Nordic walking

Bemutatófilmünk: Botkóstoló

Hírlevél

" Légy a saját Mestered. A lámpa benned él.

Gyújtsd hát meg, és haladj minden félelem nélkül."

                 - Sai Baba -

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."  

                - Hippokratész - 

"A távolság köztetetek és Isten között ugyanolyan, mint magatok és önmagatok közt. Ha valaki magától távol áll, akkor Isten is távol áll tőle. Tehát először önmagatokhoz kell közelebb jutnotok!"

                  - Sai Baba -

"Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége."

                 - Henry Ford -

"Egy probléma nem oldaható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta."

                 - Einstein -

Kirándulások

Az Egészségvédő Kör rekreációs kirándulásai, túranapjai, táborai

Dél-Csehország gyöngyszemei - rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel, 2022. 08. 18-21.

Az indulási időt véglegesítettük, belépők díjakat is aktualizáltuk és további információt lásd lentebb!

A Punkva barlangban állandó 8 fok van! A busztól kb.  2 km-t sétálunk a bejáratig, ezután a száraz barlangban is sétálunk kb. 1,5-2 km-t, majd a vizes barlangban csónakokba szállunk és a Macocha szakadék felső széléhez a barlangból kabinos felvonókkal jutunk fel. Fontos a réteges ruházat, széldzseki, esőkabát (kint meleg lehet, bent pedig hideg van) és a gyaloglásra alkalmas cipő. Nincs sok lépcső a barlangban. A Morva-karszt természeti programra a 4. napon reggel kaptunk időpontot, így a 3. és 4. nap programja felcserélődik. A program végeztével, a felvonóból kiszálva remélhetőleg lesz lehetőségünk a Macocha szakadék felső részénél lévő kiváló étteremben az ebédidőt eltölteni és kicsit "feltankolni" hazaindulás előtt.

TÁJÉKOZTATÓ LEVELET indulás előtti napokban küldünk a jelentkező személyek e-mail címére, akik egy email címről lettek beregisztrálva, kérjük egymás tájékoztatását.

JELENLEG SEHOL NEM KÉRIK A MASZKOT CSEHORSZÁGBAN, DE AZÉRT MINDENKINÉL LEGYEN (ha közben változna)!

Dél-Csehország elbúvölő részeit keressük fel ebben a színes programokkal teli néhány napban, ezért számtalan élményben lehet részed ha velünk tartasz: Elsőként Dél-Csehország legnagyobb városát, Ceske Budejovice különleges hangulatát fedezzük fel egy óvárosi séta során - ahol jól érződik az osztrák határ közelsége is...  Felkeressük Hluboka csodás kastélyát és gyönyörű parkját is, majd egy igazi kis ékszerdobozra lelhetünk Cesky Krumlovban, amely méltán a Világörökség része.

A természetszeretetünk jeléül, a Morva-karszt különleges látnivalója is bekerült programunkba - előbb sétálunk majd csónakázunk a Morva-karszt csodás cseppkőbarlangjában a Punkva barlangban, majd felvonóval fölérve,  remek képeket készíthetünk a 

Macocha szakadék mesés látképéről. Ha az időnkbe belefér, Brno nevezetességeit is megtekintjük. Végül Mikolov (Miklósvár) és Lednice (szintén a Világörökség része) szépségei kápráztatnak el minket., majd sok kedves emlékkel telve hazatérünk.

Bővebben...

Ciprus - rekreációs kirándulás ŐSSZEL, az Egészségvédő Körrel, 2022.

ÚJ INFORMÁCIÓKAT LÁSD LENTEBB!
E mesés sziget legnagyobb vallási ünnepe - augusztus 15., Szűz Mária mennybe menetelének ünnepe. Ekkor szinte felbolydul az egész sziget, de a sziget kb. 70-80 %-nyi külföldön dolgozó állampolgára is hazautazik az ünnep tiszteletére - tudtuk meg kint élő idegenvezetőnktől.

Mint a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a lenyűgöző Ciprus romantikus hangulatával, megkapó tájaival, és változatos strandjaival, kellemesen meleg tengerével  egy gyönyörű, tartalmas élménykirándulást ígér egy egész hét alatt: nagy energiájú szakrális helyek felkeresésével, csodás természeti és kulturális látványosságaival, remek kikapcsolódási lehetőségekkel -  sőt ha lehetőségünk lesz rá, az érdeklődőkkel Chi - Kung, ill. Tai Chi (keleti egészségfejlesztő, energiagyűjtő mozgásgyakorlatok) szakmai programunkként a tengerparton.

