek, egészségmegőrző céllal

- Zhineng-Qigong – A Gyógyító Bölcsesség Gyakorlata - Pang Ming professzor hozta létre 1980-ban. Az akkori vizsgálatok szerint a legerőteljesebb gyógyító hatású gyakorlatnak bizonyult.

Komplex, külső/mozgásos és belső/figyelem irányításával végzett gyakorlatsor, amellyel kapcsolatban tapasztalataink azt mutatják, hogy napjainkban is hatékonyan stimulálja a test öngyógyító erőit.

 

Chi Kung-gal kapcsolatos kérdések:

Avatatlanok számára is jól érthető megközelítés szerint a Chi Kung: kínai légzés és mozgás terápia; egyes Chi Kung iskolák szerint mozgásos meditáció; megint más értelmezésben, kiváló energetizáló, regeneráló, feszültségoldó módszer!

Chi = energia; Kung = afféle „műhelymunka”, megmunkálása a chi-nek, munka a chi-vel.

Összességében az életenergia gyűjtésének és áramoltatásának ősi, jól bevált módszere.

 

Mire jók a Chi Kung gyakorlatok?

- belső erőforrásaink mozgósítására,

- a bennünket körülvevő energiák hatékony felhasználásának megtanulására - alkalmazására,

- a testi-lelki-szellemi egyensúly kialakítása végett,

- lényegében arra, hogy harmóniát nyerjünk.

 

Miben segítenek a Chi Kung gyakorlatok?

Segítenek akkor, …

- ha szeretnénk megerősíteni testi-lelki teherbíró képességünket

- ha szervezetünk öngyógyító erőit szeretnénk megerősíteni – erős idegrendszert, kiegyensúlyozott működésű immunrendszert, és -hormonháztartást akarunk

- ha fejleszteni szeretnénk testi- szellemi képességeinket

- ha hatékonyabbak szeretnénk lenni a munkában, vagy tanulásban

- ha szeretnénk fejleszteni kreativitásunkat

- ha fokozni szeretnénk koncentráló képességünket

- ha erőteljes személyiségfejlesztő hatást szeretnénk elérni

- ha érdekes számunkra egy természet- és emberközpontú rendszer, amely a hagyományos kínai gyógyászat öt elem tanán, és jin-jang elméletén alapszik

 

- ha harmóniában kívánunk élni önmagunkkal és másokkal, és a bennünket körülvevő világgal...

 

… az általunk ajánlott Chi Kung gyakorlatok segíthetnek a fentiek elérésében, ahogyan tízezreknek-százezreknek segítenek évente a világon…

 

Mikor hatnak a Chi Kung gyakorlatok?

…. csak akkor, ha rendszeresen alkalmazzuk (ahogyan naponta eszünk…)

 

Kik gyakorolhatják a Chi Kung gyakorlatokat?

- akik testileg, és/vagy lelkileg betegek, és szeretnének mielőbb meggyógyulni

- akik egészségesek, és nem szeretnének megbetegedni

- fiatalok, felnőttek, idősek egyaránt, hogy testi-lelki-szellemi egészségüket megőrizzék, vitalitásukat fokozzák

- akik különféle szenvedélybetegségektől szeretnének megszabadulni (dohányzás, drog-, alkohol-függőség, stb….)

 

Mely programjaink tartalmaznak Chi Kung gyakorlatokat?

- Életmód Programunk, Egészségfejlesztő - Egészségvédő Életmódváltó Kúráink -Tréningjeink – teljes gyakorlatsorok megismerését és begyakorlását biztosítják

- Selfness Kúráink – nagy óraszámban tartalmaznak Chi Kung gyakorlást

- Egészségműhelyünk programjai

- Egészségvédő-Öngyógyítő Körünk programjai (tréningek, csoportfoglalkozások, stb.)

 

Cél: az egészségtudatos életszemlélet és -életmód kialakítása, az egészség tartós megőrzése, ill. helyreállítása – káros mellékhatások nélkül.

 

 

TAI JI (TAI CHI) TAI-CHI

Olyan kínai mozgás, meditáció és harcművészet, amely az évezredes taoista meditáció ősi tradícióján és a hagyományos kínai orvosláson nyugszik. A „legmagasabb elv”-et jelenti, azaz a yin és yang poláris erőinek teljes harmóniáját. „Mozgás a nyugalomban” lehetne a jelszó azok számára, akiket a finom, lassú, szinte meditatív mozgások varázsolnak el.

Az egész folyamat afféle meditációs táncként hat, minden mozdulat tartalmazza az ellenmozdulatot is, az átmenet sima és zökkenőmentes, minden állandóan folyamatban van.

Foglalkozásaink során csak egészségmegőrző változatait, az un. Tai chi-Chi kung gyakorlatokat alkalmazzuk.

 

 

WAITANKUNG: A test energiáit kapcsolja össze a kozmikus energiákkal. Fiatal korban prevenciás hatású, középkorúaknál a yin energia hiányát pótolja, a betegségekre való hajlamot védi ki, idősebb korban a kialakult betegségek tüneteit csökkenti. Jól alkalmazható: magas vérnyomás, keringési zavarok, idegi feszültség, fáradékonyság, emésztőszervi- szexuális és mozgásszervi betegségek esetén. A test harmonizálása révén súlykontrollra is alkalmas.

 

 

 

NORDIC WALKING NORDIC WALKING

„Gyalogolj az egészségedért!” – a gyaloglás és a Nordic Walking

Napjainkban már „TRENDI” mozogni…

A DINAMIKUS SÉTA, vagyis a gyaloglás, és a bottal végzett gyorsgyaloglás, vagyis a Nordic Walking, különösen kímélő az izületekre és az egész szervezetre (ha helyes technikával végezzük), mégis igen hatékony mozgásforma – amelyhez egyre többen kapnak kedvet, hogy életmódjuk részévé tegyék.

Az EGÉSZSÉGTUDATOS életformát élők számára ez elengedhetetlen.

Fő célja a PREVENCIÓ, a betegségmegelőzés és a vitalitás, a fizikai aktivitás tudatos megőrzése.

 

Az "Egészségi" Nordic Walking előnyei:

- tartásjavító, kedvezően hat a gerincre

- erősíti a szív- és érrendszert

- mozgásba hozza a vér- és nyirokkeringést

- csökkenti a stresszt, feszültség oldó

- elősegíti a lelki egyensúlyt

- segíti a jó alvást

- javítja az oxigénfelvételt, a könnyed aerob jellegű mozgás által

- javítja a közérzetet, hangulatjavító

- erősíti a csontokat

- javítja az ellenálló képességet

- fokozza az anyagcserét

- alakformáló hatású

- biztosítja a test rugalmasságát

- reguláló hatású a vérnyomásra, a koleszterin értékekre, a hormonszintre,az anyagcserére stb.

 

A Nordic Walking előnyei a bot nélküli gyalogláshoz képest:

- az izomcsoportok kb. 90 %-a dolgozik egyidejűleg, a bot nélküli gyaloglásnál, ez max. 60 %.

- a törzs, lapocka és kar izomzatát is erősíti, nemcsak a lábizmokat

- oldja az egyoldalú terhelésból adódó izomspazmust

- jó hatású hát és nyaktájéki fájdalmak esetén is…

 

Ami a Nordic Walking mellett szól:

- egyszerű megtanulni

- szinte mindenkinek ajánlott – kortól és nemtől függetlenül

- szinte mindenhol végezhető – szabad levegőn

- egészséges, nem megterhelő mozgás!

 

FONTOS! Egyes tanulmányok szerint gyaloglásnál…

- az első ¼ órában a közeli problémákon jár az agy…

- a második ¼ órában a távolabbi problémákon…

- és a harmadik ¼ órától „gyógyít” mentálisan is a gyaloglás – ezért lelki terheltség esetén 1-1,5 óra gyaloglás javasolt egyszerre, jó levegőn, szép természeti környezetben!

                                                                    

 

MEDIBALL MEDIBALL

 A MediBall,  a kínai eredetű Tai Chi körkörös mozdulataira épülő, lágy és ugyanakkor dinamikus mozgásművészeti forma! Bárki számára elsajátítható, Magyarországon is egyre népszerűbb egészségmegőrző labdajáték. Nemcsak megmozgatja az egész testet, de fejleszti a sokoldalú gondolkodást és a kreativitást. 

Egy gumi felületű ütővel, egy homokkal töltött labdát kell, a centrifugális erő segítségével az "ütőn" tartani, ill. körkörös pályán mozgatni, csoportos játéknál továbbítani. Egyedül, párosan és csoportosan is játszható.