Hívd magaddal barátaidat, ismerőseidet is! Részleteket lásd lentebb! A szállásról képek itt:

      

JÚLIUSI ciprusi beutazási hírek idegenvezetőnk információi alapján, jelenleg ezt kérik, de folyamatosan aktualizáljuk!

- Júiusban NINCS MEGKÖTÉS a beutazásnál, de Cipruson, zárt térben mindenhol kötelező a MASZK használata. 

      


Időpont:  2022. ŐSZÉRE HALASZTJUK (8 nap/7éjszaka, előre láthatólag októberben - később pontosítjuk, akkor az árakat és feltételeket is aktualizáljuk! - az alábbiak a honlapunkon tájékoztató jellegűek, a tavaszi információknak felelnek meg). AZ ÉRDEKLŐDŐKTŐL ELŐJELENTKEZÉSEKET FOLYAMATOSAN FOGADUNK, hogy az érdeklődőket célzottan tudjuk kiértesíteni az őszi lehetőségekről!

Bővebben...

Májusi virágözön - Azáleás-völgy, Gébárti-tó, Trópusi kert, Orchidea farm, "Gyógyító" erdő - rekreációs kirándulás az Egészségvédő Körrel, 2022. 05. 05-06-07-08.

ÚJ információ: A szálláson kis törölközőt kapunk, nagyobbat viszont magunkkal kell hozni, ami amúgy is szükséges lesz a fürdőfelszereléshez a hévízi programkor. Hétfőn még ünnepnap volt Szlovéniában, de ma már sok információt megkaptunk, ezért a belépőket is aktualizáltuk, és néhány közérdekű tudnivalóval bővült a kiírás, ezeket lásd lentebb - pirossal! + LENDVAI KILÁTÓTORONY 5 € - CSOPORTOS!

Ez a május egy varázslatosan szép és igazán színes rekreációs programmal vár Téged, ha velünk tartasz ezen a tartalmas, élményekkel teli néhány napon! Meglátogatjuk a csodás zalai Azáleás-völgyet,  és ha időnk engedi, hazánk második látogatható TV-tornyát is. Zalaegerszeg büszkesége, a Gébárti tó biztosan elkápráztat majd minket és megismerkedhetünk idegenvezetőnk jóvoltából, Zalaegerszeg történelmi belvárosának nevezetességeivel. Ha "zalai" napunkon időnkbe belefér, felkereshetjük a méltán híres Csácsi Arborétumot is. Egyik napon kiruccanunk Szlovéniába, ahol felkeressük a Dobronaki Energiaparkot, ahol a néphagyomány szerint ki-ki megtalálhatja az épp neki szükséges energiát  a mesés kis kápolnát és a gyógyító forrást körülölelő erdőben érzékelhető pozitív földsugárzásoknak köszönhetően. Az egyik dobronaki borosgazda - tapasztalataink szerint évekig emlékezetes - többfogásos ebéddel vár minket, amit autentikus környezetben, saját pincéjében költhetünk el... De Közép-Európa egyetlen Trópusi Kertjét és Orchidea-farmját sem hagyjuk ki, ahol évente több, mint 500 ezer növényt nevelnek... Ha sikerül jól gazdálkodnunk az időnkkel, akkor még Lendvára is átmehetünk, ahol az új kilátótornyot vehetjük célba, vagy épp Lendva belvárosában csaphatunk egy kellemes sétát... Odafelé ha lehetőségünk lesz rá, a megújult Sümegi Várat vagy egyéni választás szerint a teljesen felújított Püspöki Palotát ejtjük útba, majd Európa egyik legnagyobb sztúpáját, a zalai dombok között magasodó, különleges miliőjű, monumentális buddhista szentélyt keressük fel (amennyiben az időnkbe még ez is beleférne). Hazafelé a csodálatos Hévízi tófürdőnek szentelünk pár órát (konkrétan hármat ebédidővel együtt, mivel a fürdő területén szendvicsek és egytál ételek is kaphatók a büfében), ami méltó befejezése lehet négynapos program-sorozatunknak (fürdőzők ne feledjék a fürdő felszerelésüket is becsomagolni!) - aki nem szeretne fürödni, ezalatt szabad programra kap lehetőséget, majd együtt indulunk haza.