A MediBall nemcsak sport és szórakozás egyben, hanem kiváló egészségvédő, egészségfejlesztő hatású. Fokozza az állóképességet és növeli a hajlékonyságot, rugalmasságot. Rendszeres gyakorlásával megelőzhetőek egyes betegségek, ill. kiválóan segíti a test regenerálódását, az öngyógyító erők munkáját. A játék gyakran fájdalomcsökkentő, stresszoldó, nyugtató hatású, többek között  javítja a légzést és a mozgáskoordinációt. De nemcsak a testre, a szellemre is jótékonyan hat. Akárcsak a Tai Chi - Chi Kung gyakorlatok, a Mediball is TONIC AZ AGY SZÁMÁRA, ezért egyes agyi katasztrófák utáni állapotokban is kiválóan segítheti a felépülést.

 

A koncentrációs képesség fokozása végett, a testnevelés órák részét is képezhetné a játék.

 

 Mindenkit szeretettel várunk, a játék örömteli megtapasztalására, elsajátítására!

 

 

TIBETI HANGTERÁPIA, TIBETI HANGMASSZÁZS TIBETI HANGTERÁPIA

Többféle forrásból is találkozhatunk a hangterápia széleskörű alkalmazásával. Egyik hiteles forrás a Peter Hess, német fizikus módszere, amelyet hangterapeuta képzésein sajátítottunk el, nagyrészt ezek, és más források szerinti tanulmányaink alapján alkalmazzuk a tibeti hangterápiát. A relaxációkat csakúgy, mint az egyéni hangtálas masszázskezeléseket is – a Peter Hess Iskola által bevizsgált, ACAMA védjegyes hangtálakkal és gongokkal végezzük.

 

Egyéni módszerek:

- Tibeti HANGTÁLAS MASSZÁZS (egyéni, személyre szabott kezelés 50, ill. 80 percben)

- Testi HANGUTAZÁS (speciális, egyéni tibeti hangtálas relaxációs foglalkozás, öngyógyító erőink célzott felszabadítása, megerősítése által)

- Érzelmi HANGUTAZÁS (speciális, egyéni, lelki méregtelenítő tibeti hangtálas relaxációs foglalkozás – a szervezet öngyógyító erőit blokkoló érzelmek feloldása által)

 

Csoportos módszerek:

Tibeti hangtálas és gongos RELAXÁCIÓK, MEDITÁCIÓK – csoportos HANGFÜRDŐ, HANGUTAZÁS keretében,

melynek során

- vagy különféle speciális szöveget kísérünk tibeti hangtálakkal, és gonggal (vezetett relaxációk, meditációk,)

- vagy spontán meditációként, a hangtálak és gongok együttese egy  különleges koncertet ad, amelyek csengése visz, „vezet” minket egy feszültségektől mentes állapotba

Cél: - erőteljes stresszoldó hatás (szorongások, félelmek, pánik stb…. oldása)

- mély ellazulás

- jó közérzet

- stressztűrő képesség fokozása

- belső harmónia visszaállítása, a sejtek eredeti rezgésszintre hangolása

- a szervezet öngyógyító képességének megerősítése

- kreativitás, alkotóerő és képességfejlesztés

- koncentráló képesség fokozása

- boldogság-hormonok serkentése

- bőséges, kiegyensúlyozott, szabad energia-áramlás kialakítása

- jó testi-lelki egészség, valódi elégedettség állapotának elérése

- testi-szellemi teljesítő képesség fokozása – mindez a nagy hatású tibeti hangtálak segítségével, amelyek közel 100-2800 Hz-ig terjedő rezgéstartományban dolgoznak.

Mivel testünknek több, mint 70%-a víz, és a hangrezgések a vízben remekül terjednek tovább, így testünk sejtjeit a hangrezgések sejtről-sejtre „átmasszírozzák”.

Így a kezelés alkalmas többek között

- fizikai fájdalmak, görcsök oszlatására,

- a test öngyógyító erőinek fejlesztése

- gyermekeknek, fiataloknak: tanulási képességük fokozására, viselkedési problémáik oldására, koncentrációs nehézségeik feloszlatására

- felnőtteknek: a jó közérzet megteremtése, ill. energetizálás végett

- időseknek: a test regenerálására, a vitalitás fokozására, stb.

Mely programjaink tartalmaznak HANGTERÁPIÁT?

- Egyéni  tibeti hangtálas masszázs kezelések, valamint egyéni relaxációs foglalkozások,

- Csoportos relaxációk, ill. meditációk, amelyet Egészségvédő-Öngyógyító tréningjeink, ill. -kúráink alkalmával végzünk

Szeretettel várjuk tibeti hangtálas programjainkra!

                                                                                                        

Wellness kezelések

Természetgyógyászati jellegű - wellness arc- és test kezelések, masszázsok

 

Ayurvédikus kezelések

Az Ayurvéda a hosszú és egészséges élet tudománya, testi-lelki-szellemi

jó közérzetet biztosító, egész szervezetre kiegyensúlyozó hatású indiai

kezelési módszer. Óriási jelentősége van a test anyagcseréjének

helyreállításában.

Erőteljes méregtelenítést és mély regenerációt biztosít számunkra. Speciális

masszázstechnika amely egyénre szabott gyógyolaj keverékkel végezve emeli a szinergikus

hatást.

 

Ayurvédikus tisztító-méregtelenítő masszázs

Varázsa a különleges technika és az emberi közelség kombinációján

alapul, természetes növényi olajok, speciális gyógynövények

személyre szabott alkalmazásával. A szervezet öntisztító, öngyógyító

folyamatait aktiválja. Erőteljes méregtelenítést és mély regenerációt

eredményez, teljes ellazulás közepette.

 

Ayurvédikus  narancsbőr kezelés

Igen hatékony kezelés a cellulitos területek regenerálására, ill. kialakulásának megelőzésére, organikus hatóanyagok és a speciális masszázstechnika által.

 

Ázsiai gyógynövényes testmasszázs – illatos, gyógyfüves labdacsokkal

A meleg gyógynövényes zsákocskákkal és személyre szabottan összeállított nemes növényi olajok, és illóolajok keverékével végzett szertartásszerű testmasszázs szinte kicseréli az embert. Ázsiában évszázadok óta kedvelt gyógykúra, amely újjáéleszti az elmét, energetizálja a testet, totális megújulást biztosítva.

 

Kristályterápia - masszázs féldrágakövekkel

A kristályok kiválóan alkalmasak az emberi energiarendszer harmonizálására. A drágaköves masszázs kimerültség, fokozott stressz,

különféle testi- és lelki bajok esetén a nyugati orvoslás terápiáinak kiegészítésére, ill. betegségmegelőzésre is javallott.

A kezelés alatt az egész testet átjárja a csodálatos féldrágakövek varázsa. Ez a relaxációs energetikai masszázskezelés minden gondot tovaűz,

oldja a testi és lelki feszültségeket, behangolja a szervezet működését, összehangolja a csakrák működését, teljes testi-lelki-szellemi harmóniát adva.

 

 

Csokoládé masszázs

Csokoládé! Már a szó hallatán is édes élvezetek felé kalandozik képzeletünk. De ezúttal nem az ízlelőbimbóinkat elégítjük ki,

és kalóriával sem bombázzuk meg szervezetünket hanem külsőleg használjuk a csokoládé értékes hatóanyagait. Táplálja és vitalizálja

a bőrsejteket, hatékonyam stimulálja a zsíranyagcserét, regenerálja az egész szervezetet, miközben bőrfeszesítő hatása érvényesül!

 

La stone terápia – lávaköves testmasszázs

A bennszülött indiánok ősi gyógyító szertartása az energiaközpontok feltöltésére, különféle testi és lelki problémák megszüntetésére –

személyre szabottan összeállított, különleges növényi olajok és varázslatos, aromatikus esszenciák keverékével erősítve a szinergikus

hatást. A testet varázslatos hatású fekete bazaltkövekkel masszírozzuk, a megfelelő technikával - amely maximális relaxációt, garantált „újjászületést” ígér.


Meleg lávaköves kéz-és lábmasszázs

Erőteljes hatású egészségmegőrző, ill. helyreállító speciális masszázs - a reflexzónák és energiaközpontok stimulálása által.

 

Lávaköves masszázs, csakra-harmonizáló kőszertartás

Meleg lávaköves masszázs

illóolajokból és nemes növényi olajokból összeállított keverékkel végzett energetizáló, kiegyensúlyozó, ősi rituálé – amelynek során előbb a csakrák működésének minőségét kontrolláljuk, majd ezt követően, azok tisztítását és feltöltését végezzük a meleg vulkánikus eredetű kövekkel, ill. a csakrákra helyezett megfelelő féldrága kövekkel, kristályokkal – amely az energia egyensúly helyreállítását szolgálja, tökéletes harmóniát teremtve test-lélek és szellem között.

 

Lomi-lomi...

Hawaii sámánok ősi gyógyító technikája – elragadó, dinamikus, illóolajos testmasszázs, az energiablokádok oldására, a nyirokkeringés aktiválására.

Hatásosan lehel életet a megfáradt testbe, miközben felszabadítja a „gúzsba kötött” lelket.