FIGYELEM! Az útvonalunkon Hajdúszoboszlón (kb. 6 óra) és Budapesten (kb. 9.30) is felvesszük kedves jelentkezőinket (előzetes időpont és helyszín egyeztetéssel)

Bővebben...

Pünkösdölő Lengyelországban - az Egészségvédő Körrel, 2022. 06. 04-05-06.

FIGYELEM! Belépődíjak és egyéb, a programmal kapcsolatos várható költségekről INFORMÁCIÓT lásd lentebb!

 

Pünkösdi programkavalkád három igazi rekreációt, feltöltődést ígérő napban: Tutajozás a Dunajec csodás szurdok-völgyében, vagy a Nedeci vár megtekintése ha az időjárás azt diktálná, az Ojcowi Nepzeti Park bizarr sziklaormai, a mindig elragadó Krakkó, Zakopáne méltán híres nevezetességei vagy a Magas-Tátra lenyúgöző szépségű LOMBKORONA TANÖSVÉNYE  - az időjárás illetve a csoport többségének választása alapján, illetve ha a Pünkösdi forgatag végett ki kellene hagynunk Zakopánét. Ilyen színes, változatos napokat tölthetsz velünk, ha az Egészségvédő Körrel tartasz ezen a hosszúhétvégén. Hívd magaddal barátaidat, ismerőseidet is! Szeretettel várunk! Részleteket lásd lentebb!

Bővebben...

Rekreációs kirándulások, túranapok, táborok, elvonulások - az Egészségvédő Körrel 2022.

Egészségvédő Kör - alapítva: 2007.

Az idei évben néhány  különleges élményt és páratlan látványt tartogató, sokrétű többnapos túra- és rekreációs kirándulást állítottunk össze, az Egészségvédő Kör programjait működtető egyesületünk, és az azt támogató alapítványunk Törvényszék által hivatalosan bejegyzett szakmai céljaival és célok szerinti tevékenységeivel összhangban – reméljük sokak örömére...

Többnapos programjainkat a hatályos utazási törvény és más törvényi előírások maradéktalan betartásával, hivatalos együttműködő partnereink bevonásával bonyolítjuk le! 

 Korábbi programjainkon készült képeinket lásd facebook oldalainkon:

     és    - ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat lásd lentebb (adatvédelmi nyilatkozatunknál, részvételi feltételeinknél és felhasználói feltételeinknél).

A kiírásokat folyamatosan készítjük, ezek elérhetők a program neve után, a "KIÍRÁS ITT"-re kattintva!

A túraprogramokat szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetőink vezetik, kirándulásaikon pedig remek idegenvezető szakembereink infrórmációit, segítségét élvezhetjük!

Tervezett rekreációs kirándulások, túranapok, táborok 2022. - A részvétel teljes mértékben diszkrimináció mentes! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Élmény-kirándulás tervezetünk (még képlékeny, de folyamatosan aktualizáljuk, együttműködő partnereinktől függően!) 2022-ben:

ÚJ IDŐPONT: 05. 05-06-07-08. Azáleás-völgy, Csácsi Arborétum, mesés zalai tavak, Trópusi kert, Orchidea farm, Energia-park, "gyógyító forrás", Lendva és egy feledhetetlen ebéd szlovén vendéglátónk "pincészetében", ismerkedés Zalaegerszeg történelmi belvárosával - zala kincsei egy kis szlovén kiruccanással és még sok-sok érdekesség idei első élmény-kirándulásunk alkalmával, egy igen sokrétű, színes programokat tartogató rekreációs kirándulás keretében. Kiírás ITT>>>

 