 

 Természetgyógyászati masszázsok


Tibeti stresszoldó masszázs

A Himalája kolostoraiban született egészségmegőrző-helyreállító technika közel 3000 éves múltra tekint vissza. E jól bevált ősi energetikai – igen finom – masszázskezelés igen sokrétű módszer: kiegyensúlyozza a lelket, megújítja a testet, aktivizálja a nyirokkeringést, oldja az energetikai blokkokat, külső-belső harmóniát, életerőt biztosít számunkra. A speciális masszázstechnika mellett egyénre szabott nemes növényi olajok keveréke emeli a szinergikus hatást.

 

Tradicionális kínai masszázs

A hagyományos kínai gyógyászat rendszere szerint meridiánok, akupresszúrás pontok, és az egész test kezelése több mint 40-féle masszázstechnikából válogatva, személyre szabottan összeállított illóolaj-keverékkel , a szervezet egyensúlyának beállítására, fizikai és lelki eredetű problémák kikgazítására egy speciális masszázstechnika által..

Akupresszúrás testmasszázs

Szintén a hagyományos kínai gyógyászat rendszerébe tartozó testnasszázs, amikor a test meridiánrendszerét és a rajta elhelezkedő pontokat, nyomkodással illetve körkörös technikával stimuláljuk, az előzetes energetikai felmérés által igényelt pontkombinációk és meridiánrendszer kezelésével.

 

Tradicionális kínai masszázs-kezelések:

- Kínai egész testmasszázs és kéz és lábmasszázs

- Kínai kéz és lábmasszázs, tenyér és talpmasszázs

- Kínai egész testmasszázs, kínai arcmasszázzsal


Mivel a test hat fő meridiánja a kezeken és további hat a lábakon ezdődik, ill. végződik, így elengedhetetlenül fontos, hogy ezen testrészek kezelésére is megfelelő időt tudjunk fordítani, a hagyományos kínai gyógyászat filozófiájának megfelelően - megfelelő illóolaj keverékek alkalmazásával erősítve a hatást.

Csodálatos belső béke, kellemes relaxált állapot tapasztalható a fej jang meridiánjainak átmasszírozását követően is.

Ez óriási jelentőségű akkor, ha életvitelünk, életmódunk (étkezési szokásaink, emberi kapcsolataink, időbeosztásunk, mozgási-, pihenési szokásaink, stb.) nem igazán mondhatók szervezetbarát, vagy egészséget szolgálónak. Ilyen esetben erre a mindenre kiterjedő, a szervezet öngyógyító erőire legintenzívebben ható komplex gyógyító eljárásra – úgy prevenciós, mint helyreállító jelleggel – igen nagy szükségünk lehet!

 

Nyirokmasszázs illóolajokkal

Az egész test nyirok-tisztítására, a nyirokkeringés fokozására, az immunrendszer tehermentesítésére, erősítésére, a kötőszövet regenerálására, a bőr feszesítésére – speciális, egyénileg összeállított illóolaj-keverékkel. Erőteljes stresszoldó, relaxáló hatása révén kedvezően befolyásolja az idegrendszer állapotát is.

Ajánlott: nyiroködémák, immungyengeség, visszatérő fertőzések, gyulladások esetén, sebgyógyulás gyorsítására, műtétek utáni regeneráció végett, daganatos betegségek utókezelésére orvosi javaslatra, vénás keringési zavarok, visszér esetén, allergiák, krónikus fejfájás, alvászavarok, kimerültség esetén, salaktalanításra, az anyagcsere fokozására, ráncok halványítására, terhességi csíkok kezelésére, cellulit ill. zsírégető kezelések végzésére.

 

Hatása:

- immunerősítő ill. kiegyensúlyozó

- méregtelenítő

- bőrszépítő

- ödémát csökkentő

- visszér-kondicionáló

- nyirokkeringést serkentő

 

Aromaterápiás testmasszázs

Az aromaterápia – mint a természet gyógyító érintése, minden problémára kínál megoldást. A 100%-osan tiszta növényi esszenciák és nemes, tápláló növényi olajok egyedi keveréke, amelyet személyre szabottan, az egyéni problémáknak megfelelően állít össze a terapeuta, és a speciális, tradicionális masszázstechnikák együttes hatása újraéleszti a vitális energiákat, harmóniát teremt a szervezet működésében, megnyugtatja testet és lelket egyaránt.

 

Fajtái:

- feszültségoldó, relaxáló

- vitalizáló, frissítő

- regeneráló, bőrfeszesítő

- méregtelenítő, salaktalanító

- narancsbőr elleni

- zsírégető, karcsúsító

 

SELFNESS PROGRAMOK

 

- mozgásprogramok

- relaxáció, meditáció, tibeti hangterápia

- előadások

 

Selfness programok és kúracsomagok általános tartalma:

A kúrák, naponta kb. 2-2 óra elfoglaltságot jelentenek délelőtt, ill. délután.

Naponta csoportos relaxációk (hangfürdő, hangutazás – tibeti hangtálakkal és gonggal) vezetett, ill. spontán meditációk, naponta különféle alternatív ill. keleti mozgás-terápia (jóga, chi kung, tai chi, meditatív tánc, orientális tánc, nordic walking)

A kúra időtartama alatt megbeszélések, ismeretterjesztő előadások témáinkból, vezetett és spontán meditációk, egyéb kedvelt csoportos prograqmok. Lehetőség numerológiai (számmisztikai), valamint asztrológiai elemzésekre – amely a veleszületett energiákkal kapcsolatban, komoly útmutatást, eligazítást adhat (erre való igényt a kúrára való jelentkezéssel együtt kérjük jelezni.) Természetgyógyászati módszerek alkalmazása, igény szerint.

A kúra tartalmán túl, egyéni természetgyógyászati, ill. wellness kezelési kínálatunkból,

személyes igényeinek megfelelően, nagy árkedvezménnyel választhat.

Leírásunk csak tájékoztató jellegű, pontos programot, napirendi pontokat, jelentkezéskor küldünk.

A kúrák során számtalan alkalom nyílik aktív és passzív pihenésre, ill. fürdőzésre, a legendás hírű Hajdúszoboszlói gyógyvíz áldásos hatásait élvezve..

Csoportos jelentkezés esetén, egyedi időpont igényeket is figyelembe veszünk, szabad időpontjaink függvényében.

A kúracsomag IDEÁLIS AJÁNDÉK lehet önmaga, vagy szerettei számára, amely teljes újjászületést, feltöltődést ígér, miközben komoly ismeretanyaggal gazdagít az egészség mezőrzése, energiáink mozgósítása terén - optimalizálva a test saját erőit.

 

NUMEROLÓGIA - SZÁMMISZTIKA 

 

"A számmisztikáról általában:

Minden kor embere kutatta a titokzatos jövőt. Az ókori emberek a kaldeusokkal és az egyiptomiakkal abszolút tudósai voltak a számok okkult vagy rejtett jelenségeinek, az időre, az emberi életre való  vonatkozásban. A számmisztika /numerológia/ nagy mestere Püthagorasz volt, aki i.e. a VI. században élt, iskolájában tanítványaival a számok és a betűk közötti összefüggéseket tanulmányozva felállítottak egy alfanumerikus rendszert, amelynek segítségével a különböző számítások elvégzése után körvonalazódik az ember karaktere, sorsa.

A matematika tudománya és a számmisztika a kezdetek kezdetén összefonódott egymással. Az asztrológia szoros kapcsolatban áll a numerológiával, kölcsönösen kiegészítik egymást, egységest alkotva. Mivel a különböző bolygók, különböző frekvenciával vibrálnak, a számok 0-9-ig egy teljes rezgésciklust alkotnak és a tíz bolygó befolyása alatt állnak.

A mai modern korban egyre inkább teret hódítottak a tudományos alapokon (bizonyítható) történő magyarázatok, elvetve mindent, ami a misztikával, okkultizmussal kapcsolatos és tiltották az ezekkel kapcsolatos könyvek, írások megjelenését. Bár még mindig sok eseményt nem lehet bizonyítani, megmagyarázni, de megdőlt az a határozott elzárkózás, hogyha valamit nem lehet bizonyítani, nem is létezik.

A numerológia segítségével módunk van arra, hogy megtudjuk ebben az életben milyen karmikus feladatot kell teljesítenünk. (küldetésszám.)

A számmisztika tanulmányozása és alkalmazása mindennapi életünkben nagy segítséget nyújt abban, hogy önismeretre tegyünk szert és kiegyensúlyozottabb életet élhessünk. Azok, akiknek birtokukban vannak bizonyos eszközök saját jellemük ,s mások beállítottságának megismerésére, háromszor olyan jól vannak felfegyverkezve az élet küzdelmeiben, mint azok, akik mit sem sejtenek e dolgok felől."

                                                                                                                                           - H. E. -