ÚJ! 06. 04-05-06. Pünkösd Dél-Lengyelországban - egy kis szlovákiával fűszerezve. Bizarr sziklaormok , csodás táj és békésen hömpölygő sekély folyó vár a mindig sok élményt tartogató tutajozásunk során a Pienini Nemzeti Parkban, a Dunajecen - egy remek ebéddel egybekötve. Következő célpontunk a különleges látnivalókkal teli Ojcowi Nemzeti Park, itt töltünk egy fél napot, majd napunk további részéban Krakkó legvonzóbb réstei kapják a főszerepet . A  kihagyhatatlan élményt nyújtó szlovák lombkorona tanösvényen sétálhatunk – a fák lombjainak magasságából szemlélve a páratlan panorámát – ez teszi fel a háromnapos programsorozatunkra a koronát, egy sokrétű rekreációs kirándulás keretében, ha a csoport többsége ezt választja (illetve az időjárás lehetővé teszi, esetleges kedvezőtlen időjárás esetére minden program helyett teljes értékű, nem időjárás-függő más programot tudunk beiktatni így a Lombkorona tanösvény helyett pl. a megunhatatlan Zakopane kerül sorra.  Kiírás ITT>>>

 

ÚJ IDŐPONT - előre láthatólag későbbre halasztjuk! ( 8 nap/7 éjszaka)  Rekreációs kirándulás Cipruson - felfedezve e mesés sziget minden szépséges részét helyi idegenvezetőnkkel egy teljes hét alatt. Egy kis lubickolás is belefér a meleg tengerben és elmaradhatatlan az energiagyűjtés (persze csak az arra nyitottakkalsmiley) a nagyhírű keleti mozgásgyakorlatok segítségével mint a Chi-Kung és Tai-Chi - a csodás tengerparton.  Debrecenből tervezzük az indulást, a repülőjegyet utazási irodai partnerünkün keresztül tudjuk majd venni. Kiírás ITT>>>

 

 07. hó ....  4 nap 3 éj.  vagy 3 nap/2 éj, Kalandozás Horvátországban és egy kis csobbanás az Adrián: Kvarner-öböl, Opatija, Fiume, Zágráb, Nin, Zeng - rekreációs kirándulásunk során számtalan élmény vár minket! (az előzőleg tervezett ausztriai programunk valószínűleg egy későbbbi időpontban kerül sorra, pl. jövőre). - EZ A PROGRAM IDÉN ELMARAD!

 

08. 18-21. (4 nap, 3 éjszaka) Dél-Csehország "kincsei" - ami az előző években kimaradt... Cesky Krumlov, Ceske Budejovice, Brno, Punkva barlang, Macocha szakadék, és még számtalan szebbnél szebb látnivaló vár rekreációs kirándulásunk során. - A SZÁLLÁST MÁR ELŐFOGLALTUK! Kiírás itt>>>

 

09.  kb. 16-25. Dél-Erdély - Herkulesfürdő, Vaskapu-szoros, Kazán-szoros stb. (4-5 nap)

vagy Észak-Olasz tavak vidéke - Garda-tó, Comói-tó, Milánó.... (Egy későbbi időpontban kerülnek sorra!)

10. 22. vagy 23-  kb. 4 nap/3 éj (Egy későbbi időpontban kerül sorrra!) Szlovénia gyöngyszemei - páratlan szépségű kis tavak, számtalan különlegesség és érdekesség vár pár napos  rekreációs kirándulásunk alkalmával: Bledi-tó, Bohinji-tó, az érintetlen természetben lehet részünk ha időnk engedi a Vintgar szurdokban, a Vogel-hegy tetejéről páratlan panoráma tárul elénk, nem megerőltető szurdoktúra aSavica vízeséshez,  nem mindennapi érdekesség a Predjamai lovagvár a szikla oldalában, és a bámulatos szépségű Postojnai cseppkőbarlang hatalmas sziklatermei, egy bledi krémes - válogatás programunkból a teljesség igénye nélkül....

 

12. 09-10-11. Pozsonyi adventi hangulat ( a díszbe öltözött három nagyváros, Budapest, Győr, Pozsony) kerül pogramunkba.

 

2022. 12. 30-31- 2023. 01-01-02. Lengyel Szilveszter - Wieliczkai sóbánya elbűvölő érdekességei, Krakkó nevezetességei és a megunhatatlan Zakopane - egy kis bőr- és sajtpiaccal aki szeretné, de aki inább  meghódítaná a Gubalówkát, gyalog is teheti vagy felvonóval. Vagy ott a belváros a maga sajátos hangulatával, forgatagával…) - valódi rekreáció

Bővebben...